אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המדינה לבג"ץ: "אי אפשר להשוות את הבינתחומי לאוניברסיטה שקיימת 60 שנה" צילום: עמית שעל

המדינה לבג"ץ: "אי אפשר להשוות את הבינתחומי לאוניברסיטה שקיימת 60 שנה"

היום החלו הדיונים בעתירת הבינתחומי להצטרף למוסדות למצוינות במסגרת התוכנית להבאת מוחות. פרופ' רייכמן: "זו סטירה לרעיון התחרות"

27.10.2010, 20:35 | מארק שון
הדיונים בבג"ץ בעתירת המרכז הבינתחומי הרצליה נגד תוכנית "הבאת המוחות" החלו היום (ד'). המרכז עתר נגד החלטת הממשלה להקים את מרכזי המצוינות באוניברסיטאות בלבד.

עורכת הדין דינה זילבר המייצגת את הממשלה והמועצה להשכלה גבוהה, הזהירה בדיון מפני מתן צו ביניים, שעלול לעכב, לדבריה, את הפרוייקט. "כל עיכוב בפרויקט יפגע בו ויסכן את התקציב שלו", אמרה זילבר. עוד היא אמרה מוקדם יותר בדיון כי "אנחנו לא אומרים שהמרכז הבינתחומי אינו מצוין. הוא אמנם קיים 17 שנה, אך אי אפשר להשוות זאת לאוניברסיטה שוקיימת כבר 60 שנה".

באוקטובר 2009 הוקמה ועדה בין-משרדית, שתפקידה היה לבחון דרכים לעידוד עליית מדענים ואנשי מחקר בכירים בעלי תארים מתקדמים לישראל. במרץ האחרון החליטה הממשלה לאמץ את התוכנית, שגובשה על-ידי שר החינוך גדעון סער, במסגרתה יוקמו באופן מגורד כ-30 מרכזי מצוינות באוניברסיטאות.

המרכז הבינתחומי עתר לבג"ץ באמצעות עורכי-הדין ד"ר רענן הר זהב ויחיאל שמיר בטענה כי החלטת הממשלה להקים את המרכזים רק באוניברסיטאות "מתעלמת מהמהפכה האקדמית המתחוללת בישראל מזה כ-20 שנים ומצמיחתם של מוסדות להשכלה גבוה, כדוגמת המרכז הבינתחומי".

פרופ' אוריאל רייכמן, מייסד המרכז הבינתחומי, שנכח אף הוא לדיון, ציין כי "לכאורה פתחו את הפתח לגופים נוספים להצטרף, אך זה מוגבל. כשתלויים בחסד - אין רצון אמיתי שנשתתף", אמר פרופ' רייכמן בדיון, "שיתוף אמיתי ועיגון משאבים יעשה רק אם יפתחו את התחרות, ואז באופן טבעי ייווצרו שותפויות". פרופ' רייכמן הוסיף כי "לבוא ולומר שאני כאילו לא חלק אינטגראלי מההישגים המדעיים של המדינה לדעתי זו סטירה לכל רעיון התחרות".

בג"ץ צפוי לקבל את החלטתו בעתירה בשבועות הקרובים.

תגיות

31 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

31.
בתור אחד שקרא את כל מה שכתבתם, אז ככה,
רייכמן הקים את המרכז הבינתחומי מתוך חזון של חינוך אקדמאי טוב יותר, יכול להיות שזה 'דופק' את החינוך במקומות אחרים יכול להיות אני לא אומר שלא, הרי הוא מגייס ממיטב כספי המרכז את המרצים בעלי השם הטובים בארץ ובעולם בכל תחום שבו הבינתחומי נוגע. לטענה שבה רייכמן מכניס את כספי משלם הסטודנט לכיסו וכל רצונותיו הם להתעשר, זה הרי דברי הבל חסרי כל בסיס, זהו מרכז ללא מטרות רווח כמו כל אוניבריסטה ומרכז אקדמאי בארץ, רייכמן לא מחזיק בבעלותו את המרכז הוא מנהל אותו וייסד אותו ויש הבדל. אותו חזון שראה רייכמן אכן מתגשם לו עם השנים שהמרכז הופך להיות למרכז האקדמאי מהמצליחים בישראל ובעולם, אותה הכרה שהוא מקבל לא הספיקה אף אוניבריסטה בישראל לקבל בפחות מ20 שנה לקיומה. בנוגע לטענות על שכר הלימוד, אני מבטיח לכם ש33 אלף מכל סטודנט במרכז לא משנים ולו פסיק למרכז הזה, אילו אנשים כמוכם שלא למדו במרכז היו מבינים כמה השקעה יש בכל סטודנט וסטודנט, אולי הייתם מבינים שגם 33 אלף שקל בשנה זה לא סכום הולם את התמורה שמקבלים. כל השאר שבאים בטענות על כסף, אני לא רוצה לחמם אף אחד, אבל לדעתי הכל נובע מקנאה, הסטודנטים והבוגרים לא פחות טובים משום סטודנט או בוגר של מכון אקדמאי אחר בישראל או בעולם, ועם רזומה כמו של המרכז שבנה את עצמו בפחות מ-20 שנה אי אפשר להתווכח, ככה שכל הקנאים למיניהם שאוהבים לצעוק את סכומי הכספים לכאן ולכאן, יעמדו שניה על טעותם, שכמו כל מדינה חופשית שהתחרות בה שלטת, גם כן בישראל, חינוך טוב כמו כל דבר קונים בכסף.
יונתן , תל אביב  |  04.12.10
30.
לימודים בבינתחומי- לימודים קשים
אני מופתע מהרמה של הטוקבקיסטים- ככל הנראה מדובר בטוקביסטים ממומנים לפי התגובות הקוטביות. הרמה האקדמית במרכז גבוהה מאוד ביחס לכל מוסד אקדמי במדינה. השנאה שיש לחלקים כלפי "עשירים" היא זו שגורמת להתלהמות הזו. חברים יקרים, יש הרבה "עניים" שמעדיפים "לבזבז" את כספם על תכשיטים יקרים, רכבים מרשימים ושאר פריטי יוקרה מאשר על השכלה שתביא לרווח עתידי. לעומתם ישנם "עניים" אשר מעדיפים להשקיע לטווח הארוך-השקעה בהשכלה במרכז הבינתחומי שתניב משכורות גבוהות.מגוון המלגות במרכז מאפשר ל"עניים" ללמוד בו, וכן יש "עשירים" ובני מעמד הביניים כמותי. אינני מאמין שמבין כל הטוקבקיסטים שמטנפים שמו של המרכז יש אחד שקיבל ציון 730 ומעלה אשר מאפשר ללמוד משפטים באונ' ת"א.
סטודנט שנה ג' למשפטים בבינתחומי , תל אביב  |  30.10.10
29.
ל 16 - הודעה מהרדודות שקראתי בחיי!
אהרון ברק מרצה בינוני??? אתה בכלל יודע מי זה האיש? הוא הגיע לעליון מהאקדמיה!! הוא היה הפרופ' הצעיר ביותר בישראל, מרצה בייל, רבים מהמרצים הבכירים בישראל הינם תלמידיו.. מה אתה מקשקש??? אבל זה בסדר, כבר מהמשפט הראשון האידיוטי שלך רואים את רמתך, אדם עם שכל הולך לאוניברסיטה? מוזר לי קצת, כי איך נקבע שלאדם יש שכל? לפי הציון שלו בכתה י"ב בספרות? לפי הציון שלו בספורט? לפי ציון הפסיכומטרי הבעייתי? שגם תומכיו הגדולים מודים שכל שהוא אמור לבדוק (בלי הצלחה רבה) זה הסיכויים להצליח בלימודים אקדמיים ותו לא... אם אתה התקבלת לאוניברסיטה זה רק מאשרר זאת... אבל תמשיך לדבר ככה, רואים למי אין שכל... וכסף? בבינתחומי רבים שלומדים על מלגות שונות - מצוינות (אנשים שד.א - התקבלו לאוניברסיטאות השונות - ובחרו בבינתחומי). בקשר לציונים - אין לי מושג על מה אתה מקשקש... רבים מוציאים ציונים לא טובים, נכשלים פעם אחר פעם, אבל מה? הם מתעקשים ועושים שוב פעם קורסים, חלקם נושרים באמת, אבל הרוב נלחם.. אנשים רבים שלמדו באוניברסיטאות ובבינתחומי מודים שבבינתחומי מקשים יותר מכל מקום על קבלת מועדי ג' למבחנים, נרמול הציונים ועוד.. ומשפטים מקצוע קל בעיינך? מעולה, בוא תלמד תוכיח זאת.. הנה גם אני אומר – מדעי המחשב מקצוע בדיחה, מתמטיקה זה קליל וכימיה אני עושה בעיניים עצומות.. ד.א בבינתחומי מלמדים מקצועות רבים מלבד משפטים, וביניהם כלכלה, מדעי המחשב, ממשל, תקשורת, פסיכולוגיה, מנהל עסקים...
אלי  |  28.10.10
לכל התגובות