אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השותפות בקידוח "תמר": הפעילות המסחרית נעצרה צילום: אלבטרוס

השותפות בקידוח "תמר": הפעילות המסחרית נעצרה

חמש השותפות במאגר מגיבות לדברי שר התשתיות עוזי לנדאו, לפיהם "פיתוח המאגר נעצר כליל מאז פרסום מסקנות ועדת ששינסקי"

21.11.2010, 19:51 | ליאור גוטמן

שותפות קידוח הגז "תמר" התייחסו הערב לראשונה להצהרת שר התשתיות לנדאו מהיום (א'), לפיה "פיתוח שדה הגז תמר הוקפא כליל".

בתגובה שנשלחה מטעם כולן נאמר ש"מחמת ההשלכות השליליות הצפויות להמלצות הביניים של ועדת ששינסקי, אם תאומצנה, וכתוצאה מאי הוודאות שנוצרה בעקבותיהן, נעצרה הפעילות המסחרית של פרויקט 'תמר' ולא נחתמים הסכמים עם לקוחות". הקביעה לפיה הפיתוח הטכני הוקפא נותרה ללא אישוש של אף אחת מחמשת השותפות במאגר.

עוזי לנדאו, צילום: טל שחר עוזי לנדאו | צילום: טל שחר עוזי לנדאו, צילום: טל שחר

הדילמה הגדולה של שותפות הגז התעוררה היום בשעות הצהרים, עת משרד התשתיות הפיץ את המכתב שנשלח לרה"מ נתניהו שם דורש לנדאו הענקת ערבות מדינה ליזמים למען אלו יוכלו להשיג את המימון הדרוש לפיתוח המאגר.

לנדאו חשש שמסקנות הביניים של ועדת ששינסקי, שמשנות מהותית את מתווה המימון של השותפות בשל החלת מס ייעודי ופרוגרסיבי על מכירת הגז בפועל, יקשו על החברות לגייס את ההון הדרוש (3 מיליארד דולר) ובכך תפתח הדרך ליצירת עיכוב בהבאת הגז שדרוש להפעלת תחנות כוח.

ניסוח התגובה של שותפות מאגר תמר ממקם אותן בפוזיציה נוחה של "לצאת טוב עם כולם": מצד אחד הן ממשיכות את הקו הכללי שהתווה לנדאו, לפיו מסקנות הוועדה עלולות לעכב את הבאת הגז לישראל מעבר לינואר 2013, ומצד שני הן משאירות עמימות כללית ביחס לפיתוח הכללי והטכני של המאגר, כלומר הנחת צינורות החיבור בין "תמר" ל"ים תטיס", אכסון הציוד בנמל חיפה, תכנון הגדלת יכולת הטיפול של נקודת הקליטה באשדוד וכיוב'.

למעשה, מדובר בשני מסלולים נפרדים שנעו עד היום במקביל - השותפות כבר חתמו בשנה וחצי האחרונה על מזכרי הבנות לאספקת גז עם חברת החשמל, מפעלי סילקט שבדימונה וחברת דליה אנרגיות שמקימה תחנות כוח באזור צפית, כאשר החתימה על מזכרי ההבנות נעשתה בתקופה בה הפיתוח הטכני של המאגר טרם החל.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אין לשנות שעורי המיסוי או כל תנאי אחר לגבי דלית תמר וליויתן
אם יהיה בכלל משהוא בליויתן.את כל השאר לתת לחברות שטרם התחילו לקדוח או את האפשרות לקבל החזר כל ההוצאות מהמדינה ובתנאי שיחזירו הרישיונות או לחליפין לקבל את המתווה של ששינסקי.לגבי הקידוחים שכבר בוצעו או שנמצאים כבר בפעולה אסור בתכלית האיסור לשנות מאומה מהמוסכם עד כלות המאגרים.הרי רוב ביחידות השתתפות נמצאות בידי פרטיים או בתי השקעות שמחזיקים את כספי הפנסיה של הפרטיים ואין סיבה כל שהיא לשנות סדרי בראשית בדיעבד.השינוי יבריח כל משקיע פוטנציאלי בכל נושא.אף אחד לא אוהב להשקיע בחוסר וודאות או במדינה שיכולה מחר לשנות ולהלאים את הרכוש.
טלטל , חיפה  |  21.11.10
4.
עם ישראל רוצה לקבל את הדיווידנדים של החברות ישר לכיס ולקופות הגמל והפנסיה
בלי הממשלה בדרך. לא יתכן שאזרח שהשקיע במניה סולידית שנסחרת במדד ת"א 25 בעלת תגלית מוכחת קם בבוקר בהיר אחד ומגלה שהממשלה לוקחת לו 60%. מדינת ישראל היא מדינה דמוקרטית ולא קומוניסטית. את ההלאמות להשאיר לצ'אבז!
עם ישראל  |  21.11.10
3.
מגיב 1, אתה לא מבין מה הולך לקרות
המניה תרד, החברה תחפש הזדמנויות אחרות ותעבור לחיפושים בחו"ל. זה הכל. כוחות השוק, שיקולי הסיכון אל מול הרווח, והאמינות הנמוכה של הממשלה יגרמו לכך שהשקעות מתחום האנרגיה יהיו מאוד מאוד סקפטיות לגבי ישראל ולא ירצו להסתכן. אזרח קטן או אזרח גדול, כולנו נפסיד מחוסר האמינות.
מיקיאצ'ו  |  21.11.10
לכל התגובות