אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: הרופאים והאוצר מעלים את המתח במו"מ על העלאת השכר צילום: ששון תירם

פרסום ראשון: הרופאים והאוצר מעלים את המתח במו"מ על העלאת השכר

ההסתדרות הרפואית טוענת כי האוצר לא מוכן לשוב לבוררות כפי שנעשה בעבר, אך בכיר באוצר מכחיש זאת וגרר תגובה בוטה מהצד השני; הרופאים דורשים תוספות שכר ותקנים

22.11.2010, 20:19 | מיקי פלד

המתח מתחיל לגאות בין משרד האוצר להסתדרות הרפואית על רקע המשא-ומתן על הסכם השכר החדש. אתמול (א') התקיימה פגישה רשמית ראשונה בין הצדדים, בהשתתפות יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, וסגן הממונה על התקציבים באוצר האחראי על תקציב הבריאות, משה בר-סימן-טוב.

בהסתדרות הרפואית טוענים כי האוצר אינו מוכן לחזור למשא-ומתן במסגרת של בוררות, כמו זו שהתנהלה במשך שמונה שנים והגיעה לסיום בסוף 2007, אז הוחלט על תוספת שכר של כ-24% לרופאים ותוספת נוספת של 0.7% לרופאים במקצועות הטיפול נמרץ, פגים והרדמה. אחד מבכירי האוצר, לעומת זאת, הכחיש בתוקף את הטענה.

בתגובה אמר ד"ר אידלמן כי "אנו מצטערים שהאוצר בוחר להכחיש דברים שנאמרו בקול ברור ויותר מפעם אחת". תוצאות הבוררות הקודמת הכעיסו מאוד את בכירי האוצר שראו בהם תקדים בעייתי, מה שככל הנראה הסתבר כנכון, שכן זמן קצר לאחר מכן קיבלו המרצים הבכירים באוניברסיטאות סכום דומה.

בהסתדרות הרפואית דורשים לדון בהסכם השכר שיקיף את 15 אלף הרופאים בבתי החולים הממשלתיים, הרופאים של שירותי בריאות כללית, בית החולים הדסה וקופת חולים לאומית, כמו גם בתוספת תקינה, תקצוב נוסף של שירותי קהילה, הטבות למתמחים וגמלאים ושיפור תנאי ההעסקה בבתי החולים. התקדמות מסויימת נרשמה בשתי הסוגיות של שיפור השירותים בפריפריה ומתן העדפה בהסכם למקצועות במצוקה, כפי שנעשה בהסכם הקודם.

ד"ר אידלמן אמר כי "מערכת הבריאות הציבורית בישראל נמצאת בתהליך קריסה מתמשך. החולים משלמים מחיר יקר מידי יום על מחסור ברופאים, מחסור בתקנים, מחסור במשאבים ובתשתיות, לחולים אין זמן לחכות עד שהאוצר יתעורר, יש לפעול כאן ועכשיו".

משרד האוצר סירב להתייחס לנושא.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מדוע אינני מופתע מהאופן שבו האוצר מתחיל את המו"מ בתרגילים המוכרים שלו?? סגן
השר רב איתם ללא הרף, אז אים להם אבא אמיתי, הפקידים באוצר חוששים מתקדימים וענינים אז הם מראש מערימים קשיים, בינתיים, מערכת הבריאות קורסת ומתכרסמת לאיטה. מי משלם את מחיר הכרסום. אתם ואני. למה? כי אין תקנים, אין רופאים, אין מתמחים, אין מיטות, אין תשתיות, אין כלום. מערכת הבריאות של טנזניה עומדת לעבור בקרוב מאוד ברמתה את זו של ישראל. אבל האוצר בשלו. עושים פרצופים ועושה תעלולים. עולם שלישי כבר אמרנו.
לוין  |  23.11.10
לכל התגובות