אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
זווית נוספת: למי לא כדאי למשוך את הפיצויים?

זווית נוספת: למי לא כדאי למשוך את הפיצויים?

על כל אחד מהחוסכים בקופות הגמל אשר הוראת השעה מתייחסת אליו מוטלת החובה והאחריות לבצע בדיקת כדאיות אישית בטרם הוא מקבל החלטה

10.11.2010, 15:20 | רו"ח אמיר גבאי
מי בכל זאת יכול להשאיר את הכספים בקופת הגמל למטרת פנסיה חודשית, אף שלפי הוראת השעה הוא יכול למשוך את אותם כספים בסכום חד־פעמי? על שאלה זו נשיב בדרך של מתן שתי דוגמאות. מכיוון שמדובר בדוגמאות בלבד, על כל אחד מהחוסכים בקופות הגמל אשר הוראת השעה מתייחסת אליו מוטלת החובה והאחריות לבצע בדיקת כדאיות אישית בטרם הוא מקבל החלטה.

1. מפוטר או פורש שכספי הפיצויים שהשאיר בקופת הגמל נהפכו לקצבה (לאחר שנוכה מהם המס ביום שבו עזב את מקום העבודה) יכול לשקול להשאיר את הכספים בקופת הגמל, במטרה לקבל מהם פנסיה חודשית בעתיד, רק לאחר שבדק בצורה יסודית כי:

א. האלטרנטיבה לקבל פנסיה חודשית לכל החיים עדיפה עבורו מבחינה כלכלית על פני משיכת הכספים מקופת הגמל והפקדתם בתוכנית חיסכון או באפיק השקעה אחר, שמטבע הדברים ברגע שיתחיל למשוך כספים מאותה התוכנית או מאותו אפיק השקעה - בשלב זה או אחר הכספים ייאזלו וההכנסה החודשית תיפסק עקב כך. במילים פשוטות, אנו ממליצים בעת קבלת ההחלטה אם למשוך את הכספים או להשאירם בקופת הגמל למטרת פנסיה להביא בחשבון, בין היתר, קריטריון חשוב שאנו קוראים לו "תוחלת חיים".

ב. המס שצפוי לשלם החוסך על הפנסיה החודשית הוא בשיעור נמוך או לא קיים כלל, תלוי בגובה היקף הכנסותיו החייבות במס בתקופת הפנסיה, שכן אם הוא צפוי לקבל פנסיה חודשית במקביל גם מקרן פנסיה נוספת או מחברת ביטוח נוספת, ושיעור המס השולי שלו גבוה באופן יחסי, למעשה הוא נכנס לאותה "מלכודת כפל מס" שממנה ביקשנו להימנע במאבקנו באוצר. להזכירכם, אותו מפוטר או פורש כבר שילם פעם אחת מס על אותם הכספים כשעזב את מקום העבודה.

2. פנסיונר שהמשיך לחסוך ולהפקיד כספים בקופת גמל במעמד עצמאי גם לאחר ינואר 2008 יכול לשקול להשאיר את הכספים בקופת הגמל, אם איננו מתכוון לקבל מאותם הכספים פנסיה חודשית אלא להעביר את כל הכספים בקופת הגמל ליורשיו, לבני משפחתו, לאחר לכתו בגיל 120. במקרה מוות של עמית בקופת גמל - כל כספי התגמולים שנצברו בקופת הגמל יועברו ליורשים ללא ניכוי מס, וכיום למעשה אין אפיק חיסכון אחר נוסף (למעט קרן השתלמות) שבו לא ישולם מס על הרווחים במקרה של פטירת החוסך.

תגיות

תגובה אחת לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
דמי הניהול מצמקים את הצבירה בטור הנדסי = הרוצח השקט
הפטור ממס , אותו טורחות הקופות להדגיש , מקוזז במלואו ע"י דמי הניהול הרצחניים של 2.00% בכל שנה ושנה מתוך סך הצבירה (לא רק מהרווחים). גם המושג "תוחלת החיים" זה בלוף אחד גדול שנועד להטעות את החוסך. חברות הביטוח או הקופות השונות מחשבות תוחלת חיים "נדיבה במיוחד" ומעריכה כי הפנסיונר , לו מלאו זה עתה 67 שנים ,יחיה לפחות עד גיל 87. הן לוקחות את הצבירה האישית , מחלקות אותה ב 240 חודש (20 שנה) ומשלמות לפנסיונר האומלל גימלה של מאות עד אלפי שקלים ספורים בכל חודש. גם מן הצבירה הקיצבתית אוכלים המנהלים הפנסיוניים 2.00% בכל שנה ושנה וממשיכים לגרום להצטמקות הפנסיה עד למותו של הפנסיונר. עדיף לא לחסוך באפיקי הפנסיה בכלל ולשים את חיסכון החודשי בתוכניות חיסכון בבנק או בפק"מ בנקאי. שם משלמים 15% רווחי הון רק על הרווח - לא על כל הקרן. התשואה מובטחת וידועה מראש ואין רכבת הרים בדמות משברים כלכליים , צניחת בורסה או הסדרי חובות לטייקון זה או אחר.
פקמ"יסט  |  11.11.10