אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"יש עוד פוטנציאל לאפסייד גדול בתנובה" צילום: אייל יצהר

"יש עוד פוטנציאל לאפסייד גדול בתנובה"

כך אומר בראיון ל"כלכליסט" ירון בלוך, המשנה למנכ"ל לאומי פרטנרס. הבוקר דווח כי לאומי ומשקיעים נוספים ירכשו את אחזקות מבטח שמיר בתנובה בתמורה ל-1.23 מיליארד שקל

19.10.2010, 18:15 | תומר זלצר
"תנובה כנכס תמיד עניינה את בנק לאומי ונוצרה סיטואציה שבה מבטח שמיר, שלא רצתה למכור את החברה, נכנסה לבעיה רגולטורית. הערכנו שהדרך לפתור את הבעיה היא באמצעות מכירת אחזקות שמיר לצד ג' – ועל הבסיס הזה התנהלנו. מאיר שמיר עצמו מאמין שבתנובה יש עוד פוטנציאל לאפסייד גדול, וזוהי אחת הסיבות למנגנון האקזיט שיצרנו" – כך אומר בראיון ל"כלכליסט" ירון בלוך, המשנה למנכ"ל לאומי פרטנרס ומנהל ההשקעות הראשי.

הבוקר (ג') דיווח בנק לאומי כי הגיע להסכם לרכישת מחצית מאחזקות מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר בתנובה, המשקפים כ-10.4% מהחברה, בתמורה ל-615 מיליון שקל. בנוסף, יוביל לאומי קונסורציום משקיעים שירכשו את שאר אחזקות מבטח שמיר בתנובה בתמורה לסכום דומה. בסך הכל תקבל מבטח שמיר 1.23 מיליארד שקל בתמורה ל-20.7% ממניות תנובה, והרוכשים גם ייקחו על עצמם את החוב הפיננסי שלקחה על עצמה מבטח שמיר לצורך רכישת תנובה.

מי שהוביל את העסקה בלאומי היא לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות הריאליות של הבנק בראשות המנכ"ל אבי זלדמן וירון בלוך.

למה בנק ישראל דורש מלאומי לרדת באחזקתו בתנובה ל-7.7% בתוך שנה מסגירת העסקה?

"מבחינתנו, היינו מעוניינים לרכוש 20% מתנובה, בהתאם למגבלה שחלה על אחזקות בנקים בתאגידים ריאליים. בנק ישראל חושב שמעל לשיעורים שנקבעו, מדובר באחזקה מהותית. כחלק מההסכם עם הרוכשים שישתתפו בקונסורציום, נכניס אופציה למכירת האחזקות העודפות בתוך שנה. ועדיין, יכול להיות שישתנו דברים במהלך השנה הקרובה ובנק ישראל יאשר לנו להישאר באחזקה של 10.4% בתנובה. אנחנו, מבחינתנו, רוצים להישאר עם כמה שיותר אחוזים בתנובה".

האם ברור לכם שרשות ניירות ערך לא תדרוש מלאומי לפרסם את דו"חות תנובה?

"מבחינת בנק לאומי, הרגולטור הרלוונטי במקרה הזה היה בנק ישראל. מי שיצטרך להגיע להבנות עם רשות ניירות ערך הן אייפקס ומבטח שמיר. אנחנו מקווים שזה יסתדר, ויש לנו אינדיקציות שכך יהיה".

אתם נוהגים להשקיע בחברות לאורך זמן, ואילו אייפקס נוהגת לרכוש חברות ולממש אותן כעבור חמש שנים בממוצע. איך זה מסתדר מבחינת ההתאמה בין השותפים?

"אחת הסיבות המרכזיות לכך שבחרנו בתנובה היתה בגלל שהיא מנוהלת על ידי אייפקס וספציפית על ידי זהבית כהן, שמאוד מעורבת בחברה. זה מאפשר לנו להרגיש מאוד נוח. אנחנו משקיעי ערך לאורך זמן וזוהי גם הכוונה בתנובה: באנו כדי להישאר. יש בתנובה מצב ייחודי שבו בעל השליטה כנראה יבצע אקזיט בטווח הנראה לעין. בנקודת הזמן הזו אנחנו נבחן את העניין, מאחר שיש לנו אפשרות להצטרף למכירה ויש לנו אפשרות להישאר מושקעים בחברה".

את מי אתם מתכננים להביא כשותפים בקונסורציום?

"מדובר בנכס מאוד ייחודי שמעורר עניין אצל משקיעים שונים: כל הגופים המוסדיים המובילים פנו אלינו, קיבלנו פניות גם מבנקים נוספים, מקרנות מחו"ל ומאנשים פרטיים. נתייעץ עם כהן ושמיר ונחליט על הגופים שייכנסו לשותפות".

בשנה האחרונה לאומי רכש נתחים מפרטנר, אלקטרה מוצרי צריכה וכעת תנובה ומכר את אחזקתו בפז בעקבות דרישת בנק ישראל. אתם ממשיכים בקו ההשקעות הריאליות?

"אנחנו בפירוש ממשיכים לחפש השקעות ריאליות. זה חלק מהמדיניות שלנו".

תגיות