אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוף לפרשת הבקדייטינג: קובי אלכסנד הגיע להסדר עם הרשויות בארה"ב - ישלם כ-54 מיליון דולר צילום: בלומברג

סוף לפרשת הבקדייטינג: קובי אלכסנד הגיע להסדר עם הרשויות בארה"ב - ישלם כ-54 מיליון דולר

עו"ד מרק גרוס, נציג המשקיעים שתבעו את קומברס בעקבות פרשת הבקדייטינג, מעריך כי ביהמ"ש בארה"ב יתחשב ב־66 מיליון הדולרים שישלם אלכסנדר במסגרת התביעות האזרחיות נגדו. אתמול נחתם ההסכם, שלפיו ישלם 6 מיליון דולר ל־SEC

23.11.2010, 21:37 | שניר הנדלר

עכשיו זה רשמי: קובי אלכסנדר, יו"ר ומנכ"ל קומברס טכנולוג'י לשעבר, חתם על הסדר עם רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) בפרשת הבקדייטינג (תיארוך לאחור של אופציות). "כלכליסט" חשף את פרטי ההסכם כבר לפני כחצי שנה: אלכסנדר ישלם ל־SEC קנס של 6 מיליון דולר, והתביעה האזרחית שהגישה נגדו הרשות - תימחק. ההסדר סוכם ישירות בין הצדדים וכפוף לאישור בית המשפט בניו יורק.

ביוני האחרון אושר בבית המשפט האזרחי בניו יורק הסדר שבמסגרתו ישלם אלכסנדר 60 מיליון דולר לקבוצת משקיעים בקומברס, בראשות מנורה מבטחים. 46 מיליון דולר ישולמו מכספים שהוחרמו משני חשבונות שניהל אלכסנדר בארצות הברית, ו־14 מיליון דולר מכספי קרן השתלמות וביטוחים וממימוש נכסי נדל"ן שבהם החזיק בארה"ב.

המשקיעים בקומברס זכו לפיצוי של 225 מיליון דולר בסך הכל: 60 מיליון דולר שאותם ישלם כאמור אלכסנדר ו־165 מיליון דולר שתשלם קומברס עצמה.

כעת, לאחר שהגיעו להסדר בכל התביעות האזרחיות, יתמקדו אלכסנדר ועורכי דינו בתביעה הפלילית התלויה נגדו בארה"ב בעקבות תיארוך האופציות לאחור בקומברס. ארה"ב ביקשה את הסגרתו, אולם אלכסנדר שוהה עדיין בנמיביה, שאליה נמלט לפני כארבע שנים מפני ההליכים הפליליים המתנהלים נגדו.

עו"ד לורטה לינץ', נציגת התביעה הפלילית בברוקלין, הודיעה כבר כי ההסדר האזרחי שאליו הגיע אלכסנדר עם ה־SEC לא יביא להפסקת ההליכים הפליליים נגדו, וכי הליכי ההסגרה יימשכו.

מנגד, מעריך עו"ד מרק גרוס, שותף בכיר במשרד עורכי הדין פומרנץ בניו יורק, שהוביל מטעם מנורה מבטחים את התביעה הייצוגית נגד קומברס, כי "שיתוף הפעולה של קובי עם רשות ניירות ערך האמריקאית, וההסדר שנחתם בין הצדדים, יהוו פקטור משמעותי בגזר הדין שיינתן בהליך הפלילי".

עו"ד גרוס הוסיף בשיחה עם "כלכליסט" אתמול: "קשה לדעת האם קובי יישלח למאסר בפועל ולכמה זמן, אך בטוח שהשופט יתחשב בהסדרים שאליהם הגיע בתביעות האזרחיות שהתנהלו כנגדו".

עו"ד איתן לביא, ממשרד סולמי לביא גיא בכר, נציגי משרד עו"ד פומרנץ בישראל, הוסיף כי השאלה שעיכבה במשך חודשים את ההגעה להסדר בין אלכסנדר ל־SEC היא האם הקנס של 6 מיליון דולר ישולם כחלק מ־60 מיליון הדולרים שאותם התחייב כבר אלכסנדר לשלם, או בתוספת להם.

עורכי דינו של אלכסנדר מנהלים מגעים עם ראשי התביעה הפלילית בארה"ב, ולהערכת עו"ד גרוס המשקיף על ההתרחשויות, ההסדר ביניהם "בר־השגה בתוך חודשים ספורים. לא מן הנמנע שקובי הסכים לחתום על ההסדר עם ה־SEC כחלק מהמשא ומתן המתנהל על הסכם פשרה בתביעה הפלילית".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
מוטי - אתה טועה: ג'ובס אולי מעד, אלכסנדר רימה בשיטתיות
באפל היו שני מקרים של אופציות שתוארכו מחדש ולא הוכח שג'ובס ידע עליהן. להיפך: ג'ובס הוא זה שיזם את החקירה הפנימית באפל. ג'ובס גם לא הרוויח מבקדייטינג. בקומברס היתה מירמה שיטתית שנמשכה שנים. הם זייפו את מערכת המחשב, וחילקו אופציות לעובדים פיקטיביים, כדי שיהיה "פול" של אופציות במחירים נמוכים. חוץ מזה הם רימו במקומות אחרים - הרמאות היתה כל כל רחבה, שלקח חמש שנים לערוך מחדש את הדו"חות. כשהתחילה החקירה, אלכסנדר וחבריו העלימו ראיות, והוא הגדיל לעשות וברח מהחוק. מכל פרשות הבקדייטינג, קומברס היתה אחת החמורות ביותר ומכל נחקרי הבקדייטינג, אלכסנדר היה היחיד שברח מהחוק.
בוקי  |  24.11.10
4.
כולם יודעים שרדפו אחריו כי לא העזו לרדוף אחרי ג'ובס
שעשה בדיוק אותו דבר. אבל מה שצריך להבין פה זה את הפוליטיקה: התביעה האמריקאית ניתסה להזניק את הקריירה הפוליטית של עצמה, ובחרה משהו שנראה סקסי, בקדייטינג. היו הרגבה מנכ"לים גדולים אמריקאים שהיו מורבים בזה, כולל מנכ"ל אפל, סטיבן גו'בס, אבל הם הבינו טוב מאוד שהם לא יכולים לרדוף אותו, כי הוא נחשב אושיית תרבות וגיבור טכנולוגי. אז הם קפצו על הזר, קובי אלכסנדר. ומי שלא מאמין שישאל את עצמו את השאלה הזו - האם היתה הצדקה אמיתי לכך שאלכסנדר היה ברשימת המבוקשים ביותר של אמריקה ביחד עם אנשים כמו אוסמה בין לאדן???
מוטי  |  24.11.10
לכל התגובות