אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אסיה: סין צנחה ב-5.2% על רקע חשש מהעלאת ריבית צילום: בלומברג

אסיה: סין צנחה ב-5.2% על רקע חשש מהעלאת ריבית

ברקע - זינוק במחירי הבתים ועלייה גדולה מהצפוי במדד המחירים לצרכן. ניקיי ביפן נחלש ב-1.4%, ההאנג סנג איבד 1.9%

12.11.2010, 10:37 | ענת ציפקין

מדד המניות CSI 300 בבורסת סין צנח ב-5.2% על רקע חשש המשקיעים כי הבנק המרכזי יעלה את הריבית היום (ו') על מנת להילחם בהתפרצות האינפלציה ובעליית מחירי הנדל"ן במדינה. במהלך המסחר נרשמה ירידה של 6.4% - הירידה החד יומית הגדולה ביותר שנרשמה בבורסה הסינית מאז אוגוסט 2009.

לשכת הסטטיסטיקה הסינית פירסמה ב-10 בנובמבר נתונים מהם עולה כי מחירי הבתים ב-70 ערים בסין זינקו ב-חודש נובמבר ב-8.6% בהשוואה לחודש מקביל אשתקד. אתמול פורסמו בסין נתונים מהם עולה כי מדד המחירים לצרכן בחודש אוקטובר זינק ב-4.4%, שיעור העלייה הגבוה ביותר שנרשם בסין בשנתיים האחרונות. אנליסטים העריכו כי המדד יעלה ב-4% בלבד. מדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר זינק ב-3.6%. היעד של ממשלת סין לאינפלציה הוא 3% בלבד.

כזכור, בחודש שעבר העלה הבנק המרכזי הסיני את שיעור הריבית במדינה לראשונה מאז 2007, כחלק מתוכנית היציאה שלו ממדיניות החירום שנקט בה לאור המשבר הכלכלי העולמי. כיום עומד שיעור הריבית בסין על 5.56%, והערכה היא כי הבנק המרכזי עלול להעלות אותה היום ברבע אחוז לשיעור של 5.81%.

את עיקר ירידות השערים בבורסות סין ריכזו מניות הבנקאות והפיננסים, וכן חברות הבנייה והנדל"ן. מניית הבנק הגדול בסין, Industrial commercial bank of China ירדה ב-2.6%, מניית יזמית הנדל"ן China Vanke צנחה ב-6.3%.

צלילה ביפן ובהונג קונג

בשאר בורסות המזרח הרחוק ירידות שערים חדות גם כן. מדד האנג סאנג בבורסת הונג קונג צנח ב-1.9%. ביפן נחלש הניקיי ב-1.4% ונרשמו ירידות שערים בהובלת מניות היצואניות הגדולות ומניות הפיננסיים, לאחר שבכתבה בוול סטריט ג'ורנל נאמר כי הבנקים הגדולים בדרום מזרח אסיה עלולים להתמודד בעתיד עם דרישות רגולטוריות להגדלת הונם העצמי.

ברקע המסחר, מנהיגי ה-G20 המתכנסים בסיאול. המנהיגים הסכימו לאמץ שינויים הדרגתיים בשווי המטבעות ולקבוע מדדים להתרעה מוקדמת למניעת משברים כלכליים, כך דווח היום, לאחר שאתמול נמסר כי שוררת פסימיות בפסגה, הנערכת בצל שיחות החירום בנוגע למשבר החוב באירלנד ומלחמת המטבעות העולמית.

תגיות