אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איך מתאימים בירת בוטיק ישראלית למנה צילום: עמית שעל

איך מתאימים בירת בוטיק ישראלית למנה

עכשיו כבר לא מספיק להבין ביין: רצוי שתדעו לענות גם על השאלה איזו בירה הולכת עם מנה כבדה וחורפית, ואיזו עם מנה קלילה וחומצית

11.11.2010, 10:29 | גלי וולוצקי ועמית יריב

טרנד בירות הבוטיק בעיצומו, והמבשלות הישראליות לא נותרות מאחור, ומפגינות נוכחות הולכת וגדלה בתפריטי המסעדות. בירות הבוטיק ניחנות בטעמים מורכבים, שיכולים להאפיל על טעמי המנה בהתאמה לא נכונה, או להחמיא לה ולהדגיש את טעמי חומרי הגלם כשהבחירה מוצלחת. על כן זה הזמן להחיל את הכלל של התאמת יינות למנות גם לבירות. לפניכם שבע מנות והשידוך המושלם להן של בירת בוטיק ישראלית.

קולוני

הבירה: בזלת אייל ענברי (29 שקל). של מבשלת הגולן, בריכוז של 6.4% אלכוהול. עובר תסיסה שנייה בבקבוק ואינו מסונן, מה שמשאיר את הבירה על מצע קבוע של שמרים. התוצאה היא בירה בעלת מתקתקות מעודנת המשלבת טעמים של ציפורן ומרירות כשותית. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי (65 שקל). כבדי העוף נצרבים על הפלנצ'ה ומוגשים ברוטב מעט מתקתק של תפוחי עץ וברנדי, ויוצרים שילוב טעמים קלאסי. לצד פירה תפוחי אדמה, מדובר במנה עשירה ומנחמת. השילוב: מתיקות המנה ושילוב הציפורן בבירה עם התפוח בכבדים מבשר טובות. פרטים: דרך בית לחם 7 ירושלים.

קולוני. הבירה: בזלת אייל ענברי. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי, צילום: חיים צח קולוני. הבירה: בזלת אייל ענברי. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי | צילום: חיים צח קולוני. הבירה: בזלת אייל ענברי. המנה: כבדי עוף בתפוחים וברנדי, צילום: חיים צח

כתית

 

הבירה: אלכסנדר בלונד (30 שקל). הבירה של מבשלת אלכסנדר היא בלונדית, אבל לא בהירה לגמרי. עם 5.3% אלכוהול ופירותיות עשירה המזכירה טעמי אפרסק בשל. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז (85 שקל). המנה משלבת טעמים מזרח־תיכוניים מובהקים עם אוריינטציה מרוקאית. גופי הקלמארי הטריים הצרובים בגריל, החומוס ושפע עלי הכוסברה המעטרים את המנה מזכירים את האוכל של הסבתות, בביצוע של מטבח עילי. השילוב: הטעמים האינטנסיביים של המנה יפגשו בירה שאופייה מובהק אבל לא משתלט וישלים את המנה בלי להאפיל עליה. פרטים: היכל התלמוד 4 תל אביב.

כתית. הבירה: אלכסנדר בלונד. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז, צילום: עמית שעל כתית. הבירה: אלכסנדר בלונד. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז | צילום: עמית שעל כתית. הבירה: אלכסנדר בלונד. המנה: קלמארי בגריל עם יוגורט, גרגרי חומוס ובצל ספרדי חם וטחינה אל ארז, צילום: עמית שעל

 

Voila

 

הבירה: ליבירה חיטה (25 שקל). בירת החיטה הזו של מבשלת ליבירה היא בעלת 5.7% אלכוהול ומתאפיינת בצבע זהוב מרשים ובאף שמזכיר בננה בשלה. המנה: פטריות ממולאות בגבינות צאן ובזיליקום (27 שקל). שידוך קלאסי של פטריות וגבינות צאן עם טוויסט ים־תיכוני עדין של עגבניות שרי צלויות, שמן זית ושבבי שקדים קלויים לגימור בניחוח צרפתי דווקא. השילוב: המתקתקות המסוימת של הבירה תשתלב היטב במתקתקות של העגבניות הצלויות, והארומות האגוזיות ישתלבו באדמתיות הפטריות. פרטים: שדרות הנשיא 119 חיפה.

חדר האוכל

 

הבירה: דנסינג קאמל אמריקן פייל אייל (32 שקל). כמו רוב הבירות של המבשלה, גם זו שמחה ומתאפיינת בצבע בהיר ובטעמים עזים, הבולט שבהם דבש תמרים. המנה: קבב טלה בגריל (49 שקל). מנה ים־תיכונית מובהקת, עם טעמים אופייניים של בשר טלה, תיבול בהרט עדין, ירקות צלויים וטחינה בטעם לימוני. השילוב: לבירה טעמים המשלבים מתיקות וחומציות טובה, והיא תאזן את הטחינה שבמנה. בהיעדר טעמי תבלינים בבירה, היא לא תאפיל על תיבול. פרטים: שדרות שאול המלך 23 תל אביב.

חדר האוכל. קבב טלה בגריל עם בירה דנסינג קאמל אמריקן פייל , צילום: אוראל כהן חדר האוכל. קבב טלה בגריל עם בירה דנסינג קאמל אמריקן פייל | צילום: אוראל כהן חדר האוכל. קבב טלה בגריל עם בירה דנסינג קאמל אמריקן פייל , צילום: אוראל כהן

 

הבסטה

 

הבירה: מלכה בהירה (25 שקל). האייל הבהיר בסגנון בלגי של מבשלת מלכה הוא בעל 6.5% אלכוהול. למרות ריכוז האלכוהול הלא נמוך, מדובר בבירה לא כבדה, שיש בה רמזי טעם וארומה של אדמה והדרים. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס (89 שקל). רק בפיצה, אבל מדובר במנה אריסטוקרטית. הכמהין מעניק את טעמי האדמה החמים האופייניים לו, והאספרגוס את הרעננות. גבינת העזים "כתם" המשובחת של מחלבת קורנמל משתתפת בחגיגה, ואת התענוג משלים חלמון נוזלי של ביצה. השילוב: האדמתיות של הבירה תדגיש את האדמתיות של הכמהין בפיצה, ואילו החמצמצות ההדרית תחמיא לאספרגוס הרענן. שילוב מצוין. פרטים: השומר 4 תל אביב.

הבסטה. הבירה: מלכה בהירה. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס, צילום: עמית שעל הבסטה. הבירה: מלכה בהירה. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס | צילום: עמית שעל הבסטה. הבירה: מלכה בהירה. המנה: פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס, צילום: עמית שעל

 

בלזק

 

הבירה: נגב פורטר אלון (25 שקל). הבירה הנבחרת מבית מבשלת נגב מגיעה בריכוז של 5% אלכוהול ומיושנת עם שבבי עץ אלון. התוצאה היא בירה במרקם קרמי שצבעה חום כהה, כמעט שוקולדי. המנה: נקניקייה בכרוב ובירה (85 שקל). הנקניקייה עשויה בשר עגל בתיבול פפריקה מעושנת ושומן אווז, ומוגשת עם כרוב כבוש, תפוחי אדמה ועדשים שחורות. מנת ביסטרו צרפתית בטעמים כפריים וחורפיים. השילוב: המנה עשירה מאוד, כבדה, כהה וחורפית, ותשתלב היטב בבירה השוקולדית. יחד מדובר בשילוב החורפי הראוי ביותר אחרי וודקה וחמין. פרטים: האשל 11 אשדוד.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מחירים מופרזים
לא יתכן שבירה תעלה כ"כ יקר! בירה בגרמניה, אוסטריה או שוויץ עולה 2.5 יורו (1/2 ליטר)... לא חוויתי מעולם הורדות מחירים כשהביקוש גבוהה.. (התייחסות למספר 2). תנסו לשווק את הבירות במקומות שהמכפילים בהם נמוכים יותר (לא כתית או VIOLA). יכול להיות נחמד, שבארץ תתפתח תעשיית בירה טובה, כמו היין..
אלי , מכבים  |  14.11.10
6.
אחלה בירות!
כמובן חוץ מהבירות המצויינות רציתי לענות למגיבים על המחירים. אם אתם משווים למחיר של לף למשל שזולה יותר - אז מדובר בבירת סופרמרקטים ברמה נמוכה. לגבי הבלגיות האיכותיות באמת, הן כולן עולות יותר מהישראליות (דובל שימיי, לה טראפ וכו'). וחוצמזה כאשר פותחים מבשלות בוטיק, נראה לי שהכוונה היא לתת אלטרנטיבה איכותית, ומיוצרת בארץ לבירות הזולות, והן לא אמורות להחליף את גולדסטאר. ולגבי ההשוואה לחבית, לצערי חברים החביות בארץ לא ברמה של אירופה, לא מבחינת הטיפול במבשלות ובטח לא מבחינת הטיפול במסעדות, אז למה לא להתפנק על בקבוק איכותי? יאללה בהצלחה לכל החבורה!
אורן , תל אביב  |  13.11.10
5.
המודל של בירות בוטיק לא נכון
במקום לבוא ולנסות לעשות בירות פשוטות, שמתאימות לאקלים בארץ, ושיתנו בראש לטמפו וקוקה קולה, הולכים על בירות שמיועדות לכמה פלצנים בת"א. בכל מקום בעולם ניתן למצוא מלא בירות מקומיות וזולות מאוד בכל מקום, שנותנות אלטרנטיבה לבירות היקרות. בהולנד לפני מספר שנים הבירות הרגילות עלו והמחירים שלהן הגיעו למחירים מטורפים, מה עשו ההולנדים הפסיקו לשתות הייניקן ועברו לשתות בירות ממבשלות קטנות אבל זולות יותר והכריחו את הייניקן וגינס להוריד מחירים.
שרון  |  12.11.10
לכל התגובות