אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד ניצחון לירוקים: העליון קבע כי יש להרוס את פאב "השמורה" בחיפה צילום: דורון גולן

עוד ניצחון לירוקים: העליון קבע כי יש להרוס את פאב "השמורה" בחיפה

בהחלטתם חיזקו השופטים את מוסדות התכנון כאשר קבעו כי לבית המשפט המחוזי לא היה מקום להתערב בהחלטה של המועצה הארצית לתכנון ובניה אשר התנגדה לתוכנית היזם

20.10.2010, 18:07 | דותן לוי
לאחר שנים שבהם פעל פאב "השמורה" הסמוך לשכונת אחוזה בחיפה באופן בלתי חוקי, בית המשפט העליון קבע היום (ד') כי יש להרוס את המבנים הבלתי חוקיים של הפאב ולהחזיר את השטח לשימוש הציבור. בהחלטתו, הפך בית המשפט העליון את החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה מלפני שנה אשר אפשרה את הכשרת התוכנית של היזם, בניגוד לעמדתה של המועצה הארצית לתכנון ובניה.

כאמור, בהחלטתם מתחו השופטים ביקורת על החלטת בית המשפט המחוזי אשר התערב בהחלטה תכנונית ואמרו כי "די בשיקולי תכנון, בהם לא היה מקום שבית המשפט יתערב, כדי להביא לקבלת הערעורים".

בהמשך יצאו השופטים נגד הכשרת הבנייה הבלתי חוקית וקבעו כי אין לאפשר לעברייני הבנייה להתוות את מדיניות התכנון בישראל, "חומרת הפגיעה בשלטון החוק זועקות לשמיים. היקף הבניה הבלתי חוקית רחב. מדובר בבניה שהתמשכה והתעבתה שנעשתה בעיקרה מאינטרסים צרים של היזמים. היזמים פעלו תחת הנחה כי עבירות בנייה עשויות להיות כדאיות יותר מאשר פעולה בדרך החוקית", נאמר בהחלטה.

עו"ד קרן הלפרין מוסרי, מנהלת תחום קהילה וסביבה בארגון אדם טבע ודין מסרה: "מדובר בהחלטה חשובה של ביהמ"ש העליון המחזקת את ההגנה על שלטון החוק ואת האינטרס החשוב של מניעת עידוד עבריינות הבנייה על ידי הכשרתה בדיעבד. פסק הדין מקדם גם את הצדק הסביבתי, שכן שכונה שלמה סבלה במשך שנים ממטרדים קשים עקב הפעילות ב"שמורה", וכיום יוכלו התושבים לחזור ולהנות משטח ירוק ופתוח".

עו"ד משה פרזנצ'בסקי, מנהל ושותף במחלקת תכנון ובנייה במשרד רחל בן-ארי אדם פיש ושות', שייצג את יזמי השמורה, אמר: "בית משפט העליון לא סבור שנפל פגם בהחלטה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה ולכן החליט לא להתערב וקיבל את החלטת המועצה הארצית לדחות את התוכנית של יזמי השמורה".

מסעדת השמורה נפתחה בשלהי 1986 ללא רישיון עסק ופעלה עד ינואר 2000. בשנים בה פעלה נבנו חלקים נוספים למסעדה מבלי שניתנו לכך היתרים. על פי תוכנית בניין עיר (תב"ע) המקורית משנת 1953, ההיתר למבנה השמורה היה בכלל היתר למכבסה. היזם, יוסי אברהם קידם תוכנית שתאשר את המקום בדיעבד אך לאחר מספר ערכאות ועדת הערר של המועצה הארצית קיבלה ערר של עמותת אדם טבע ודין ופסלה את התוכנית. בהמשך התערב בית המשפט המחוזי ואישר את התוכנית עם מגבלות.

תגיות