אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מניות בישראל: האם האגרסיביות משתלמת?

מניות בישראל: האם האגרסיביות משתלמת?

רפי ניב, מנכ"ל מיטב קרנות נאמנות, מודה שהתנודתיות בשוק לא היטיבה עם הקרנות האגרסיביות

17.11.2010, 07:49 | רחלי בינדמן

מיטב מנהלת שתי קרנות על מדד ת"א־100: קרן רגילה וקרן אגרסיבית. בשלוש השנים האחרונות השיגה הקרן הרגילה תשואה שלילית של 10.9% בעוד שהאגרסיבית השיגה תשואה שלילית של 22%. לאור התוצאות, גם רפי ניב, מנכ"ל מיטב קרנות נאמנות, מודה שהתנודתיות בשוק לא היטיבה עם הקרנות האגרסיביות, למרות העובדה שהקרן האגרסיבית שמיטב מנהלת על מדד ת"א־25 דווקא השיגה תוצאות יפות יותר".

האם התנודתיות הגבוהה שנרשמה בשוק בתקופה האחרונה הופכת את ההשקעה בקרן אגרסיבית למסוכנת יותר מהרגיל?

"בהסתכלות ארוכת טווח, אם משקיע מניח עקרונית ששוק המניות יעלה, אם הוא יחזיק בקרן אגרסיבית הוא ישיג תשואות עודפות על הקרן הרגילה. הרווחיות באה לידי ביטוי גם בדמי הניהול של הקרן האגרסיבית, שאמנם גבוהים יותר מקרן רגילה, אבל לא כפולים ממנה, וזאת אף שהמינוף של האגרסיבית גבוה פי שניים. מכאן שהמשקיע בקרן כזו ירוויח יותר. כדאי לציין שככל שטווח ההשקעה בקרן האגרסיבית ארוך יותר, היא לא נחשבת להימור מסוכן. לעומת זאת, בנוגע להשקעה לטווח קצר, יש ספקולנטים שמשנים באופן תדיר את הפוזיציה בקרן האגרסיבית, מה שמהווה סוג של הימור שיוצר סיכון לא מבוטל. רוב הלקוחות יושבים על הקרן בטווח הארוך".

האם למשקיע כדאי היום להשקיע בקרנות האגרסיביות?

"בהסתכלות קדימה, הבחירה להשקעה בקרן אגרסיבית תלויה ברמת הסיכון המבוקשת של המשקיע. משקיע שחושב ששוק המניות יעלה באופן מגמתי, ירוויח יותר אם יישב על קרן אגרסיבית מאשר על קרן רגילה. הכל תלוי ברמת הסיכון שהמשקיע מוכן לקחת ובטווח ההשקעה שלו. אין לי ספק שבטווח של 20 שנה עדיפה הקרן האגרסיבית, שכן היא שקולה ללקיחת הלוואה והשקעה של כספי ההלוואה בכמות כפולה בקרן רגילה. בכל מקום בעולם שבו שוק המניות נותן תשואה שנתית של 8%–10%, מי שיתמנף יכפיל את השקעתו עם הזמן".

תגיות