אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש המחוזי זיכה את כל נאשמי פרשת מקווה ישראל

ביהמ"ש המחוזי זיכה את כל נאשמי פרשת מקווה ישראל

בימ"ש השלום הרשיע בעבר את הנאשמים בהפרת אמונים וכרייה בלתי חוקית; עורכת דינו של בית הספר החקלאי: " מדובר ביום שמח לחברה הישראלית וביום עצוב לפרקליטות המדינה"

04.11.2010, 18:37 | איתי הר אור

בית המשפט המחוזי מרכז זיכה היום (ה') את הנאשמים בפרשת כריית האדמות בבית הספר החקלאי מקווה ישראל מהעבירות של כרייה בלתי חוקית והפרת אמונים בהן הורשעו בבית משפט השלום. הנאשמים שזוכו הם בית הספר עצמו, המנהל לשעבר של בית הספר, דב ענבר, מנהל המשק החקלאי של בית הספר, גדעון רון, קבלן העפר יוסף בלס וחברת בלס דוד עבודות עפר ופיתוח בע"מ.

הפרשה עסקה בעבודות לבניית גשר שהוקם מעל השטחים החקלאיים של בית הספר החקלאי מקווה ישראל. השטחים החקלאיים של מקווה ישראל נחצו על ידי כביש ירושלים-תל אביב (כביש 1), וגשר ישן שימש למעבר הכלים החלאיים והאנשים, בהם תלמידי בית הספר המעבדים את השדות. היות שהגשר היה רעוע, הסכימו חברת נתיבי איילון ומקווה ישראל כי יש לבנות גשר חדש.

את הגשר החדש נבחרה לבנות חברת טר ארמה, וזו התקשרה ב-2001 עם קבלן המשנה יוסף בלס על מנת שיבצע את עבודות העפר הנדרשות לבניית הגשר, ובכלל זה אספקת האדמה לצורך הקמת הרמפות הדרושות לביסוס הגשר. לפי ההסכם משנת 2004 בין מקווה ישראל לבין קבלן העפר, אפשרה מקווה ישראל לקבלן לעשות שימוש באדמה מתוך אזור בבית הספר ששימש באותה עת כמזבלה, ובתמורה לשימוש שילם הקבלן לקופת מקווה ישראל.

בשנת 2005 הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, באמצעות עורכי הדין שגיא סיון, רעות גורדון ויצחק חנוך, כתב אישום שבו נטען כי העבודות היו טעונות היתר לפי פקודת המכרות, כי לא שולמו תמלוגים לקרן לשיקום מחצבות, וכי מעשי הנאשמים מהווים מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.

הנאשמים טענו בתגובה כי מאחר והשימוש באדמה היה לצרכי בית הספר, הרי שעל-פי פקודת המכרות אין מדובר בעבודה הטעונה היתר, כי העבודות בוצעו לטובת תלמידי בית הספר שהרוויח בנוסף לבניית הגשר גם הכשרה של שטח גדול ששימש בעבר כמזבלה לשטח חקלאי, וכי בכל מקרה הכנת ההסכם לוותה על-ידי יועצים משפטיים שבשום שלב לא אמרו למי מהנאשמים כי קיים צורך בהיתר כלשהו.

בשנת 2009 הרשיעה שופטת בית משפט השלום בראשון לציון שירה בן שלמה את הנאשמים בעבירות שיוחסו להם, והטילה עליהם עונשי מאסר בעבודות שירות וקנסות כבדים.

היום, כאמור, ביטלו שופטי בית המשפט המחוזי מרכז את פסק דינו של בית משפט השלום, וזיכו את כל הנאשמים בפרשה תוך שהם מדגישים כי מדובר בזיכוי מלא מחמת העדר אשמה. השופטים ציינו כי המערערים הינם "אנשים עתירי פעלים וזכויות", וכי התוצאה המזכה אליה הגיעו הינה "ראויה לא רק מבחינה משפטית, כי אם גם מבחינה ערכית".

סניגוריו של ענבר, עורכי הדין פרופ' דוד ליבאי ואלעד רט, מסרו בתגובה: "אנו מברכים על פסק הדין שעשה צדק עם הנאשמים לאחר שנים של עינוי דין, מה גם שהם התריעו בשימוע שנערך בפרקליטות, עוד בטרם הוגש כתב האישום, שאין מקום להעמיד לדין את הנאשמים בתיק זה".

עורכת דינו של גדעון רון, טלי גואר, מסרה: "יש לי סיפוק רב על כך שבית המשפט המחוזי דחה את עמדת המדינה, שהתייחסה אל הנאשמים לאורך כל הדרך כאל גנבי חולות, וברכה על קביעתו שכל מעשיהם נעשו בתום לב".

עורכת הדין חדווה באום, אשר ייצגה את הקבלן יוסף בלס ואת בית הספר מקווה ישראל, ציינה: "בזכות החלטתו הצודקת של בית המשפט מדובר ביום שמח לחברה הישראלית וביום עצוב לפרקליטות המדינה, שבחרה לנהל במשך שנים מלחמה מיותרת ואומללה נגד אנשים ערכיים ונורמטיביים תוך שהיא גורמת להם לעיוות דין וסבל בל יתואר, וזאת במקום לנהל מלחמה בפשיעה האמיתית".

תגיות