אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": הח"כים רוצים שהכנסת תממן להם גישה לשרותי הטרקלין במלונות ירושלים צילום: אורי אקרמן

בלעדי ל"כלכליסט": הח"כים רוצים שהכנסת תממן להם גישה לשרותי הטרקלין במלונות ירושלים

לדברי הח"כים, בעבר ניתנה ההטבה לאלו מהם המתגוררים רחוק מירושלים, אך היא הופסקה בעקבות התנהגות בעייתית של ח"כ לשעבר באחד הטרקלינים; ההטבה מייקרת את השהות במלון ב-500 שקל ללילה

14.11.2010, 16:11 | תומר אביטל

חברי הכנסת המתגוררים בפריפריה פנו לחשב הכנסת בבקשה כי הכנסת תממן עבורם את "שירותי הטרקלין במלונות ירושלים".

אחד מחברי הכנסת שיגר לאחרונה מכתב לחשב הכנסת, חיים אבידור, בו הדגיש כי "אין מדובר במשהו שהוא בגדר פינוק או מותרות, אולם עליך להבין כי ח"כ המרוחק ממשפחתו ומסיים יום עבודה ארוך (ולעיתים מתיש ומעצבן), מחפש לעצמו מקום נוח להתרווח, לשתות קפה, לצפות בטלויזיה ואף לעבוד מול מחשב ולהחליף שיחת רעים עם קולגות”. הח"כ הלין כי "מאוד מעליב הדבר לעלות לטרקלין ולהיתקל באמירה מפי השומרים ש'זה לא מיועד לחברי כנסת!'”. הח"כ סיים וציין כי "צוות הח"כים מהפריפריה בכנסת ה-18 היא קבוצה רגועה, שקטה ומנומסת שבסך הכל רוצה לקבל מעט יחס בשהותם בליל חשוך בעיר הבירה, רחוק מבית ומשפחה".

בכנסת הנוכחית מתגוררים כעשרה ח"כים במרחק העולה על 100 קילומטר מירושלים. קבוצה זו זכאית להתארח על חשבון כספי הציבור במלונות מוגדרים בירושלים, כמו קראון פלזה ורמדה רנסנס. הלינה מתאפשרת רק בלילות החלים בין ימי הפעילות של הכנסת: שני עד רביעי. עד הקדנציה שעברה, הח"כים ששהו במלונות נכנסו בחופשיות למרכזי העסקים (לאונג' או טרקלין) של המלונות ואת החשבון שילמה הכנסת. יצויין כי באותם מרכזים מוצעים לתוך הלילה וללא הגבלה כיבוד, משקאות, אמצעי בידור, אינטרנט ושירותי משרד.

לדברי הח"כים, המנהג הופסק מאחר והמלונות הודיעו לפני כשלוש שנים כי הם מתנגדים לארח ח"כים באותם מרכזים. הסיבה הייתה כי אחד מחברי הכנסת מסיעת הגמלאים נהג לצאת מהמרכז בקביעות נושא "שקית כביסה גדולה גדושה בסנדוויצ'ים, עוגיות ומשקאות". הכנסת נעתרה לבקשה וביטלה את הנוהג.

אולם כיום, לאחר שאותו ח"כ חדל לכהן בכנסת, דורשים הח"כים לחדש את המסורת. אחד מחברי הכנסת אמר ל"כלכליסט" כי "נותנים בידנו 370 מיליארד שקל, אבל לא סומכים עלינו ומשקיעים בזה כמה עשרות שקלים? זה משפיל, אבל בשום עבודה בעברי לא נדרשתי לאשר עם מישהו את הוצאות הלינה שלי”.

לדברי ח"כ אחר "זו לא פריבילגיה, ואלו לא מלונות יוקרה. אנחנו בסך הכל רוצים לשבת שם בלילה, ולהחליף רשמים וחוויות. תזכור שזו לא תל אביב, מה כבר אפשר לעשות בירושלים בלילה?".

חשב הכנסת בוחן בימים אלו את הבקשה. יצוין כי כניסה חד פעמית למרכז העסקים עולה כ-160 שקל. לינה בקומת העסקים (executives) וגישה חופשית לטרקלין מייקרת את המחיר בכ-500 שקל ללילה. מרבית החברות הגדולות נוהגות לממן את השהות במרכזי העסקים לעובדיהם הבכירים.

תגיות

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

52.
חבר כנסת זה מקצוע
וכמקצוע לכל דבר עליך לשכור או לקנות דירה קרוב למקום עבודתך ולגור שם. גם אני וכל אחד אחר אם נניח גר בבאר שבע ומוצא עבודה בנתניה אצטרך לעבור לגור בקרבת מקום. אנחנו העם משלמים לך מספיק כסף לחודש כמשכורת שלא לדבר על ההטבות כדי שתוכל לממן לך דירת פאר בכל מקום שתרצה. בנוסף אתה תמשיך לקבל משכורת של חברת כנסת גם אחרי שלא תיהיה חבר כנסת אז במקום לסחוט עוד ועוד מהקופה של העם אולי תתחיל לעבוד יא עושק.
שי ברקוביץ , בת ים  |  28.11.10
51.
אל תגידו אין
יש כאלה שעבורם יש תקציב וכסף וכאלה שעבורם אין;זקנים , נכים ויתר מעוטי יכולת וכו' ולכן העוני והפשע מתרחבים והחינוך והישגי התלמידים במגמת ירידה .שכר הבכירים מתעדכן אוטומטית באלפי שקלים ושל הנזקקים מוקפא.נוצר מצב שאלו שנבחרו לדאוג לאזרח הנזקק דואגים לעצמם ולמעשה מדברים בשני קולות האחד אומר איזה כלכלה חזקה הם יוצרים ומצד שני שצריכים להיטיב עם העם אומרים אין כסף.[ נו טוב יש בעיות ביטחון אבל רק לגבי הנזקק כשזה מגיע לתנאי החבר כנסת או השר זה לא שיקול] חוש הבושה אבד.
בנימין  |  14.11.10
לכל התגובות