אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - לקראת עסקה סקסית: דלתא במו"מ לפתיחת חנויות ויקטוריה סיקרט

בלעדי ל"כלכליסט" - לקראת עסקה סקסית: דלתא במו"מ לפתיחת חנויות ויקטוריה סיקרט

אייזיק דבח, בעל השליטה בדלתא, כבר פתח במגעים ראשוניים עם כמה קניונים. דלתא היא אחת היצרניות של מותג ויקטוריה סיקרט כבר יותר מעשור

19.10.2010, 12:18 | מיכל תוסייה כהן

חברת דלתא מנהלת משא ומתן עם חברת לימיטד ברנדס, בעלת המותג ויקטוריה סיקרט, לקבלת זיכיון לפתיחת חנויות של רשת ההלבשה התחתונה בישראל - כך נודע ל"כלכליסט". יו"ר ובעל המניות המרכזי בדלתא, אייזיק דבח, כבר החל לנהל מגעים עם קבוצות קניונים על האפשרות להקים חנויות של המותג בשטחן. בדלתא הדגישו כי מדובר במגעים ראשוניים בלבד, ומסרו: "דלתא, כרשת הלבשה תחתונה, היתה שמחה לשווק מותג אופנה מוביל כמו ויקטוריה סיקרט".

דלתא היא אחת היצרניות של מותג ויקטוריה סיקרט כבר יותר מעשור: מדי שנה היא מייצרת במפעליה מוצרים של המותג בכ־40 מיליון דולר. 5 מיליון חזיות נשלחות מדי שנה על ידי דלתא למטה החברה של ויקטוריה סיקרט בארה"ב. ייצור החזיות נעשה במפעל דלתא בתאילנד ובמפעל של קבלן חיצוני של דלתא באינדונזיה. כל החזיות מיוצרות מבד כותנה מיוחד שפותח על ידי דלתא, ונקרא Real Elastic Cotton. גם בעיצובן של החזיות מעורבים מעצבים ישראלים, שעובדים במשותף עם מעצבים של החברה מארה"ב.

הקשר המסחרי ההדוק בין השתיים, והעובדה כי דלתא היא בעצמה מותג הלבשה תחתונה מצליח בישראל, רומזים לסיכוי גבוה כי המשא והמתן בין שתי החברות יבשיל להסכם.

ניסיונות קודמים ליבוא המותג נכשלו

לאורך השנים כבר נעשו כמה ניסיונות להביא לארץ את מותג ההלבשה התחתונה המצליח - אך כולם נכשלו. האחרון שניסה היה קונצרן המותגים העולמי Inditex, שמחזיק בארץ במותגים זארה, פול&בר, ברשקה ומסימו דוטי: נציג הקונצרן בישראל, היו"ר והבעלים של גוטקס מותגים ג'וי שוובל, הודיע במרץ השנה כי החברה פועלת לקבלת זיכיון לפתיחת חנויות המותג בישראל, אך המגעים לא הבשילו להסכם. ב־2007 הודיע המשביר לצרכן על משא ומתן מתקדם למכירת מוצרי ויקטוריה סיקרט בסניפי המשביר, שנכשל בסופו של דבר.

חזייה של ויקטוריה סיקרט ב־10 שקלים

 

בתחילת שנות התשעים עיקר הייצור של מוצרי ויקטוריה סיקרט על ידי דלתא נעשה בישראל, במפעל בכרמיאל. עודפי יצוא הגיעו מדי פעם לדוכנים בשווקים, ונמכרו שם ב־10–20 שקלים, במקום ב־200 שקל. מאז שהייצור עבר למזרח הרחוק, קשה להשיג מוצרים של החברה בישראל באופן מסודר; חנויות אחדות מייבאות את מוצרי המותג באופן עצמאי, או שניתן לקנות את המוצרים באופן מקוון - דרך אתר החברה ברשת ודרך אתרים אחרים המשווקים את מוצרי המותג. נוסף על כך, באפריל האחרון היתה מכירה חד־פעמית של מוצרי ויקטוריה סיקרט שביצעה חרדית מבני ברק, שהביאה ביבוא אישי 4,000 מוצרים של המותג.

תגיות