אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שמעון וינטרוב רוצה להנפיק את בראק קפיטל בת"א צילום: דוד סרנוב

שמעון וינטרוב רוצה להנפיק את בראק קפיטל בת"א

לחברה הון עצמי של 137 מיליון יורו. בינואר מתחה מעלות ביקורת חריפה על החברה האם שלא מסרה מידע שיאפשר לדרג את החוב למוסדיים

12.11.2010, 11:15 | סיון איזסקו
חברת בראק קפיטל פרופרטיז הציגה אתמול טיוטת תשקיף לקראת הנפקה החברה בבורסה בתל אביב. בראק קפיטל פרופרטיז הינה חברה הנשלטת בידי שמעון וינטרוב ורונן פלד ועוסקת בתחום הנדל"ן המניב בגרמניה. וינטרוב ופלד מחזיקים בבבראק קיפטל פרופרטיז באמצעות חברת בראק קפיטל הולדינגס שבשליטתם, שהיתה חברה בורסאית עד שנמחקה לפני חמש שנים מהמסחר בהצעת רכש מלאה.

לבראק קפיטל פרופרטיז הון עצמי של 137 מיליון יורו, אם כי בחודשים פברואר ומרץ ביצעה החברה מספר הקצאות פרטיות שמהן נגזר לחברה שווי של 90 עד 100 מיליון יורו אחרי הכסף. סך הנכסים במאזן מסתכמים בכ-433 מיליון יורו.

ה-FFO הסתכם במחצית הראשונה של השנה בכ-4.2 מיליון יורו, בשנת 2009 הסתכם בכ-4.3 מיליון יורו וב-2008 הסתכם בכ-0.7 מיליון יורו. אלא שמספרים אלו צפויים להצטמק בעקבות מכירת 80% מפורטפוליו נכסים מהותי (Lion portfolio) של החברה - עסקה עליה החברה סיכמה בחודש שעבר לאחר תאריך המאזן שבתשקיף. למעשה עסקת lion אינה מכירה קלאסית אם כי המרת חוב לצד ג' למניות באופן שידלל את החברה מאחזקה של 100% מהנכס לכ-20%. החברה מעריכה כי ה-FFO השנתי יקטן ב-1.7 מיליון יורו בעקבות עסקה זו.

בראק קפיטל פרופרטיז התאגדה בהולנד, משרדיה ממוקמים בדיסלדורף, פרנקפורט ובודפשט. השליטה (63%) בחברה מוחזקת במישרין ובעקיפין באמצעות סדרה של חברות משורשרות בשליטת וינטרוב ופלד. החברה מציינת כי בעל השליטה שמעון וינטרוב אינו חתום על התשקיף. מעבר לוינטרוב ופלד, קבוצת אלייד מחזיקה ב-11% ממניות החברה ומשקיעים פרטיים נוספים מחזיקים בכ-26%.

ביקורת על החברה האם

לבראק קפיטל הולדינגס - כאמור החברה האם - אגרות חוב פרטיות בהיקף של למעלה מ-110 מיליון שקל שמוחזקות על ידי גופים מוסדיים. חוב זה למוסדיים זכה בתחילת השנה להורדת דירוג מחברת מעלות ל-BB מינוס עם אופק דירוג שלילי. מעלות לא הסתפקה בהורדת הדירוג והגדירה את החברה כבעלת "אסטרטגיית פעילות אופורטוניסטית ובעלת פרופיל פיננסי חלש".

יותר מכך, מעלות ציינה בדו"ח כי סיבה נוספת להורדת הדירוג היא חוסר שיתוף הפעולה מצד החברה. "איחור במסירת חומרים והיעדר שקיפות מלאה ברמות הדיווח לחברת הדירוג בהשוואה לחברות אחרות, מהוות אף הן גורם שלילי בדירוג. רמות הדיווח הנ"ל מחלישות את יכולתנו לעקוב אחר הדירוג ומייצרות סיכון הקשור לאי-קבלת מידע. אנו מצפים לשיפור מיידי בקבלת המידע, הן מבחינת זמן והן מבחינת איכות החומר המועבר לצורך המשך המעקב על הדירוג בעתיד". יש לציין כי מאז דו"ח דירוג זה שפורסם בחודש ינואר מעלות לא פרסמה דו"ח דירוג מעודכן.

תגיות