אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סלקום ופרטנר עתרו לבג"ץ נגד ההחלטה להפחית את דמי הקישוריות צילום: shutterstock

סלקום ופרטנר עתרו לבג"ץ נגד ההחלטה להפחית את דמי הקישוריות

שר התקשורת, משה כחלון, הכריז בחודש ספטמבר כי דמי הקישוריות יופחתו מ-25.1 אגורות כיום ל-6.87 אגורות ב-1 בינואר 2011. מחר תגיש גם פלאפון עתירה בעניין

14.11.2010, 14:43 | גילעד נס

חברות הסלולר פרטנר וסלקום הגישו היום (א'), כל אחת בנפרד, עתירה לבג"צ כנגד משרד התקשורת ושר התקשורת, משה כחלון, וכנגד תוכנית המשרד והשר להפחית את תעריפי הקישוריות בסלולר.

החברות מבקשות מבג"צ להוציא צו על תנאי ולהשהות את הכניסה לתוקף של התעריפים החדשים עד לתום הדיון בעתירה. בנוסף מבקשות החברות מבית המשפט לבטל את החלטת המשרד והשר, או, כתחליף, להורות כי תעריף דמי הקישוריות לא יהיה נמוך יותר מעלותן לחברות הסלולר. חברת פלאפון צפויה להגיש את עתירתה בנושא מחר (ב').

כזכור, בחודש ספטמבר האחרון הכריז השר כחלון כי תעריפי הקישוריות, דהיינו הסכום אותו מעבירות חברות התקשורת לחברות הסלולר עבור העברת השיחה ברשתותיהן, יופחת מ-25.1 אגורות (ללא מע"מ) כיום ל-6.87 אגורות (ללא מע"מ) ב-1 בינואר 2011. בהמשך צפויות הפחתות נוספות שיביאו לתעריף של 5.5 אגורות בשנת 2014.

חברות הסלולר התנגדו נמרצות להפחתה דרסטית שכזו בתעריפים, ואיימו בפניה לבג"צ. חברת הייעוץ ששכר משרד התקשורת לבחון את הנושא המליצה אמנם על הפחתת דמי הקישוריות, אולם המליצה במקביל על הפחתה דרמטית פחות בתקופה הראשונה. שר התקשורת בחר שלא לקבל את המלצת החברה בנושא זה, בטענה כי הפחתת דמי הקישוריות אמורה היתה להתבצע כבר בשנת 2008, ולא יתכן שחברות הסלולר יהנו מהשנתיים שחלפו ללא הפחתה, כך שיש להוריד את דמי הקישוריות לתעריף המביא בחשבון את ההפחתה שהיתה אמורה להתבצע גם בעבר.

החברות טוענות בעתירתן מהיום כי על פי חוות דעת כלכליות שברשותן, משרד התקשורת ביסס את החלטתו על הערכה של עלויות שאינן ניתנות להשגה במציאות, ונמוכות משמעותית מהעלות בפועל של חברות הסלולר בהעברת השיחות ברשתותיהן. לפיכך, טוענות החברות, התעריף שקבע משרד התקשורת גורם בהכרח להפסדים בתפעול הרשת. על פי חוות הדעת שהגישה פרטנר לבית המשפט, התעריף שקבע משרד התקשורת מהווה כמחצית מהעלות בפועל על תפעול הרשת לצורך העברת השיחה.

לטענת החברות מדובר בהחלטה שהינה בלתי חוקתית ופוגעת בקניינן של החברות, והיא למעשה אף מעניקה יתרון לא הוגן למפעילות התקשורת הנייחות, בזק והוט, שלקוחותיהם יהנו מתעריפים זולים לשיחות אל מספרים סלולריים לאחר ישום ההפחתה. עוד טוענות החברות כי גם אם משרד התקשורת מבקש להעצים את התחרות בתחום הסלולר בישראל ניתן היה לבצע זאת תוך שימוש בדרכים אחרות, וכי הפחתת דמי הקישוריות בישומה הנוכחי מהווה פעולה לא מידתית.

בנוסף, מלינות החברות על כך שבעוד הליך שמטרתו לדון בפיקוח על תעריפיה של בזק מתבצע באמצעות ועדה שמונתה בידי שר האוצר ושר התקשורת (ועדת חייק, בראשותו של רו"ח אמיר חייק), והוקצבה לה שנת עבודה, נושא הקישוריות בוצע במהלך שימוע שלטענת החברות היה מהיר במיוחד. במשרד התקשורת טוענים, מאידך, כי נושא הפחתת דמי הקישוריות החל להיות נידון מול החברות בקיץ 2009, וכי רק בספטמבר 2010 נתקבלה ההחלטה הסופית, לאחר הליך בדיקה, שימוע וקבלת חלק מטענותיהן של חברות הסלולר.

בפרטנר חוזרים בעתירתם על טענות שהעלו בעבר כנגד החלטת משרד התקשורת, ולפיהן בעבודת המשרד נפלו טעויות רבות בישום המודל התאורטי שבו נעזרו לקביעת התעריף. לטענת פרטנר, לו היה מיושם המודל התאורטי כראוי, היה עומד התעריף על 14.2 אגורות לדקה.

את העתירה מטעם סלקום הגישו עורכי הדין ברק טל ורותה לובן ממשרד יגאל ארנון, בשיתוף עם עורכי הדין צבי אגמון ודרור סברנסקי ממשרד אגמון. בעתירת חברת פרטנר מטפלים משרדי עורכי הדין רון גזית, רוטנברג ושות' וגורניצקי ושות'.

תגיות