אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן מזכ"ל ה-OECD: "ועידת התיירות נערכת בירושלים מסיבות מקצועיות ולא פוליטיות" צילום: ששון טירם

סגן מזכ"ל ה-OECD: "ועידת התיירות נערכת בירושלים מסיבות מקצועיות ולא פוליטיות"

עידוד התיירות לישראל? עיקר העיסוק במסיבת העיתונאים של ועידת התיירות של ה-OECD נע סביב הפוליטיקה: מדוע נציגי טורקיה לא הגיעו, מדוע בוטלו הסיורים במזרח ירושלים והאם ים המלח הוא שטח כבוש

21.10.2010, 14:51 | יסמין גיל

יותר פוליטיקה ופחות תיירות עניינו את התקשורת המקומית והזרה במסיבת העיתונאים שערכו היום בצהריים שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, וסגן מזכ"ל ארגון ה-OECD אארט דה-חוס, לרגל קיומה של ועידת התיירות של ה-OECD בימים אלה בירושלים. לוועידה הגיעו נציגים מ-28 מדינות, מתוך 33 המדינות החברות בארגון. בין המדינות שלא שלחו נציג - טורקיה.

"התיירות היא סקטור חשוב התורם להתאוששות של מדינות הארגון מהמשבר הכלכלי", אמר דה-חוס, "והיא קשורה לאתגר הגדול של המאה: ליצור איזון בין הכלכלה לסביבה. לכן הגענו בדיונים בינינו, להמלצות שאנו מקווים ליישם במדינות החברות בארגון".

על הטענות של ארגונים פלסטינאים על כך שקיום הוועידה בירושלים מעורר פרובוקציה, ענה דה-חוס: "הוועידה אורגנה על פי סיבות מקצועיות ולא פוליטיות. ל-OECD יש פגישות רגילות בפריז, אבל גם מספר פגישות מחוץ לפריז, השנה למשל היו עשרות פגישות כאלה וזאת אחת מהן". שר התיירות מיסז'ניקוב אמר מצדו: "אני מושיט יד לשכנינו לקידום התיירות באזור".

על החשש מהתלקחות גיאו-פוליטית שתפגע בתיירות לאזור, ענה מיסז'ניקוב, "זאת לא רק מדינת ישראל אלא האזור כולו שמושפע מהמצב הגיאופוליטי. הגרפים מסמלים עלייה בתיירות לא רק בישראל, אלא גם ברשות הפלסטינית, בירדן, במצרים, בלבנון ובסוריה. כולם נהנים מהזמנים הנוכחיים ולכן אני מצטער אם יש מי שלא מבין את היתרון של המצב הטוב הזה שיכול לתרום לכולנו, ומנסה להשפיע רעות על המצב".

על מדינות שבחרו לא לשלוח נציגים לכנס, כפי הנראה מסיבות פוליטיות, אמר דה-חוס: "ההחלטה לקיים את הפגישה כאן התקבלה על פי קונצנזוס. יחד עם זאת, כל מדינה ומדינה חופשית לשלוח נציגים על פי רצונה. יש לנו רוב שהגיע, ומי שלא הגיע ייתכן וזה נובע מסיבות אחרות. תצטרכו לשאול את המדינות הללו בעצמכם".

על אי-קיומם של טיולים במזרח ירושלים עבור נציגי המדינות וה-OECD, למרות שבאזור הזה ישנם אתרים תיירותיים רבים, אמר דה-חוס: "זהו אינו טיול, אלא כינוס ללא שיוכים פוליטיים".

אחד הכתבים הזרים הוסיף ואמר שים המלח, המשווק כאחד מאזורי התיירות המובילים של ישראל, הוא למעשה שטח כבוש, ועל כך ענה דה-חוס שוב: "מה שחשוב הוא שוועידת התיירות לכשעצמה פועלת על בסיס מקצועי, ללא קונוטציות פוליטיות". מיסז'ניקוב אמר: "כדי לשלב את ים המלח בתחרות שבעת פלאי עולם החדשים, צריך היה שלוש חתימות: של ישראל, של ירדן ושל הרשות הפלשתינאית. כל הנציגים חתמו כי הם הבינו שזוהי הזדמנות לחשוף את האזור בפני מיליונים. זה הזמן ליצור אמון בין עמי האזור בכל הקשור לתיירות. זה ישפר את התדמית וכולם ירוויחו".

לשאלה כיצד ה-OECD יכול לתרום לקידום התיירות לישראל, ענה דה-חוס: "הארגון יכול לספק מחקר ואנליזה במספר נושאים הקשורים לתיירות, למשל מה שדנו בו בוועידה הזאת, על איך לקשר בין חינוך לתיירות כסקטור תורם למיגור האבטלה. יש גם האיזון בין התיירות והסביבה, למשל הדרך שבה מלונות מתמודדים עם פסולת או היחס שלהם לנוף".

תגיות