אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיור גלריות בברלין באדיבותBuchmann Galerie

סיור גלריות בברלין

מדרכה שהוזזה ממקומה, צילומי נוף אורבני ווידיאו ארט על הקונפליקט הישראלי־פלסטיני: כלכליסט ממליץ על שלוש תערוכות בבירת גרמניה

31.10.2010, 15:27 | שירה סברדלוב־עוזרי

גלריות לאמנות בברלין צצות כמו פטריות אחרי הגשם והופכות את העיר למוקד מסקרן בסצינה האמנותית. לתיירים שוחרי האמנות מומלץ לשוטט באזורי הגלריות העיקריים, כמו Ugust Strasse, Zimmer Strasse או מתחם Hamburger Banhof, כדי להתעדכן במה שקורה בעיר. אם אתם מבקרים בברלין בשבועות הקרובים ומוגבלים בזמן, אלה שלוש הגלריות שכדאי לכם לבדוק.

Galerie Daniel Buchholz - וולפגנג טילמנס. הגלריה, שנפתחה ב־2008 ברובע שרלוטנבורג, היא שלוחה של גלריית Daniel Buchholz מקלן. התערוכה המוצגת בה בימים אלה שייכת לוולפגנג טילמנס (Wolfgang Tillmans), צלם גרמני נודע וזוכה פרס טרנר היוקרתי (2000).

חלל התצוגה של טוני קרייג. דינמי ואוורירי, באדיבותBuchmann Galerie חלל התצוגה של טוני קרייג. דינמי ואוורירי | באדיבותBuchmann Galerie חלל התצוגה של טוני קרייג. דינמי ואוורירי, באדיבותBuchmann Galerie

מוצגים בה תצלומים ממסעותיו בעולם בשנה האחרונה, המשקפים חיים עירוניים לצד חיים כפריים. המאפיין הבולט ביותר בתערוכה הוא המגוון: תצלומים בסגנונות שונים, בצבעים ובגדלים שונים, שיספרו למבקר חוויה עשירה ומגוונת במיוחד. טילמנס מצלם דמויות זוהרות לצד "סתם" חברים, משלב בין פורטרטים לבין תצלומי נוף אורבני וטבע, ומפנה את המבט שלנו לעבר אובייקטים במרחב הציבורי שלא היינו מתוודעים אליהם בדרך אחרת.

אחד האלמנטים המעניינים בתערוכה הוא אופן הצגת העבודות: תליית התצלומים נעשית לכאורה באקראי, באופן לא פורמלי. התצלומים מוצגים בגדלים שונים, חלקם ממוסגרים וחלקם נעוצים בסיכות.

סדרה נוספת של עבודות המוצגת בתערוכה, ושעליה עובד טילמנס מ־2006, קרויה "Lighter". הסדרה מורכבת מניירות צילום במצב גולמי, שטילמן צבע בצבעים עזים, קימט וקיפל ומיסגר במסגרות פלסטיק. בסדרה זו משתעשע טילמנס עם פני החומר ומבצע מניפולציה שהופכת את מה שנתפס בעינינו כתשתית התמונה, לאובייקט עצמו.

פרטים: Fasanen strasse 30, עד 11 בדצמבר, שלישי־שבת 11:00–18:00.

Buchmann Box - טוני קרייג. זוהי שלוחה של גלריית Buchman, מהחשובות בעיר, הממוקמת במרחק כמה בניינים מגלריית האם, באזור צ'קפוינט צ'רלי, ומאכלסת בעיקר תערוכות ציורים ורישומים.

התערוכה המוצגת בגלריה החודש היא של טוני קרייג (Tony Cragg), אחד הפסלים החשובים של זמננו וזוכה פרס טרנר גם הוא (1998). קרייג, יליד ליברפול (1949) שחי בגרמניה, מפסל בחומרים קשים (אבן, חימר או ברונזה) אך לפסליו המופשטים אופי דינמי, ורבים מהם נראים כאילו עוצבו בידי משבי רוח רבי עוצמה. המיוחד בתערוכה הנוכחית מעבודותיו הוא הדגש הרב שניתן בה דווקא לרישומים: רישומיו של קרייג הם סקיצות של הרוח הפיסולית שלו - מהירים,

אינטואיטיביים, קונסטרוקטיביים ואווריריים. התחושה היא שאפשר לחזות ממש ב"לידה" של הפסל מתוך החומר, בתכנון ובחשיבה שמאחורי היצירה.

פרטים: Charlotten strasse 13, עד 13 בנובמבר, שלישי־שבת 11:00–18:00.

KW - רנטה לוקאס ודור גז. הביקור בגלריית Kunst-Werke, הידועה בשם KW, בלב רובע המיטה (Mitte), הוא חובה עבור שוחרי האמנות העכשווית. המוסד שוכן במבנה מתחילת המאה ה־18, ומהווה מעין "מעבדה" לקידום אמנות מודרנית בגרמניה ובעולם. בתערוכה המוצגת במקום בימים אלה מציגים האמנית הברזילאית רנטה לוקאס (Renata Lucas) והאמן הישראלי דור גז.

תצלום של טילמנס. עירוניות לצד טבע, באדיבותBuchmann Galerie תצלום של טילמנס. עירוניות לצד טבע | באדיבותBuchmann Galerie תצלום של טילמנס. עירוניות לצד טבע, באדיבותBuchmann Galerie

לוקאס (ילידת 1971) מציגה במקום עבודה בשם "Kunst-Werke 2010", שחלקה האחד טמון במדרכה שלפני מוסד ה־KW והשני בתוך הגלריה. לוקאס הסיטה ועיצבה מחדש את המדרכה והתמרור שבכניסה לבניין, ובקעה עיגול בתוך רצפת הבטון שבחלל הגלריה. היא למעשה פולשת לתוך המבנים, והופכת את מה שאנו רגילים לתפוס כרקע לאובייקט העיקרי. התערבות כזו מעלה תהיות רבות בנוגע למיקומה של היצירה: האם חלל הגלריה הוא הסביבה הטבעית של יצירות אמנות, או שמא מקומן בחוץ, ב"חיים האמיתיים"? גם העובדה שלוקאס ביצעה את העבודות הפולשניות בבניין היסטורי המיועד לשימור מסקרנת ומעוררת לא מעט שאלות.

דור גז הישראלי מציג בתערוכה "Al-Lydd" סדרה של תצלומים ועבודות וידיאו. גז מספר את סיפור ההיסטוריה של משפחתו, השזור בהיסטוריית העיר לוד (אל־ליד בשמה הפלסטיני), שנכבשה ב־1948. גז מציג את הקונפליקט הישראלי המורכב בין קבוצות אתניות, בין ישראליוּת לפלסטיניות ובין דת לחילוניות.

פרטים: August Strasse 69, עד 7 בנובמבר, שלישי־ראשון 12:00–19:00

תגיות