אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביל גרוס מזהיר: היחלשות הדולר ב-20% אפשרית צילום: בלומברג

ביל גרוס מזהיר: היחלשות הדולר ב-20% אפשרית

מנכ"ל קרן ההשקעות פימקו מתבטא נגד מדיניות ההקלות הכמותיות של הפד וצופה שחיקה של הדולר במונחי היצע עולמי בעקבות צעדי הפד להחייאת הכלכלה האמריקאית

02.11.2010, 22:04 | סוכנויות הידיעות
ביל גרוס, מנכ"ל קרן ההשקעות פימקו, מתבטא שוב נגד התוכנית ההקלות הכמותיות של הפד. בשבוע שעבר קרא לתוכנית הפד להדפסת כסף וקניית איגרות חוב "מזימה". עכשיו, התבטאויות חדשות של גרוס לגבי הדולר מעוררות סערה.

"אני חושב שירידה של 20% בדולר היא אפשרית", אמר גרוס, מנהל קרן האג"ח הגדולה בעולם. כשהבנק המרכזי מדפיס טריליוני דולרים והמחאות, ואני לא אומר שזה מה שהוא יעשה מבחינת כמויות, אבל אם הוא יפעל בדרך הזאת, המשמעות תהיה שחיקה של הדולר במונחי היצע עולמי".

"תוכנית ההקלות הכמותיות לא רק מייצרת עוד דולרים, היא גם מורידה את התשואות שמשקיעים מרוויחים על המטבע וגורמת לזרים, שמהווים את הקשר המרכזי למטבעות שלהם, להיות פחות מוכנים להחזיק דולרים במחירם הנוכחי", הוא אמר.

חלק מתוכנית הפד היא לגרום לדולר להיות זול יותר, בניסיונם להחיות את הכלכלה האמריקאית. (דולר חלש משמעותו שהייצוא האמריקאי הוא זול יותר לצרכנים זרים). הבעיה היא שבן ברננקי, יו"ר הפד, אינו היחיד עם יכולת הדפסת כספים. יש חשש שהמתיחות בשוק המטבעות תוביל למלחמת מסחר דרך המטבעות, כך שמדינות יתחרו להורדת המטבעות שלהם על מנת להגן על סקטור הייצוא שלהם. זה לא יועיל לכלכלה העולמית.

צריך לחכות למחר להחלטת הפד בעניין ההקלות הכמותיות ולראות כיצד יגיבו שוקי המט"ח. מאז נאומו של ברננקי באוגוסט ששיכנע את השוק שהקלות כמותיות הן בדרך, ירד הדולר ב-5%. הדולר ירד ביותר מ-6% מול היין היפני ובכ-5% מול הפראנק השוויצרי.

בשבוע שעבר דיווח ה"דיילי טלגרף", כי גרוס מאשים את ממשלת ארה"ב ביצירת פירמידה פיננסית, או במילים אחרות - בהונאת פונזי. עפ"י הדיווח גרוס זועם על כוונת הממשל להדפיס בשבוע הבא קרוב ל-500 מיליארד דולר ולהזרימם לכלכלת המדינה, זאת נוסף על 1.2 טריליון דולר שכבר הודפסו.

לדבריו, הפדרל רזרב ניצל כבר את כל הכלים שהיו לו על מנת להשפיע על השוק ועכשיו הוא נאלץ להדפיס כסף. לדברי מנהל הקרן מדובר ב"גניבה מכיסי מחזיקי החוב של ממשלת ארה"ב באמצעות העלאת האינפלציה ויצירת ריבית אפקטיבית שלילית".

תגיות