אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גלגולו של מטבח צילום: אלה סברדלוב קרן

גלגולו של מטבח

מסעדת רוטשילד'ס קיטשן נהנית מאחד הלוקיישנים הטובים בתל אביב, וגם השירות בה מצוין. חבל רק שהשף החדש והמוערך, אורן לוקסנבורג, לא מצליח בינתיים לספק גם סיבה קולינרית לבקר במקום

22.11.2010, 11:43 | גלי וולוצקי

מסעדת רוטשילד'ס קיטשן, שנפתחה לפני כשנתיים באחד הלוקיישנים המוצלחים בתל אביב על שדרות רוטשילד, דשדשה בבינוניות קולינרית. לכן הידיעה שהמסעדה שכרה את השף אורן לוקסנבורג, ששימש בעבר כשף של מסעדת בריבה והצליח להפוך אוכל בריאות לגורמה, נשמעה כמו חדשות טובות.

בשעת צהריים המסעדה הומה אדם, ועובדי המתחם מתערבבים עם הורים וילדים שבאים לארוחת צהריים. העיצוב של המקום נראה כמפחד להתחייב לז'אנר מסוים, ולא כולל פריט שייחרת בזיכרון חוץ מקיר שעליו תלוי אוסף קצת מוזר של צלחות.

העסקית החדשה ברוטשילד'ס קיטשן מציעה מנה ראשונה ועיקרית ושתייה, לימונדה, גזוז או סודה, בשלוש דרגות מחיר: 49,59 או 69 שקל.

התחלנו בכבד קצוץ עם צימוקים שהוגש עם אגסים צלויים מתקתקים. הכבד הקצוץ גס היה נחמד, כך גם התוספות המתוקות, רק חבל שלצד המנה הוגשו טוסטים שידעו ימים יפים יותר. הסלט הירוק הקטן עם עגבניות שרי ופרוסות בצל סגול וויניגרט היה חביב.

כשהגענו למנות העיקריות גילינו לאכזבתנו שהן מזכירות את הראשונות - נחמדות אך סתמיות.

המבורגר של רוטשילד המבורגר של רוטשילד'ס קיטשן | צילום: אלה סברדלוב קרן המבורגר של רוטשילד

ההמבורגר המכונה בתפריט "ההמבורגר הטוב בעיר", אחת ממנות הדגל הוותיקות של המסעדה (59 שקל), העשוי מנתח קצבים ומשייטל, היה טחון דק מדי ולא תובל במספיק מלח. טעם הבשר היה מצוין, אך חבל שהוגש על לחמנייה יבשושית שחלקה התחתון היה רטוב לגמרי.

מנת הדג על פולנטה (69 שקל) הוכנסה לתפריט לאחרונה בידי השף החדש. היא מזכירה את הסגנון שמאפיין אותו, אך לא היתה מוצלחת כל כך. הפולנטה היתה מצוינת, אך הבורי עצמו תובל באגרסיביות בפלפל שחור, והשילוב עם רוטב בזיליקום ועגבניות שרי מיובשות הניב צירוף טעמים גס מדי, שחסר את הקלילות המתבקשת במנה כזאת.

השירות לכל אורך הארוחה היה מופתי, שירות שהצליח גם להיות חביב וגם להוציא אותנו מהמסעדה אחרי ארוחת צהריים מלאה תוך פחות משעה, בלי שנרגיש שנקלענו לסרט נע.

פילה בורי על פולנטה. הפולנטה מצוינת, אך המנה כולה פחות, צילום: אלה סברדלוב קרן פילה בורי על פולנטה. הפולנטה מצוינת, אך המנה כולה פחות | צילום: אלה סברדלוב קרן פילה בורי על פולנטה. הפולנטה מצוינת, אך המנה כולה פחות, צילום: אלה סברדלוב קרן

הלוקיישן המנצח של רוטשילד'ס קיטשן מבטיח לה תפוסה כמעט מלאה, גם אם היא לא תבריק מבחינה קולינרית. ובכל זאת, אפשר לצפות ליותר ממסעדה שממוקמת במרכז תל אביב ונדרשת להתחרות בלא מעט מסעדות טובות באזור. בינתיים היא מציעה אוכל חביב אך סתמי, והאטרקציה העיקרית נשארת המיקום שלה.

ז'אנר: ביסטרו

מיקום: שדרות רוטשילד 73 תל אביב. 03-5257171

התחככות: מעובדים מהבורסה הסמוכה ועד הורים עם עוללים

מחיר העסקית: 49–69 שקל, מקצת המנות בתוספת מחיר. א'־ה', 17:00-12:00

שירות: זריז ומקצועי

כשרות: אין

נגישות נכים: יש, אבל אין שירותי נכים

שורה תחתונה: הלוקיישן מצוין, האוכל פחות

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות