אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": עובדי החוזים האישיים דורשים להשוות להם את הטבות השכר צילום: אוראל כהן

בלעדי ל"כלכליסט": עובדי החוזים האישיים דורשים להשוות להם את הטבות השכר

עובדים במשרד התמ"ת ובלמ"ס פנו למשרד האוצר בדרישה להחיל גם עליהם את ההטבות שניתנו לעובדי המגזר הציבורי במסגרת הסכם השכר הקיבוצי שנחתם לפני כשבוע. נציגי העובדים טוענים שיפנו לבית הדין לעבודה אם דרישותיהם לא ייענו

08.11.2010, 06:48 | מיקי פלד ואסף גלעד

עובדי החוזים האישיים במשרדי הממשלה מתחילים להתארגן מול האוצר כדי לקבל את ההטבות השונות בהסכם תוספת השכר לעובדי המגזר הציבורי שעליו חתמה ההסתדרות מול האוצר בשבוע שעבר. ל"כלכליסט" נודע, כי אתמול שלחו עובדים במשרד התמ"ת ובלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מכתב לממונה על השכר באוצר, אילן לוין, ובו הם דורשים לקבל את המענק בסך 2,000 שקל שיקבלו עובדי המגזר הציבורי המועסקים בהסכם קיבוצי, את ההטבה להורים לילדים עד גיל חמש בהיקף של עד 500 שקל לחודש ואת הרחבת ההפרשות לפנסיה ב־2% ל־19.5% מהשכר.

כ־3,400 העובדים בחוזים אישיים במשרדי הממשלה מועסקים באמצעות שני סוגי חוזים. האחד הוא שכר כולל, שעליו חתומים בעיקר פקידים בכירים, וחוזה הנקרא צמוד דירוג־דרגה. העובדים שחתומים על החוזה מהסוג הראשון לא מקבלים את תוספת השכר בשיעור של 6.25% שיקבלו עובדי המגזר הציבורי בכללו עד 2013, ואילו העובדים שחתומים על הסוג השני כן יקבלו. העובדים בתמ"ת ובלמ"ס מורכבים משתי האוכלוסיות, והדרישה היא לקבל את כלל ההטבות ולעדכן את החוזה של מי שאינו זכאי לתוספת השכר בהתאם.

ההתארגנות החלה בקרב כ־800 העובדים בחוזה אישי בלמ"ס ו־270 עובדי החוזים האישיים בתמ"ת. נציגים של עובדים אלו מנסים ליצור קשר עם עובדים בחוזה אישי במשרדי ממשלה נוספים. אחד המארגנים של העובדים אמר כי "אנחנו לא מאוגדים תחת ההסתדרות, אבל בכל זאת כאשר ההסתדרות הסכימה לקיצוץ הוא הושת גם עלינו, כמו שהיה ב־2003 כשהורידו לנו 5% מהשכר וב־2009 כשהורידו לנו דמי הבראה". נציגי העובדים אומרים כי אם האוצר לא יסכים להחיל עליהם את ההטבות הם יתבעו את המדינה בבית הדין לעבודה.

משנת 1996 החלה המדינה להעסיק יותר ויותר אקדמאים בחוזה אישי. מדובר בעיקר בעורכי דין, כלכלנים, סטטיסטיקאים, רואי חשבון ומקצועות חופשיים נוספים. עסקה זו אפשרה למנהלים במדינה גמישות ניהול שלא ניתנת להם מול העובדים בהסכם הקיבוצי, שלגביהם צריך את אישור ועד העובדים לכל שינוי קטן בנוהלי ואופן העבודה. בתמורה, העובדים בחוזים אישיים קיבלו שכר מעט גבוה יותר בכמה מאות שקלים בחודש מזה של עובדים באותו תפקיד בהסכם קיבוצי.

ממשרד האוצר נמסר, כי "המכתב התקבל היום בלשכת הממונה על השכר. הממונה ישיב לפונים ישירות, כמקובל וכראוי, ולא דרך התקשורת".

תגיות

20 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

19.
מסכים לחלוטין עם רם בתגובה 18
רם, הנקודה שהעלת נכונה ביותר, ואכן יש לקדם את נושא חסות ההסתדרות. אצלנו בארגון שהוא גם ממשלתי אפילו אין ועד לעובדי חוזים כפי שיש בלמ"ס. בארגוננו ישנם כמה מאות עובדים בחוזים אישיים ונראה לי שרובם ישמחו להצטרף אליכם לעתירה. האם יש לך אי מייל ליצירת קשר?
בינתיים אלמוני  |  16.11.10
18.
הבעיה היא כללית יותר
גם אם המומנה על השכר אילן לוין יחליט שבינואר שנה הבאה עובדי החוזים האישיים ( וטוב לא הבכירים רק חוזה 87, 587 וכדומה) יקבלו הצמדה לשכר, 2000 ש"ח מענק, תנאי פנסיה משופרים וכו', עדיין תיוותר הבעיה שאותו אילן לוין יוכל להחליט חצי שנה אחר כך שלא להחיל שום דבר על עובדי החוזים ואפילו אם ירצה יוכל גם לבצע קיצוץ רוחבי, אנכי וכל העולה על רוחו. המטרה הנוספת היא לעשות ( ולגייס את ההסתדרות לכך) ולהחיל על עובדי החוזים פיקוח במסגרת חוזה קיבוצי שבו ישמרו זכוייתיהם, שכרם ועדכון שכרם וכו' יזכו לחסותו של ארגון גג כמו שאר עובדי המדינה בישראל. בצורה זה יעשה צעד נוסף לתיקון העיוות הקיים במשרדי הממשלה השונים בהם מועסקים עובדי חוזה ללא הסכם קיבוצי יחד עובדים מאורגנים בעלי מעמד . בשלב השני ובמקביל יש להעלות את שכרם הנמוך והלא צודק של העובדים הקבועים. הגיע הזמן שעיני יתערב, מספר עובדי החוזים הולך וגדל. רם ין"ר ועד החוזים בלמ"ס
רם קנדיל , חולדה  |  15.11.10
לכל התגובות