אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנו זוסמן, ממעורבי פרשת 'הפטריארך היווני', הוסגר הבוקר לישראל צילום: shutterstock

בנו זוסמן, ממעורבי פרשת 'הפטריארך היווני', הוסגר הבוקר לישראל

מדובר בפרשה במסגרתה העבירה קק"ל בשנת 2000 סכום של 20 מיליון דולר לפטריארכיה היוונית, אך זוסמן עם כמה שותפים שלשלו את הכסף לכיסם. זוסמן ברח לרומניה, והיום כאמור הוסגר. מעצרו הוארך ב-8 ימים

18.11.2010, 23:11 | איתי הר אור

פרשת הפטריארך היווני חוזרת לכותרות: בנו זוסמן, החשוד בקבלת כספים במרמה מכספי הקרן הקיימת לישראל, הוסגר היום (ה') לישראל. אחה"צ הוארך מעצרו ב-8 ימים בהסכמת הצדדים.

 

מדובר בפרשת ההונאה הגדולה של קרקעות הפטריארכיה היוונית-אורתודוכסית בשכונת רחביה וטלביה בירושלים בשטח של 520 דונם, הידועה כפרשת "הפטריארך היווני".  

 

תזכורת: בשנת 2000 הציעו יעקב רבינוביץ' ודוד מורגנשטיין לקרן הקיימת לישראל לפעול להארכת חכירה ישראלית של קרקעות בירושלים, שהיו בבעלות הכנסייה היוונית האורתודוכסית, אותן חכרה ישראל מהכנסייה החל משנות ה-50 של המאה ה-20. קק"ל העבירה לרבינוביץ' ולמורגנשטיין 20 מיליון דולר שנועדו לתשלום לפטריארכיה היוונית עבור החכירה. בהסתמך על שורה של חוזים פיקטיביים, העבירה קק"ל לשניים 20 מיליון דולר, שהיו אמורים להיות משולמים לפטריארך תמורת חכירת הקרקעות.

הכספים הופקדו בנאמנות אצל עורך הדין יעקב וינרוט, אך וינרוט העביר את הכסף לרבינוביץ' ולמורגנשטיין, והם שלשלו את הכסף לכיסם. בנובמבר 2007 הורשעו השניים בבית המשפט המחוזי בירושלים. בית המשפט קבע כי רבינוביץ', בסיועו של מורנגנשטרן, זייף את חתימת הפטריארך היווני שנפטר במהלך גיבוש ה"עסקה", על מסמכים רבים. "מדובר באחת מפרשיות ההונאה הגדולות והמתוחכמות ביותר שהתרחשו אי פעם בתחום עסקות המקרקעין במדינת ישראל", כתב אז השופט משה גל. באפריל 2010, לאחר ערעור לבית המשפט העליון, נגזרו על רבינוביץ' 6 שנות מאסר.

על פי החשד זוסמן, יחד עם שותפו רבינוביץ, יצר את אותו מצג כוזב, שלפיו אמורה להיכרת עסקה שעניינה חכירת קרקעות בירושלים מהפטריארכיה. על פי החשד, זוסמן שלח ידו בכספים, 7 מיליון דולר, מתוך 20 מיליון הדולר שנתקבלו במסגרת המרמה, שהועברו במסגרת העסקה הבדויה. רבינוביץ כאמור נעצר בישראל, הועמד לדין ונדון ל-6 שנות מאסר. בנו זוסמן נמלט לרומניה בסמוך לפתיחת החקירה בשנת 2000.

בעקבות בקשת הסגרה מפורטת שהוגשה על ידי עורכת הדין נינה הכהן מהמחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה, נפתחו הליכי הסגרה ברומניה, ובסיומם הוכרז זוסמן בר הסגרה על ידי בית המשפט העליון ברומניה והוסגר היום כאמור לישראל.

הפרשה לוותה על ידי פרקליט המדינה משה לדור, מנהל המחלקה הבינלאומית, עו"ד גל לברטוב, פרקליט מחוז דרום עו"ד שלמה למברגר, ועו"ד ליאורה חילו שניהלו את התיק בבית המשפט.

תגיות