אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היסטוריה בבנק דיסקונט: המדינה מכרה את כל אחזקותיה לסיטי צילום: משרד התמ"ת

היסטוריה בבנק דיסקונט: המדינה מכרה את כל אחזקותיה לסיטי

בנק ההשקעות סיטי זכה במכרז שקיים משרד האוצר למכירת 11.7% ממניות דיסקונט בתמורה ל-832 מיליון שקל. שטייניץ: "כעת נותרה המשימה למכור את אחזקת המדינה בבנק לאומי"

26.10.2010, 09:35 | תומר זלצר

יום היסטורי. מדינת ישראל מכרה הבוקר (ג') את יתרת אחזקותיה בבנק דיסקונט (11.69%). חבילת המניות נמכרה לבנק ההשקעות סיטי גרופ בתמורה 832 מיליון שקל, תמורה המשקפת למניה מחיר של 7.255 שקלים - הגבוה ממחיר המניה אתמול עם סיום המסחר.

מתחילת השנה השלים האוצר מכירת 25% ממניות דיסקונט שבבעלותו בתמורה כוללת של כ-1.8 מיליארד שקל.

ההליך התחרותי שערך החשב הכללי באוצר, בעקבות הנחיית שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, החל אתמול אחרי הצהריים. המכרז היה בנוי כך שניתן היה להציע אחת משתי הצעות: הצעה לרכישת כל המניות בחבילה אחת או רכישת חבילה של 5% ממניות המדינה עם אופציה לגרין שו על עוד 6.69%. למכרז נגשו 4 בנקים להשקעות, 3 מתוכם הגישו הצעות לרכישת כל יתרת מניות המדינה ובנק אחד הגיש הצעה לרכישת 5% בלבד. הפער בין ההצעה הזוכה להצעות האחרות היה קטן ביותר.

שטייניץ ציין בהודעת האוצר כי "מדובר באירוע היסטורי, 27 שנים לאחר משבר מניות הבנקים שהביא לכך שהמדינה הלאימה את מרבית הבנקים בישראל, מוכרת היום המדינה את יתרת מניותה בבנק דיסקונט ובכך משלימה את הפרטתו של בנק נוסף. הכרזתי בתחילת השנה על כך שהאוצר מתכוון למכור את יתרת המניות בבנקים והיום השלמנו חלק נכבד ממהלך זה, כעת נותרה לנו משימה נוספת – מכירת מניות בנק לאומי".

החשב הכללי שוקי אורן הוסיף: "עד אתמול בצהריים עוד התלבטנו האם להציע חבילה של 5% בלבד או גם אפשרות לרכוש את כל יתרת המניות. קיבלנו אינדיקציות מהשוק על כך שיש ביקוש רב למניות דיסקונט ואכן הבוקר ההחלטה לאפשר את רכישת כל המניות התבררה כנכונה".

אורן ביקש להודות לצוות שניהל את העסקה בחשב הכללי: סגן החשב הכללי ערן היימר, מנהל מחלקת עסקאות מט"ח גיל כהן, סגנית היועץ המשפטי נטע דורפמן ועו"ד מירי קמחי ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות' שליוותה את התהליך מטעם חברת נכסים מ.י.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
למה למכור בנק ריווחי?!!! לא לומדים פה לקח!
כאשר חברה ממשלתית כושלת - באים המומחים ומספרים לנו שאין ברירה, זו כלכלה של פעם...חייבים למכור, אחרת העסק לעולם לא יבריא... אבל מה האינטרס של המדינה למכור עסק שמרויח? רווח חד פעמי? בשביל מה?! לא לומדים פה לקח! הסיבה שישראל היתה אי בודד במערב במשבר הכלכלי האחרון, ואף בנק לא התמוטט כאן או אפילו היה קרוב לכך, היא הרגולציה החזקה מאוד והשליטה של הממשלה בבנקים בישראל! השוני הברור כל כך בין ישראל והמערב בנושא הבנקים הוא זה שמנע נפילה של בנקים בארץ. דוקא השמרנות בנושא הזה, הצילה אותנו. עכשיו שום דבר לא ימנע פה נפילה של בנק במשבר הבא. אנחנו(העובר ושב, לא בעלי מניות...) נהיה כעת תלויים בגחמות של בעלי ההון(בחו"ל) - בהתנהלות של סיטי גרופ...לאן נלך כשהחסכונות והעובר ושב שלנו יתאדו?...
שמאל אדום , ישראל  |  26.10.10