אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

טוביה לוסקין: "צריך לתת תמריצים לחברות שמחפשות גז ונפט, לא למסות אותן"

הגיאולוג של גבעות עולם בכנס האנרגיה והעסקים: "אנחנו כיום תעשייה מתפתחת בתחום החיפושים. אין שום שאלה שהגידול במספר הפקות האנרגיה עוד יגיע"

19.10.2010, 13:01 | ליאור גוטמן

טוביה לוסקין, הגיאולוג של גבעות עולם, ערך היום (ג') הופעה פומבית נדירה בכנס האנרגיה והעסקים, שבה תיאר את תחום חיפושי הגז. לדבריו, "בניגוד לחברות אחרות בישראל, גבעות מיפתה את אזור ראש העין ולא זזה ממנו בעקביות לאורך שנים. "אישרנו שיש מאגר נפט בקידוח מגד 5", אמר.

לוסקין הסביר שהגילויים האחרונים בתחומי ישראל, הן ביבשה והן בים, הגיעו תודות לשכלולים טכנולוגיים שלא היו זמינים לפני כמה, כמו גם לעלייה במחיר הנפט, שהמריצה יזמים לשפר את יכולות חיפוש מאגרי האנרגיה. "אנחנו כיום תעשייה מתפתחת בתחום החיפושים. אין שום שאלה שהגידול במספר הפקות האנרגיה יגיע. נכון להיום כ-90% מהפקות האנרגיה הם מגז, מנפט ומאנרגיה מתחדשות, שאין לי שום דבר נגדם, אבל מכילים רק אחוז מהייצור. "בהתייחסו לשאלת המיסוי והתמלוגים שעלתה במסגרת הפאנל, אמר לוסקין: "ההמלצה שלי היא שבמקום למסות את התעשייה, במיוחד בישראל, המוח היהודי צריך לעודד יזמים על ידי מתן תמריצים לחיפוש והפקת אנרגיה בישראל", סיכם.

רו"ח שלמה אלפיה, שותף במשרד אלפיה את אלפיה, דיבר על היבטי המיסוי והתמלוגים בענף חיפושי הנפט, אותה סוגייה בה עוסקת בימים אלו ועדת שישינסקי. "הגשנו חוות דעת מפורטת לחברי ועדת שישינסקי, שם התייחסו לכלל מרכיבי המיסוי. התוצאה שקיבלנו שחלקה של הממשלה – מיסוי ותמלוגים – מגיע ליותר מ-50%. את הסתירה במספרים מול הטענה שחלקה של הממשלה הוא כ-33% יש לנתח את חלקה של כל שותפה שם".

לדבריו, ההטבות שניתנות כיום לשותפות הגז, כגון הכרה מורחבת בהוצאות פיתוח הן דרמטיות, אבל ניתנו בכוונה. "האם הפכנו לנסיכות גז? אני לא בטוח. אם נבחן את אופיין של ההטבות נגלה שהן נועדו למשוך יזמים", אמר

בתשובה לשאלה האם משרד התשתיות מעודד ייצוא של גז, אמר יעקב מימרן ממשרד התשתיות, כי ""אין תעודת אחריות שאם יימצא גז אנחנו אחראים לשיווקו". לדבריו, משרד התשתיות יושב על המדוכה בעניין זה ואמר שאם קידוח לוויתן יתגלה כמסחרי המשרד יגבש מדיניות מסודרת לייצוא הגז ומלמכירתו.

תגיות