אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"הבנקים מהווים את אחת האלטרנטיבות השפויות בבורסה" צילום: סיון פרג'

"הבנקים מהווים את אחת האלטרנטיבות השפויות בבורסה"

כך כותב אנליסט הבנקים של דש ברוקראז', מאיר סלייטר, בסקירה לקראת פרסום דו"חות הרבעון השלישי של הבנקים החל מהשבוע הבא

16.11.2010, 12:14 | תומר זלצר

"הבנקים ימשיכו לספק את הסחורה בדו"חות הרבעון השלישי, והם עדיין מהווים את אחת האלטרנטיבות השפויות בשוק המניות" – כך כותב היום (ג') מאיר סלייטר, אנליסט הבנקים של דש ברוקראז', בסקירה לקראת פרסום הדו"חות הכספיים של הבנקים החל מהשבוע הבא.

בדש ברוקראז' מעריכים כי בנק לאומי ימשיך להציג ברבעון השלישי את הרווח הנקי הגבוה ביותר במערכת הבנקאית – 588 מיליון שקל. "המבחן של הבנק הוא בהיקף הכנסות המימון מפעילות שוטפת, שהתכווצו ברבעון הקודם", כותב סלייטר שמעריך עוד כי בנק הפועלים יציג ברבעון השלישי רווח של 528 מיליון שקל; בנק דיסקונט יציג רווח נקי של 205 מיליון שקל; בנק מזרחי טפחותיציג רווח נקי של 201 מיליון שקל; והבנק הבינלאומי יציג רווח נקי של 129 מיליון שקל.

"התשואות להון של בנק לאומי ובנק הפועלים, שצפויות לנוע סביב 10%, ושל בנק מזרחי טפחות שצפוי להפיק כ-12% תשואה – משקפות נאמנה את סביבת הפעילות הנוכחית שלהם. סיום הלחץ המסחרי בדיסקונט, עם ביצוע הנפקת ההון, יעביר את המיקוד בבנק לצד הכלכלי – שם הוא יצטרך להוכיח את עצמו", כותב סלייטר.

סלייטר מעריך כי הכנסות המימון צפויות להיות גבוהות יותר מברבעון הקודם במרבית הבנקים, בעיקר עקב צפי להשפעה חיובית קטנה של רישום הנגזרים לעומת השפעה שלילית ברבעון השני. השפעות חיוביות נוספות צפויות הודות לעליית ריבית בנק ישראל וירידת הדולר, שמשפיעה בעיקר על הבנקים המבצעים גידור להוצאות מס (לאומי, דיסקונט והבינלאומי).

בסעיף החובות המסופקים, מעריך סלייטר כי ההפרשה בבנק דיסקונט ובבנק הפועלים עתידה להמשיך להיות גבוהה יחסית, בדומה לרבעון הקודם. לעומתם, בנק לאומי והבנק בינלאומי רשמו ברבעונים הקודמים היקף הפרשות נמוך, וסלייטר מעריך כי הם לא יוכלו לשמור על אותה רמה נמוכה גם ברבעון הנוכחי.

סלייטר מעריך כי "על אף שכרגע זהו אחד הנושאים החמים ביותר לגבי הבנקים, גם ברבעון הנוכחי מרביתם לא צפויים לכמת את השפעת החוזר של בנק ישראל לגבי החובות הפגומים ואנו נאלץ להמתין עם התאמת ההון עד לדוחות השנתיים, אז הבנקים מחוייבים לפרסם את ההשפעה. להערכתנו, ההשפעה אינה צפויה להיות מהותית, בהיקף דומה לרווח של רבעון אחד. כלומר, הקיטון בהון כמעט אינו צפוי להשפיע על תמחור הבנקים וגם לא על התמחור היחסי ביניהם".

תגיות