אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אפל: חנות האפליקציות תהיה זמינה מעתה גם למחשבי מק צילום: אי אף פי

אפל: חנות האפליקציות תהיה זמינה מעתה גם למחשבי מק

חברת אפל ערכה את אירוע ה-Back to Mac והציגה גרסה חדשה למערכת ההפעלה OS X ושני דגמי מקבוק אייר חדשים. המוצרים יהיו זמינים בישראל החל מיום ראשון

20.10.2010, 20:50 | עומר כביר

חנות האפליקציות של אפל, האפסטור, תהיה זמינה מעתה גם למחשבי מק, זו הבשורה המרכזית של אירוע Back to Mac של אפל, שנערך הערב (ד') בקליפורניה. בנוסף הוצגה גרסה חדשה למערכת ההפעלה OS X, שעונה לשם Lion ושואלת תכונות שונות ממערכת ההפעלה של אייפד; ושני דגמי מקבוק אייר חדשים במחיר התחלתי של 999 דולר, שגם הם שואלים כמה תכונות מהאייפד. ב-iDigital, מפיצת אפל בישראל, אומרים כי המוצרים החדשים יהיו זמינים בחנויותיה החל מיום ראשון הקרוב.

אחרי דברי פתיחה של מנכ"ל אפל, סטיב ג'ובס, הציג סמנכ"ל התפעול, טים קוק, נתונים מספריים על הצלחת מחשבי המק. לדבריו, שליש מהכנסות החברה (22 מיליארד דולר), מקורן במכירות של מחשבים אלה. "אם המק היה חברה בפני עצמו, ואין לנו תוכניות לעשות את זה, החברה היתה במקום 110 ברשימת פורצ'ן 500", טען קוק, "בשנת הכספים האחרונה נמכרו 14 מיליון מק, פי שלושה מלפני חמש שנים. יש כיום כמעט 50 מיליון מקים פעילים בעולם. ברבעון שעבר, המק גדל ב-27% ונתח השוק שלו בארה"ב עומד על 20.7%. הגידול המהיר הביא לקהילת מפתחים גדולה - 600 אלף מפתחי מק רשומים, ומספרם גדל בקצב של 30 אלף בחודש". קוק מסר גם נתונים על חנויות אפל. לדבריו, ב-318 חנויות אפל בעולם ביקרו בשנה האחרונה 750 מיליון איש, שקנו 2.8 מיליון מחשבי מק.

סטיב ג סטיב ג'ובס מציג את ה-Lion | צילום: אי אף פי סטיב ג

 

Back to Mac

לאחר מכן חזר ג'ובס לבמה ופתח בהצגת המוצרים החדשים. תחילה הציג ג'ובס את גרסה 11 של iLife, חבילת יישומי המולטימדיה שמגיעה בחינם עם כל מחשבי מק. הגרסה כוללת שדרוגים שונים לאותם יישומים שנכללו בגרסאות הקודמות, כמו חיבור לפייסבוק, אפשרות לשלוח תמונות באימייל ותמיכה בגאוטגינג ב-iPhoto; יכולות עריכת קול מתקדמות ואפשרות ליצור טריילרים מסרטוני וידיאו קיימים ב-iMovie; ושיעורי פסנתר וגיטרה ביישום יצירת המוסיקה והפודקאסטים GarageBand. iLife 11 זמינה החל מהיום בחינם לרוכשי מקים חדשים, ובתשלום של 49 דולר לשאר משתמשי המק.

 ג'ובס עבר ל-FaceTime, תוכנת שיחות הווידיאו של אפל לאייפון ואייפוד-טאץ'. לדבריו, בארבעת החודשים האחרונים נמכרו 19 מיליון מכשירים התומכים ב-FaceTime. "הבקשה הכי גדולה הייתה לאפשר שיחות בין המכשירים האלו למק", אמר ג'ובס, "ועכשיו אנחנו מאפשרים לעשרות מיליוני משתמשי המק להשתמש גם הם בתכונה". המשמעות: מעתה ניתן לבצע שיחות FaceTime גם בין מכשירי אייפון ואייפוד-טאץ' למק ובין מחשבי המק עצמם. התוכנה זמינה כבר היום בגרסה שבאופן חריג מוגדרת על ידי אפל כגרסת ביטא.

הבשורה המעניינת הראשונה של האירוע הייתה הצצה ראשונית ל-Lion (אריה), הגרסה השמינית של מערכת ההפעלה OS X. "מה הפילוסופיה שמאחורי Lion? בחזרה למק (Back to Mac)", אמר ג'ובס, "התחלנו עם Mc OS X ויצרנו על בסיסה את מערכת ההפעלה iOS לאייפון, שעכשיו נמצאת בשימוש גם באייפד. החידושים ב-iOS נתנו לנו השראה, ואנחנו מביאים אותם למק - ב-Lion, מערכת ההפעלה OS X פוגשת את האייפד".

בין התכונות המוכרות מהאייפון ומהאייפד שיגיעו כעת למחשבי מק מנה ג'ובס יכולות רב-מגע, חנות אפליקציות, מסך בית לניהול אפליקציות, אפליקציות במסך מלא, שמירה אוטומטית, וחזרה לנקודה האחרונה שבה נעשה שימוש ביישום.

בחזרה למק, צילום: אי אף פי בחזרה למק | צילום: אי אף פי בחזרה למק, צילום: אי אף פי

 

"רוצים להביא את האפסטור למק"

"חנות האפליקציות, האפסטור, הייתה הצלחה אדירה עם יותר מ-7 מיליארד יישומים שהורדו", אמר ג'ובס, "אנחנו רוצים להביא אותה למק, וב-Lion תהיה חנות אפליקציות למק. היא תהיה המקום הטוב ביותר לגלות אפליקציות, אבל לא היחיד. היא תכלול הורדה בקליק אחד, יישומים בחינם או בתשלום (באותו מודל כמו באייפון), התקנה בקליק אחד ועדכונים אוטומטיים". כל האפליקציות שיורדות ירוכזו ב-LaunchPad, מסך הדומה למסך הבית הדומה לזה של האייפון והאייפד.

על מחוות הרב-מגע אמר מנכ"ל אפל כי "לפני שנים הבנו שזה לא עובד. משטחי מגע לא רוצים להיות מאונכים – זה גורם לעייפות עד שהיד שלך רוצה ליפול. זה סיוט אגרונומי. משטחי מגע רוצים להיות אופקיים – ולכן אנחנו עושים שימוש במשטחי מגע ובמג'ק מאוס, ובטראק פאד למחוות המגע במק".

"אנחנו מאוד נרגשים מ-Lion ובטוחים שהיא תביא עונג רב למשתמשי מק. הגרסה החדשה תושק בקיץ הקרוב, ומפתחים יוכלו להגיש אפליקציות מק לאפסטור כבר בנובמבר", אמר ג'ובס, שבישר גם שבתוך 90 יום יוכלו גם משתמשי הגרסה הקיימת של OS X ליהנות גם הם מהאפסטור.

וכמובן, אי-אפשר בלי העוד דבר אחד ("One More Thing") המפורסם – והפעם היו אלו שני דגמי מקבוק אייר חדשים. "מה יקרה כשמקבוק יפגוש אייפד? גם שם יש מקום להשראה. לאייפד יש הפעלה מיידית, חיי סוללה מעולים, זמן המתנה מדהים, אחסון בפלאש, והוא קל יותר ודק יותר. אלו דברים נהדרים. אז שאלנו את עצמנו מה יקרה אם אייבוק ואייפד יתחברו? וזו התוצאה - אחד הדברים הכי מדהימים שיצרנו - מקבוק אייר החדש, והוא עתיד המחשבים הניידים", קבע ג'ובס.

המחשב קטן במיוחד, עוביו נע בין 0.27 ס"מ ל-1.7 ס"מ ומשקלו 1.3 ק"ג בלבד. הוא כולל מעבד כפול ליבה ומצלמה לשיחות FaceTime, ומגיע עם מסכים בשני גדלים: 13.3 אינץ' ו-11.6 אינץ'.

 אחת הבשורות המרכזיות, בעיני ג'ובס, הייתה היפרדות מכונן אופטי ומדיסק קשיח לטובת אחסון מבסס פלאש בלבד. "אנחנו מכירים את ההטבות מהאייפד", הוא הסביר. "הפעלה מיידית, מהירות כפולה, 90% פחות משקל ופעילות שקטה לחלוטין". זמן הסוללה של המחשב הוא 7 שעות גלישה ברשת (5 שעות לדגם 11.6 אינץ') ו-30 יום במצב המתנה. מחירים המחשבים נעים בין 999 דולר לדגם 11.6 אינץ' עם 64 ג"ב אחסון ומעבד במהירות 1.4 ג'יגה-הרץ, ל-1,599 דולר לדגם 13.3 אינץ' עם 257 ג"ב אחסון ומעבד במהירות 1.86 ג'יגה הרץ. שני הדגמים זמינים לרכישה בארה"ב כבר היום.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
למגיב מספר 4
מיקרוסופט הקריבה את העקרונות הכי חשובים על מזבח הנוחיות והמהירות כל הקומפלריים של מיקרוסופט מלאים בהקצאה דינמית של דפי זיכרון לרכיבי התוכנית כמו אוכל זבל במסעדות שמלא בשמן טרנס . דברים אלו אני אסביר בהרצאה של 4 עד 5 ימים והדרך היחידה להמלט מההקצאה הדינמית הזאת היא לנצל קומפלריים ישנים של מיקרוסופט שהיו עוד לפני השידרוגים המאוד רעים יותר מאוחר להקצאה דינמית. מי שלא מאמין לי שיחשוב על העובדה שהעכביש של גוגל בנוי רק בסביבת לינוקס ולא מיקרוסופט .וגוגל תקועים בלי MFC שתוקע אותם בזמן פיתוח ואת זה אני גם אסביר בארבעת חמשת ימי הסברים על האלגוריתים
spider(black widow algorithm , korpetino  |  22.10.10
6.
מסמכי אופיס במק לקוראי עברית-בעיה חמורה
אני משתמש במקבוק כבר שנים ומאוד אוהב את מערכת ההפעלה הזו, אבל בשביל לעבוד עם מסמכים צריך לעבור לסביבת חלונות בבוטקמפ או פרללס . כל מה שמקבלים בדואר ועושים בעבודה מתבצע בסביבת אופיס, מה ההגיון לקנות מק בשביל לעבור לסביבת ווינדווס? ניאאופיס אופן אופיס ואפילו מלל לא מספיק שלא לדבר עך אקסל ופאוורפוינט, אין כיום חבילת תוכנות משרדיות ועוד כאלו שתומכות בעברית שמתקרבות ליכולות של חבילת אופיס. חייבים למצוא לזה פתרון למשתמש הישראלי!
רון  |  21.10.10
לכל התגובות