אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אורמת וסולאר מילניום פרשו ממכרז אשלים להקמת תחנות כוח תרמו סולארית צילום: ששון תירם

אורמת וסולאר מילניום פרשו ממכרז אשלים להקמת תחנות כוח תרמו סולארית

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי החברות פרשו בעקבות כוונת החשב הכללי באוצר לדחות את פרסום תעריף ייצור החשמל מתחנות תרמו סולאריות

21.10.2010, 12:24 | ליאור גוטמן ורויטל חובל

אורמת וסולאר מילניום מפרסמות הבוקר (ה') הודעת פרישה דרמטית מהמכרז להקמת תחנות כוח תרמו סולאריות באשלים. זאת בעקבות אי פרסום התעריף לייצור החשמל על ידי משרד האוצר.

כפי שנחשף ב"כלכליסט", אגף החשב הכללי במשרד האוצר פנה לאחרונה ליו"ר רשות לשירותים ציבוריים חשמל, אמנון שפירה, בבקשה לדחות את פרסום תעריף החשמל עבור תחנות תרמו־סולאריות. הסיבה: האוצר פחד שתעריף ייצור חשמל נמוך מדי יביא לביטול המכרז.

הבוקר מתברר שחלק מהמתמודדות לא חיכו לאוצר. מבדיקת "כלכליסט" עולה שהודעת הפרישה קשורה לרצונו של החשב הכללי במשרד האוצר לדחות את פרסום תעריף ייצור החשמל מתחנות תרמו סולאריות, מה שמכריח אותן לגשת למכרז מבלי לדעת כמה כסף המדינה מוכנה לשלם להם עבור ייצור החשמל.

המכרז להקמת תחנות הכוח התרמו-סולאריות באשלים מוקם בשיתוף המגזר הפרטי, שבמסגרתו גוף אחד יקים וינהל את הפרויקט לתקופה של 25 שנה. הזוכה יקים שתי תחנות כוח בהספק של עד 220 מגה וואט ובהשקעה של כמיליארד דולר. עם תום התקופה יועברו המתקנים לרשות המדינה. במקביל מקדמת המדינה מכרז להקמת תחנת כוח פוטו-וולטאית בהספק של כ-30 מגה וואט באזור. תאריך ההגשות למכרז זה הוא מרץ 2011. ארבע החברות והקבוצות המתמודדות במכרז אמורות להגיש את ההצעה הנוגעת ליחידת הייצור הראשונה עד סוף נובמבר. ההצעה הנוגעת ליחידת הייצור השניה תוגש עד 18 בינואר 2011.

הזוכות ינהלו את היחידות למשך 25 שנים, שלאחריהן הן יועברו לרשות המדינה. במשרד האוצר מגלים רגישות רבה בעניין מכרז זה משום שמאז הוצאתו לפני כשנתיים פרשו ממנו חברות וקבוצות שונות. בתחילת הדרך התמודדו במכרז שבע קבוצות, שהורכבו משיתופי פעולה בין חברות ישראליות לחברות בינלאומיות. כיום, עם פרישת סולאר מילניום ואורמת, נותרו רק שלוש מתמודדות - קבוצת סימנס עם שיכון ובינוי, אבנגואה הספרדית וברייטסורס.

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "המכרז נמשך כסדרו למרות פרישתה של הקבוצה מהמכרז".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
האוצר צודק
היות ומדובר בשטות מוחלטת (הפקת חשמל מהשמש יקרה עשרות מונים לעומת הפקה מגז טבעי), אין שום סיבה שהמדינה ו/או האזרחים יממנו את הקמתה ו/או תפעולה רק בשם המניעים של הדת הירוקה. במדינות מערביות נהוג שצרכנים שרוצים לקנות חשמל מתחנות ירוקות בוחרים אחת מהשתיים: או מתקינים בעצמם מערכת סולארית על הגג או משלמים תעריף שגבוה יותר מהתעריף הרגיל בצורה וולנטרית, והכסף הולך לטובת מפעילי התחנות הירוקות. רק בישראל חושבים שהציבור מטומטם (מה שנכון) ויהיה מוכן לשלם הרבה על חלומות ירוקים. מזל שבאוצר יש אנשים שעוצרים וחושבים.
מושון , הצפון  |  22.10.10
1.
רישיון או זיכיון
מזמן שידוע כי שיטת הרישיון היא השיטה הנכונה להקמת פרויקטים בתחום האנרגיה סולארית. באוצר יכולם להמשיך להתעקש לבצע פרויקט זכיני במקביל להקמת פרויקטים בשיטת הרישיונות. זה פשוט לא ילך. יגיע הזמן לחתוך ולבטל את המכרזים לבחירת זכיונים. רק בכנס לפני שבוע נציג האוצר דיבר על כך שהממשלה תקדם פרויקטים (זכיינים ) בשיתוף המגזר העסקי במקרים ששיטה זו היא המתאימה. בבקשה יש לנו דוגמא של אי התאמה ובכל זאת האוצר מתעקש להמשיך בכוונתו לבצע פרויקטים של זכיינים במקביל לשיטה מתאימה יותר : במסקנה - דיבורים לחוד ומציאות לחוד !!!!
יצחק , יהוד  |  21.10.10