אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אינטל קפיטל מובילה השקעה של 32 מיליון דולר באנוביט

אינטל קפיטל מובילה השקעה של 32 מיליון דולר באנוביט

הסטארט-אפ הישראלי, המעסיק כ-120 עובדים, גייס כבר יותר מ-40 מיליון דולר בשני סבבים קודמים

16.11.2010, 19:29 | אסף גלעד

אינטל קפיטל חוזרת להשקעות ראשוניות בישראל. קרן ההון סיכון של אינטל הודיעה הערב (ג') על השקעה בחברת הסטארט-אפ הישראלית אנוביט. סבב ההשקעה עומד על 32 מיליון דולר, כמחציתו מאינטל והשאר מקרנות ההון סיכון המושקעות באנוביט בסבבים הקודמים: באטרי ופיטנגו, וכן מספר יצרניות שבבים אסיאתיות, המהוות שותפות אסטרטגיות לאנוביט. אינטל קפיטל משקיעה בחברות בוגרות בסבבי B או C, וחברת אנוביט, שגייסה יותר מ 40 מיליון דולר טרם הסיבוב האחרון, בשני סבבים שונים, עונה על קטגוריה הזו.

אנוביט (Anobit) הפכה לאחת מחברות הסטארט-אפ המסקרנות ביותר בזכות מייסדיה, 'נבחרת החלומות' של ההייטק הישראלי הכוללת את פרופ' אודי וינשטיין, חוקר בכיר ומרצה להנדסת חשמל באוניברסיטת תל-אביב שזכור בעיקר כמי שמכר את חברת ליבית לטקסס אינסטרומנטס תמורת 365 מיליון דולר בשנת 1999; שותפו למכירה ד"ר אופיר שלוי; אריאל מייסלוס, מי שהיה שותף להקמת ומכירת פסעבה ל PMC-Sierra תמורת 305 מיליון דולר בשנת 2006; ודרור סלעי, סמנכ"ל המכירות של ליבית ופסעבה בעת רכישתן.

"אנחנו משקיעים כיום בגידול משמעותי של החברה, וההשקעה הזו היא הזדמנות גדולה שאם לא היינו לוקחים אותה, היינו קופאים על השמרים. זה בדיוק ההבדל בין להישאר חברה קטנה ונישתית לבין להיות שחקן גדול בשוק הזה. אנחנו עדיין קטנים, אבל הולכים בין 'פילים' גדולים, ובעיקר, נזהרים שלא ידרכו עלינו. הכסף ישמש אותנו להגדלת מערך הפיתוח בישראל בעשרות עובדים, ולהרחבת הפעילות שלנו בקוריאה ובבוסטון" ,אומר ל'כלכליסט' נשיא החברה וממייסדיה, אריאל מייסלוס. "אנחנו פעילים בו זמנית בשני שווקים עיקריים: מחשוב נייד ושרתי אחסון ארגוניים, ובשניהם אתה רואה כיצד טכנולוגית הפלאש גוררת עימה שינויים מרחיקי לכת בשוק. אם פעם טכנולוגית הפלאש (זכרון בלתי נדיף – א"ג) שימש בעיקר לתחום המדיה כמו התקני זכרונות אישיים או התקני מולטימדיה, הרי שכיום היא משמשת להאצה של פעולות חשיבויות בהרבה מאוד יישומים".

"אינטל היא כיום הענק המרכזי בתחום המחשוב, והחברה החשובה בעולם הזה שבו אנו פעילים", אומר מייסלוס. "היכולת שלנו להיות קרובים ל'פנטיום', פותחת בפנינו הרבה אפשרויות, שיבואו לידי ביטוי במוצרים שיושקו בעתיד. נוכל לשנות את עולם האחסון הבלתי נדיף, ונעשה זאת עם מוצרים שיוצאים במיתוג שלנו , או כשותפויות עם חבורת אחרות".

 מרבית מ-120 עובדיה של אנוביט הגיעו מליבית, פסעבה, סנדיסק וחברות המתמחות בטכנולוגית אלחוט.

תגיות