אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מפוני גוש קטיף דורשים עובדים זרים נוספים צילום: יובל רויטמן

מפוני גוש קטיף דורשים עובדים זרים נוספים

החקלאים המפונים אינם מסתפקים במכסה שניתנה להם, וטוענים כי הם זקוקים לסיוע נוסף בהקמת משקים חדשים

25.10.2010, 15:17 | תומר אביטל
הכנסת מנסה לקדם תוספת מיוחדת של עובדים זרים לחקלאים ולתעשיינים אשר פונו מגוש קטיף. "אם לא יאושרו למגורשי גוש קטיף מכסות חריגות של עובדים זרים, אגיש הצעת חוק פרטית שתפתור באופן מוחלט את מצוקותיהם של החקלאים שגורשו", אמר הבוקר (ב') יעקב כץ (כצל'ה), יו"ר הוועדה המיוחדת לבחינת בעיית העובדים הזרים, בדיון שעסק בנושא.

במשקי גוש-קטיף הועסקו בחקלאות כ-1,800 עובדים לא ישראלים – כ-600 עובדים זרים וכ-1,200 עובדים פלסטינים. לאחר פינוי הגוש ניתנה לחקלאים המפונים מכסה מיוחדת של כ-300 עובדים זרים. ועד המתיישבים המייצג את מפוני גוש-קטיף טען כי יש להרחיב את המכסה בשל הצרכים המיוחדים של החקלאים המפונים, שנתונים כיום בתהליך של הקמת משק חקלאי ומבקשים תקופת הסתגלות וסיוע מיוחד.

נציגי משרד הפנים אמרו בדיון כי 48 היתרים לא ממומשים יועברו בהוראת שר הפנים לחקלאים שפונו. נציגי המפונים טענו בדיון כי לא די ב-48 עובדים זרים, וכי בשנה הקרובה יחזרו לעבודה כ-115 חקלאים שיזדקקו לסיוע. "ישראלים לא מוכנים לעבוד בחקלאות בתוך חממות בחום של 46 מעלות. אני רוצה להביא את נציגי האוצר ל-8 דקות לחממה שלי. אם הם ישארו 8 דקות ולא 8 שעות כפי שמצופה מעובד – אני מוותר על מכסת העובדים הזרים", אמר לוועדה אסף עסיס, חקלאי מגני טל.

נציג אגף התקציבים עמית סדן אמר כי האוצר מתכנן להמשיך במתווה שהוסכם עם התאחדות החקלאים, וכי כל פריצה של המתווה הקיים תיתן פתח להחרגה של עובדים באזורים אחרים בארץ. מנגד יהודית כרמי, מנהלת תחום עובדים זרים במשרד החקלאות, ציינה כי משרדה יבחן אפשרות להרחיב את המכסה לטובת המפונים.

תגיות