אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מבחן "כלכליסט": הסופגניה היצירתית הטובה ביותר

טועמי "כלכליסט" נגסו ב־10 סופגניות בשלל צבעים, מילויים וציפויים והחליטו: סופגנייה במילוי קרם אספרסו וסמבוקה ובציפוי שוקולד מריר של בליקר בייקרי במקום הראשון

17.11.2010, 22:06 | גלי וולוצקי

היצע הסופגניות הולך ונעשה פרוע יותר משנה לשנה. אם רק לפני שנים ספורות עוד התרגשנו מסופגנייה ממולאת בריבת חלב, הרי שהשנה נראה כאילו הקונדיטורים נמצאים בתחרות זה מול זה, על מי מסוגל לקחת את רעיון הסופגנייה רחוק יותר. סופגניות במילוי מלבי, במילוי של ריקוטה ותותים ובמילוי טראפלס שמפניה הן רק חלק ממה שמחכה השנה בחנויות.

"כלכליסט" כינס פאנל טועמים, כדי להכריע מהי הסופגנייה היצירתית הטעימה ביותר בקולקציית חנוכה 2010.

בליקר בייקרי: 8.9

סופגנייה במילוי קרם אספרסו וסמבוקה ובציפוי שוקולד מריר: המראה מושך, מיוחד ומושקע. כמות המילוי גדולה במיוחד, והסופגנייה מתאימה כמנת קינוח של ממש. הטעם מפתיע ומקורי. האספרסו והשוקולד מורגשים מאוד, הסמבוקה פחות. הבצק מעולה, אוורירי וטעים מאוד. מקוריות: מקורי מאוד.

פרטים: 6 שקלים, ברשת בליקר בייקרי, .bleecker.co.il.

סופגניה של בליקר בייקרי, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגניה של בליקר בייקרי | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגניה של בליקר בייקרי, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

מאפיית לחמים: 8

סופגנייה במילוי קרם לימון: המראה פשוט וקלאסי. המילוי טעים מאוד ועדין, אך כמותו קטנה. הבצק משובח במיוחד, אוורירי וטעים מאוד. מקוריות: המילוי לא פרוע אך מיוחד.

פרטים: 8 שקלים, ברשת מאפיית לחמים, lehamim.com.

 

סופגנייה של מאפיית לחמים, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מאפיית לחמים | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מאפיית לחמים, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

מתוקה: 7.9

סופגנייה במילוי קרם ריקוטה ותותים: המראה "סקסי", מעולה ומאוד מושך את העין. המילוי טעים מאוד, והשילוב בין הגבינה לתותים מוצלח. הבצק מעט שומני מדי אך טעים. מקוריות: החיבור בין תותים לריקוטה אינו מקורי במיוחד, אך השידוך עם הסופגנייה מוצלח מאוד.

פרטים: 7 שקלים, ברשת מתוקה, www.metuka.co.il.

סופגנייה של מתוקה, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מתוקה | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מתוקה, צילום: אלה סברדלוב קרן

טאטי: 7.5

סופגנייה במילוי קרם שוקולד לבן ודובדבנים: היא נראית קצת סתמית ומיושנת, והמילוי כבד אך טעים מאוד. הבצק מצוין ואוורירי, ומרקמו וטעמו כמעט מושלמים. מקוריות: לא מקורית במיוחד, אך עשויה בטוב טעם.

פרטים: 6 שקלים, ברשת טאטי.

סופגנייה של טאטי, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של טאטי | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של טאטי, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

רולדין: 6.9

סופגנייה במילוי גנאש שמפניה ובציפוי שוקולד מריר, סוכריות קופצות ופניני שוקולד מוזהבות: המראה הוא חגיגה, ואולי קצת מוגזמת. מעין וריאציה על ארמון ורסאי, אך ללא ספק מושכת את העין. המילוי בשפע וטעמו מצוין. טעם השמפניה מורגש וטוב, אך השילוב בין המילוי לציפוי, שניהם בכמות נדיבה, קצת עמוס מדי בפה. הבצק טוב, אם כי קצת קשה לחוש בו, בשל כמות המילוי העצומה. מקוריות: מקורי, אולי אפילו קצת יותר מדי.

פרטים: 8 שקלים, ברשת רולדין, www.roladin.co.il.

סופגנייה של רולדין, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של רולדין | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של רולדין, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

מזרין: 6.8

סופגנייה במילוי מלבי ופיסטוק: הסופגנייה נראית נהדר, למרות הצבע הירוק. המילוי נחמד והטעם אכן מזכיר מלבי, אם כי מתוק מדי. בצק הבריוש האפוי טעים, אך לא מושך כמו בצק מטוגן. מקוריות: הרעיון מקורי ומדליק, הביצוע טעון שיפור. הטעם לא מקיים את מה שהמראה הבטיח.

פרטים: 7 שקלים, ברשת מזרין, www.mazzarine.com.

סופגנייה של מזרין, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מזרין | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של מזרין, צילום: אלה סברדלוב קרן

שני: 6.5

סופגנייה במילוי קונפיטורת חבושים ובציפוי פונדנט תפוז ופקאן סיני מרוסק: מראה הסופגנייה פשוט ולא מושך. הקונפיטורה מצוינת, בעלת טעמים חמצמצים שנותנים קונטרה טובה למתיקות הסופגנייה. הציפוי בטעם תפוז כמעט לא מורגש, וחתיכות הפקאן הסיני קטנות מדי. הבצק טעים, אך מעט יבש. מקוריות: הקונפיטורה מקורית, אך המכלול מאכזב.

פרטים: 5.5 שקלים, ברשת שני, www.shany.co.il.

סופגנייה של שני, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של שני | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של שני, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

שמו: 6.3

סופגנייה במילוי ובציפוי קרם אננס, מנגו ופסיפלורה: המראה מושקע וצבעוני, אך הציפוי דביק מאוד ולא נוח לאחוז בסופגנייה. המילוי עשיר ופירותי, אך הכמות מוגזמת. הבצק טוב וטעים, אך ספוג בכמות המילוי המוגזמת. מקוריות: מקורי מאוד, שילוב מעניין, אך התוצאה הכללית עמוסה מדי.

פרטים: 6.5 שקלים, ברשת שמו, www.shemo.co.il.

סופגנייה של שמו, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של שמו | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של שמו, צילום: אלה סברדלוב קרן

 

ביסקוטי: 6

סופגנייה במילוי קרם פיסטוק ובציפוי שוקולד לבן: הסופגנייה נראית מפתה ומיוחדת. המילוי הוא שילוב קלאסי בין פיסטוק לשוקולד לבן, אבל הוא לא עשוי היטב, ומתוק וכבד מדי בטעמו. הבצק דחוס ויבש. מקוריות: המראה מקורי ומושך, הטעם פחות.

פרטים: 7 שקלים, בקונדיטוריה ביסקוטי, הירקון 67 בני ברק. משלוחים לכל הארץ בטל' 03-5704015/8, www.biscotti.co.il.

סופגנייה של ביסקוטי, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של ביסקוטי | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של ביסקוטי, צילום: אלה סברדלוב קרן

בן עמי: 5.7

סופגנייה במילוי וודקה קרנברי ובציפוי קרם קרנברי: המראה מושך, ולבטח ימצא חן בעיני מי שאוהב את מראה הקאפקייק המצועצע. כמות המילוי קטנטנה, וכמעט אי אפשר להבחין בקרם. טעם הוודקה לא מורגש. הבצק יבש מאוד, מזכיר בצק של לחמנייה. מקוריות: השם והמראה מקוריים, אבל הטעם לא מספק את הסחורה.

פרטים: 8 שקלים, ברשת בן עמי, www.benami.co.il.

סופגנייה של בן עמי, צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של בן עמי | צילום: אלה סברדלוב קרן סופגנייה של בן עמי, צילום: אלה סברדלוב קרן

תגובות

קונדיטוריה שמו: "גם השנה בחנוכה יצאנו במבחר עשיר של סופגניות במילויים וציפויים שונים, לצד המבחר הקלאסי שהותאם לטעמו האישי של הצרכן. לבקשת לקוחותינו, קולקציית הסופגניות שלנו עשירה במילויים וציפויים - והעיקר שיהיה לנו חג חנוכה שמח ומתוק".

קונדיטוריה ביסקוטי: "אנחנו משיקים מדי שנה קולקציית סופגניות מגוונת. אנחנו מקפידים על טריות ואיכות חומרי הגלם, על תהליך הייצור ועל רמות הגימור של כל מוצרינו. אנו מודים על ההערות הטובות והטובות יותר, וניקח אותן לתשומת לבנו".  

קונדיטוריה בן עמי: "מדי שנה ומדי חג נוהג בן עמי לגוון את מוצרי הקונדיטוריה. במגוון הסופגניות השנה נמצאת גם הסופגנייה במילוי וודקה קרנברי, הפונה לנישת לקוחות ספציפית. עד כה הטעם החדש זכה לתגובות חיוביות ומפרגנות, ולכן אנו תמהים על תוצאות הטעימה של 'כלכליסט' ומאחלים לכולם חג חנוכה שמח".

תגיות