אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנהל הטכנולוגיה של HP: "נביא לשוק מסכים גמישים בעוד שנתיים" צילום: יח"צ HP

מנהל הטכנולוגיה של HP: "נביא לשוק מסכים גמישים בעוד שנתיים"

בשיחה עם "כלכליסט" מספר פיל מק'קיני, על תהליך המחקר והפיתוח בענקית המחשוב, ועל תוכניותיה בתחום המכשירים החכמים: “יש התרגשות רבה עקב רכישת פאלם"

17.11.2010, 17:13 | שי ענבל

פיל מק'קיני הוא סגן נשיא ב-HP ומנהל הטכנולוגי הראשי (CTO - Chief Technology Officer) של החברה, שהגיע לישראל במסגרת כנס סלקום מדיה שנערך השבוע. בנוסף לתפקידיו כסגן נשיא וכ-CTO, הוא אחראי גם על התפעול הטכנולוגי בחטיבת ה-Personal Systems בחברה (PSG), העוסקת בתחום המחשוב לשוק הצרכני. קבוצה זו היא אחת משלוש החטיבות העיקריות בחברה, כשהשתיים הנוספות עוסקות במדפסות ובשוק העסקי.

בנוסף, מק'קיני אחראי גם על משרד החדשנות (Innovation) של HP, שתפקידו הוא לחשוב על מוצרים חדשים שיכולים להגיע לשוק. במסגרת המיזם הזה נבחנים 2,500 מוצרים ופתרונות בשנה - החל ממוצרים חדשים לגמרי, כמו הטאבלט סלייט, דרך נטבוק משודרג, ועד לתוכנה חדשה למדפסת.

כיצד אתם מגיבים לרעיונות חדשים לחלוטין, כמו מכשירים עם מסך מגע שמייצרות אפל וגוגל?

"אני לא חושב שזה מקרה שבו הופתענו", אומר מק'קיני. “HP היא מחלוצות מסכי המגע. ייצרנו את המחשב הראשון עם מסך מגע עוד ב-1983. האתגר בתחום הזה הוא דווקא התזמון. מתי היא השעה הנכונה ביותר להביא את המוצר לשוק. עם זאת, במבחן התוצאה, זהו כישלון שלנו שלא התחשבנו בתזמון של המוצר הזה, ושל אחרים. השקנו אותם כאשר השוק טרם היה מוכן".

איך תימנעו משגיאות כאלה להבא? 

"אנחנו משקיעים יותר זמן ומאמצים בשלבי הניפוי והמימון. אתה חייב לקחת את הלקוח ובשלות השוק בחשבון".

מק מק'קיני. "היינו מחלוצי מסך המגע, אבל השוק לא היה מוכן" | צילום: יח"צ HP מק

"המסך הגמיש יהווה תחליף ל-LCD"

אחד מהמוצרים המסקרנים של HP הם המסכים הגמישים. פיל מציג על השולחן נייר מגולגל בצבע כסף, שלכאורה לא טומן בחובו ייחוד כלשהו. בפועל, מדובר באבטיפוס של טכנולוגיית המסכים הגמישים של החברה. “השוק עדיין לא מוכן למסכים גמישים. מסיבה זו אנחנו נשיק את המוצר הראשון שישתמש בטכנולוגיה הזו רק בעוד שנתיים", מסביר מק'קיני.

“למעשה, המוצר הזה אפילו לא יהיה מיועד בשלב הראשון לצרכן הפרטי, אלא דווקא לתעשייה הצבאית. תהיה רצועה שתלופף סביב ידו של החייל, כמו שעון, ותאפשר לו להציג מידע כמו פקודות מהמטה, או מפה של האיזור שתראה לו בדיוק היכן הוא נמצא. המכשיר שיבצע את עיבוד הנתונים והניווט יהיה למעשה בכיסם (מק'קיני מוציא מכיסו את הפאלם פרי שברשותו, כדוגמה), והמסך הגמיש יתחבר אליו אלחוטית".

"היתרון שטכנולוגיה כזו מספקת הוא ייחודי - המסך בלתי שביר, חסין מפני מים ולכלוך, ניתן לצפייה גם בשמש חזקה וגם בעל חיי סוללה גבוהים. החלק הכי טוב הוא שאם הרצועה הופכת לבלתי שמישה, תמיד תוכל לזרוק אותה ולשים אחת חדשה. זה אמצעי התצוגה שמתחלף, לא המכשיר עצמו".

מה בדבר השימושים שלו לשוק הפרטי?

“כאשר המסך הגמיש יגיע לצרכנים הרגילים, הוא יהווה בעיקר תחליף ל-LCD. במחשבים ניידים, למשל, עדיין יהיה לך מכסה, אבל המסך עצמו יהיה דק כמו נייר. שימושים אחרים למסכים גמישים הם פרישתם על גבי שולחנות, או קירות - על מנת שיאפשרו תצוגה ניידת. נוכל להדפיס כל מסך שנרצה, ולפרוס אותו על משטח על פי בחירתנו. המסכים הללו הם גם צגי מגע, כך שאני יכול בקלות להציג עליהם מקלדת וירטואלית".

"כיום אנשים רבים נאלצים לסחוב מכשירים רבים איתם - מחשב נייד, סמארטפון, טאבלט וכולי, ולחלקם גם יש גם מחשב שולחני. ברגע שאני מסוגל להפריד את המסך מהמכשיר, אני מאפשר חופש רב למשתמש. מעניין אותנו לראות מה השינוי הזה ייעשה לדינמיקה של שוק המחשוב".

"ניתן לעובדי פאלם מרחב"

ההתפתחות המשמעותית ביותר מבחינת HP בשנה האחרונה קשורה, מן הסתם, לרכישת פאלם באפריל השנה, תמורת 1.2 מיליארד דולר - בעיקר כדי לקבל גישה למערכת ההפעלה webOS, שהיא מתכננת להריץ על סמארטפונים, טאבלטים ומדפסות. מוצר ה-webOS הראשון שהושק תחת מטריית HP הוא הפאלם פרי 2 - שאמור להגיע לישראל במהלך השנה הבאה. טאבלט ה-webOS הראשון של החברה עתיד להיקרא PalmPad, והוא צפוי להגיע לשוק בתחילת 2011.

אילו יתרונות יהיו לפאלם-פד על פני מכשירים כמו האייפד? 

"היתרון הגדול ביותר של המכשיר הוא כמובן webOS. זוהי מערכת ההפעלה הניידת היחידה שמכילה תמיכה מובנית ב-HTML5 - דבר שגם לאפל וגם לגוגל אין. מדובר בשיפור גדול עבור מפתחים - כדי לפתח אפליקציה למכשירי webOS כל מה שצריך לדעת הוא איך לכתוב עמוד באינטרנט. אנחנו לא כובלים אותך בסביבת פיתוח משלנו".

"אחד מהיתרונות שיש ל-webOS עבור הצרכן הפרטי הוא יכולת סינכרון מתקדמות בין מכשירים, באמצעות שירות Synergy. ברגע שיש לי שני מכשירי webOS, כמו הפאלם-פד והפאלם פרי 2, לדוגמה, לא רק שאני מסוגל לסנכרן ביניהם את הרשתות החברתיות שלי, כמו היום, אלא גם את הגדרות הדואר האלקטרוני והאפליקציות שלי. אני יכול להוריד יישומים במכשיר אחד, והם כבר יהיו גם במכשיר השני".

כיצד חברת פאלם השתלבה ב-HP לאחר הרכישה?

“ג'ון רובינשטיין, שהיה המנכ"ל של פאלם, הוא כיום סגן הנשיא ב-HP ואחראי על פאלם, שנחשבת כקבוצת פיתוח נפרדת. הוא מדווח לראש ה-PSG, טוד בראדלי, כמוני. בנוסף, תגברנו את פאלם ב-60 מהנדסים, ויחד עם מהנדסי פאלם, הם לוקחים פיתוחים וטכנולוגיות רבות מ-HP ומטמיעים אותם במוצרים עתידיים. פאלם גם נהנית מיתרונות השיווק והשינוע שלנו ברחבי העולם".

“בו בזמן, אנחנו גם עוסקים ב'בידודה' של פאלם משאר HP. תחשוב על זה: לפאלם יש 1,200 עובדים. ל-HP יש 320 אלף. אם כל עובד ב-HP היה שולח שתי הודעות דואר אלקטרוני לפאלם, היא הייתה נמחצת - משום שהעובדים שם היו עוסקים בכך כל היום. יש התרגשות רבה ב-HP בגלל רכישת פאלם והיתרונות ש-webOS מאפשרת במוצרים עתידיים - אבל חשוב גם לתת להם את המרחב שלהם, ולתת להם לעבוד".

ג ג'ון רובינשטיין. לשעבר מנכ"ל פאלם, כיום סגן נשיא ב-HP | צילום: בלומברג ג

“חלונות לא הולכת להיעלם מהסביבה בעתיד הנראה לעין"

כיצד אתה רואה את עתיד ה-PC בשנים הקרובות? האם מערכות הפעלה פשוטות יותר, כמו iOS, אנדרואיד או webOS הולכות גם לנגוס בשוק מערכות ההפעלה המסורתי?

"אני לא חושב. אם אתה מסתכל על נתח השוק של חלונות, וכמות היישומים שזמינים למערכת, אתה מבין שחלונות לא הולכת לשום מקום. העולם לא הולך אף פעם להתנקז למערכת הפעלה אחת, תמיד הולכות להיות כמה מערכות הפעלה מובילות, וקשה מאוד לדמיין מצב בו אותה מערכת תרוץ על כל המחשבים - משרתי נתונים ועד לטלפון סלולרי”.

"בשוק הטאבלטים והסמארטפונים אנחנו מאמינים כי יש מקום גם לארבע מערכות הפעלה שקולות. בכל מה שקשור למחשבים, חלונות הולכת להמשיך לשלוט בעתיד הנראה לעין. ובצדק, כי מיקרוסופט בסופו של דבר מוציאה מוצר טוב. חלונות 7 היא מערכת הפעלה מצוינת”.

"השנה, לראשונה, סמארטפונים נמכרו יותר ממחשבים. לרוב האנשים בעולם יש טלפון, לא מחשב, זה ניכר במיוחד במדינות מתפתחות. במקומות כאלה, עבור אנשים רבים, המכשיר שדרכו הם מתחברים לאינטרנט לראשונה הוא טלפון סלולרי. 75% מאוכלוסיית העולם לעולם לא רכשה PC. ל-HP יש נתח שוק של 22% מתוך אלה שכן קונים מחשבים אישיים - ואנחנו מספר אחת בתחום הזה. אבל מה ששמנו לב הוא שאותם אנחנו שמתחברים לאינטרנט, מהר מאוד נכבשים בקסמו ורוצים חוויה מלאה יותר. צריך לחשוב איזה מוצר מתאים להם".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
הענין המרכזי בטבלטים הוא הממשק.. שנים השוק לא התפתח בגלל הממשק שלא התאים
מערכת החלונות של מיקרוסופט מותאמת לעבודה עם עכבר ומחשב כך שכל פעם שהיה שימוש במערכת הזאת עם צגי מגע היה בה משהוא חסר וזו הסיבה המרכזית למה השוק הזה לא הצליח להמריא לתוך הנישה הזאת נכנסו אפל כך שהנושא המרכזי הוא לא תיזמון כי המון שנים כבר יש טבלטים ולא רק של HP אלה הוא הקשר בין האדם לממשק המגע, שהוא שונה מהותית מהממשק עכבר מקלדת מפליא למה מיקרסופט לא נכנסו לזה לפני שנים רבות בכל מקרה יש עוד הרבה מה לשפר ועם הזמן גם יכנס גם הממשק הקולי וגם תנועה ויתכן עוד נושאי ממשק שיצריכו גם התיחסויות ספציפיות מי שיבצע ניתוח נכון של הממשקים האלו יעמוד בחזית הטכנולוגיה העולמית
מבצע , תואם  |  18.11.10