אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": איש העסקים ממיאמי יצחק טולדנו תובע את דיסקונט על הפסד השקעה צילום: צביקה טישלר

בלעדי ל"כלכליסט": איש העסקים ממיאמי יצחק טולדנו תובע את דיסקונט על הפסד השקעה

טולדנו תובע 6.3 מיליון שקל לאחר שיועץ בבנק המליץ לו לרכוש מניות של קולוניאל בנקגרופ שפשט את הרגל בתוך זמן קצר

17.11.2010, 07:03 | גולן חזני

איש העסקים יצחק טולדנו תובע 6.3 מיליון שקל מבנק דיסקונט. העילה: טולדנו טוען כי הבנק ייעץ לו לרכוש מניות של בנק אמריקאי, אך הבנק פשט את הרגל וההשקעה נמחקה.

אתמול הגיש טולדנו תביעה נגד דיסקונט ויועץ השקעות בבנק בשם רוני ברוך, באמצעות עורכי הדין אסף ברם, רועי סלוקי ועוז סאסי ממשרד ברם, דחוח ושות'. לטענת טולדנו, הבנק התרשל והיועץ הסב לו הפסדים כבדים. בדיעבד טוען טולדנו כי הבנק הפר שורה ארוכה של הוראות דין ובהם תקנות "הכר את הלקוח".

טולדנו (36) הוא דמות מוכרת בשוק הנדל"ן במיאמי. ב־2001 הוא הקים את חברת סקיי דיבלופמנט, שערכה נאמד במאות מיליוני דולרים. בשנים האחרונות נקשר שמו כמועמד לבצע כמה עסקאות בישראל, בהן רכישת השליטה במלון שרתון סיטי טאואר ב־2006, עסקה שלא יצאה אל הפועל.

תחילת הפרשה בנובמבר 2008, כמה חודשים לאחר שבני הזוג יצחק וליאת טולדנו פתחו חשבון בדיסקונט. טולדנו ביקש להשקיע כספים שהעביר לחשבונו, ובדיסקונט הפנו אותו ליועץ ההשקעות רוני ברוך. לתובעים ניתנה עצה להשקיע כספים במניית בנק קולוניאל ("קולוניאל בנקגרופ"). בסך הכל רכשו התובעים מניות בסכום של כ־5.8 מיליון שקל, וכמה חודשים לאחר מכן הכריז הבנק על פשיטת רגל שהורידה לטמיון את השקעתם של בני הזוג.

לטענת התביעה, היועץ ברוך, שהציג את עצמו בפני טולדנו כמומחה בייעוץ ללקוחות בשוק ההון, ייעץ לאחרון להשקיע הון אדיר במניות קולוניאל, והסביר לו כי מדובר בהזדמנות עסקית מצוינת דווקא בעיתוי הרלבנטי (המשבר הפיננסי בארצות הברית). "עם ירידת מחיר המניה בימים שלאחר הרכישה הראשונה", נכתב בכתב התביעה, "היועץ דרבן את התובע להמשיך ולהגדיל את אחזקותיו במניה, והתובעים פעלו בהתאם להמלצות".

עוד נטען בכתב התביעה כי דיסקונט הפר את מדיניות "הכר את הלקוח" הקבועות בתקנות המפקח על הבנקים. התובעים טוענים כי הבנק לא מילא את חובתו להסביר לתובעים את המסמכים שעליהם הם חתמו, "והם לא נשאלו אף שאלה על אודות עיסוקם, נכסיהם או מטרותיהם בפתיחת החשבון וכדומה".

במקביל לתביעה שלח אתמול טולדנו מכתב תלונה נגד דיסקונט אל נגיד בנק ישראל סטנלי פישר ואל המפקח על הבנקים רוני חזקיהו בשל מה שכינה הפרת כללי "הכר את הלקוח".

בתלונה נכתב, בין השאר: "במעמד החתימה על מסמכי פתיחת החשבון לא הוסבר לבני הזוג טולדנו דבר על אודות המסמכים שעליהם הם חתמו. הבנק לא בירר דבר על אודות מטרת פתיחת החשבון, נסיבות פתיחתו, הפעילות המתוכננת בו, עיסוקם של בני הזוג טולדנו, מקור עושרם/הכנסותיהם ומקור הכספים שאמורים להיות מופקדים בחשבון או כל פרט אחר הדרוש להבין את מהות פעולותיהם של בני הזוג".

קובלנה דומה הועברה גם ליו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט יוסי בכר ולדירקטורים של הבנק. "הנכם מתבקשים לתקן הפרות חמורות אלה ולעדכן אותנו כיצד קרה שכל המערכות שלכם, כולל מערכות הבקרה, לא תפקדו ביחס לבני הזוג טולדנו", נכתב בקובלנה.

גם יו"ר רשות ניירות ערך פרופ' זוהר גושן קיבל מכתב תלונה מבאי כוחו של טולדנו על הפרת חובת ייעוץ, ובה בקשה מפורשת לפתיחת חקירה.

עו"ד אסף ברם כתב בתלונה כי "מעולם לא נערך עם בני הזוג הסכם ייעוץ, וזאת בניגוד להוראות מפורשות וקוגנטיות של חוק הייעוץ".

מדיסקונט נמסר בתגובה: "התביעה טרם הגיעה לבנק. ברגע שתגיע, נלמד אותה ונגיב בבית המשפט".

תגיות