אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח ברוסיה: שאול שני מציע למדבדב לרכוש את ECI תמורת 2.5 מיליארד דולר צילום: עמית שעל

דיווח ברוסיה: שאול שני מציע למדבדב לרכוש את ECI תמורת 2.5 מיליארד דולר

מדובר במחיר המגלם פרמיה של 100% על מחיר הרכישה ב-2007. ברוסיה מעריכים כי על בסיס הטכנולוגיות של ECI יוכלו חברות רבות להקים מרכזי מחקר ופיתוח והדבר ייתן דחיפה רצינית לענף ההייטק הרוסי

21.11.2010, 18:40 | אולגה ויניאר

איש העסקים הישראלי שאול שני שיגר מכתב לנשיא רוסיה דמיטרי מדבדב בו הוא מציע לו לרכוש 100% ממניות חברת הטלקום ECI תמורת סכום של 2.5 מיליארד דולר. כך לפי אתר חדשות ברוסיה.

אתר החדשות CNEWS הרוסי, לידיו הגיע המכתב, מדווח כי מאחורי היוזמה למכור את החברה לרוסיה עומד ארגון לסיוע כלכלי תוך-מחוזי של רוסיה.

סגן יו"ר הארגון, מיכאיל אסיפוב, מסביר כי ECI היא היחידה מבין חברות הטלקום שהסכימה למסור לרוסיה את מלוא הטכנולוגיה שלה ואת הקודים המלאים לתוכנות שברשותה.

בניין ECI בישראל, צילום: אוראל כהן בניין ECI בישראל | צילום: אוראל כהן בניין ECI בישראל, צילום: אוראל כהן

ברוסיה מעריכים כי על בסיס הטכנולוגיות של ECI יוכלו חברות רבות להקים מרכזי מחקר ופיתוח והדבר ייתן דחיפה רצינית לענף ההייטק הרוסי שבינתיים מתקשה להמריא למרות כל ההצהרות של הממשל המקומי והפיכתו לענף עדיפות לאומית. תומכי העסקה טוענים כי אם ECI תהפוך לחברה רוסית, המדינה תוכל לעלות רמה בתחום ההייטק והדבר יאפשר לה לפתח מוצרים ברמה בינלאומית.

לדברי אסיפוב, נשיא רוסיה התייחס למכתב וכבר הורה לממשלה לבחון את הצעה של שני ולגבש החלטה בנושא בשיתוף עם משרד התקשורת המקומי. במקביל הוא הורה על בדיקת כדאיות העסקה לוועדה למודרניזציה ופיתוח טכנולוגי. אסיפוב מעריך כי ההצעה תתקבל. יחד עם זאת מנכ"ל ECI רוסיה עמוס לאט נמנע מכל תגובה, אם כי לא הכחיש את קיום המכתב.

פרמיה של 100%

שני, העומד בראש קרן סווארת', רכש ב-2007 יחד עם שותפים הולנדיים 100% מ-ECI לפי שווי של 1.24 מיליארד דולר, כלומר המחיר אותו הוא מציע למדבדב מגלם פרמיה של 100%.

אסיפוב מציין כי שני השקיע רבות בחברה וכי מדובר במחיר טוב בהחלט. בשנת 2007 הניבה החברה הכנסה של 4.7 מיליארד דולר והתחזית לשנת 2010 עומדת על 11.7 מיליארד דולר. התחזית לשנת 2011 עומדת על 25.9 מיליארד דולר, כך על פי מקורות ברוסיה.

ECI, המעסיקה 2,600 עובדים, מוכרת היטב בשוק הרוסי. פתרונות טכנולוגיים שלה משמשים ענקיות תקשורת מקומיות כמו סביאזאינבסט, MTS, קומסטר, סנטרה ואחרות. כמו כן היא פעילה גם בתחום האופטיקה.

הצעתו של שני (באם הייתה) כבר הספיקה לצבור גם מתנגדים. נציג חברת אריקסון ברוסיה, סרגיי סקריפניקוב, סבור כי אין זה נכון לממשלה לרכוש חברות בתחום ההייטק ואין זו הדרך לקידום הטכנולוגיות במדינה. "השוק הפרטי מסוגל להתמודד היטב עם בעיית אספקת הטכנולוגיות הגבוהות וגם לצייד בהן את הגופים הממשלתיים", הוא אומר ומוסיף כי התהליך מתנהל כבר עכשיו בהצלחה רבה. יחד עם זאת, הוא מציין כי רכישת קניין רוחני ופיתוחים טכנולוגיים זוהי אחת הדרכים לקיצור הדרך לקראת מודרניזציה של המדינה. ורק לפני שבוע סגן ראש ממשלת רוסיה ויקטור זובקוב בעת ביקורו בישראל הדגיש כי זהו יעדה של רוסיה וכי היא בהחלט מתכוונת להיעזר בישראל בדרך להשגת יעד זה.

תגיות