אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ממשל זמין? אם אתם דוברי עברית צילום: shutterstock

ממשל זמין? אם אתם דוברי עברית

מדו"ח שפירסם האוצר עולה כי רבים מהאתרים הממשלתיים אינם כוללים גרסה בערבית או באנגלית. אתר הכנסת מקבל את הציון הנמוך ביותר בתחום הנגישות לבעלי מוגבלויות, ורוב האתרים שנבדקו אינם תומכים באופן מלא בדפדפן כרום. ובאיזה אתר ממשלתי הגולש הישראלי משתמש הכי הרבה?

24.11.2010, 15:11 | שי ענבל ועומר כביר

ארבעה אתרי ממשל ישראליים קיימים בעברית בלבד - כך עולה מדו"ח ממשל זמין לשנת 2010, שפירסם היום (ד') משרד האוצר. לפי הנתונים, אתר שירות התעסוקה, משרד הרווחה, המשרד לשירותי דת ורשות האכיפה והגבייה אינם תומכים בערבית, באנגלית או בשפות אחרות. עוד 11 אתרים תומכים בשתי שפות בלבד, והשאר בשלוש ומעלה. אתר משרד התיירות מוביל, כצפוי, עם 16 שפות.

מהנתונים עולה עוד כי רק 11 מתוך 42 אתרי משרדי הממשלה והרשויות נגישים בצורה מלאה לכל ארבעת הדפדפנים המובילים בשוק. מרבית האתרים, 26, תומכים באופן מלא באקספלורר ובפיירפוקס, שמחזיקים יחדיו ביותר מ-82% משוק הדפדפנים. 19 מהאתרים זמינים במלואם גם לדפדפן כרום של גוגל, שמחזיק ב-8.5% משוק הדפדפנים, ו-13 תומכים בספארי. בולט לרעה אתר רשות המסים: לא רק שהוא אינו תומך כלל בפיירפוקס ובספארי, ותומך רק בצורה חלקית בכרום, הוא גם אינו מתאים כלל לגרסה 8 של אינטרנט אקספלורר, שיצאה לפני יותר משנה וחצי.

בתחום הנגישות לאנשים עם מוגבלויות המצב מעודד עוד פחות. כמעט מחצית מהאתרים קיבלו ציון נגישות נמוך, של 60 או פחות. הציון משקלל את החלקים והיכולות באתר שאינם נגישים לבעלי מוגבלויות. בולט לרעה במיוחד דווקא האתר של כנסת ישראל, שאמור להוות את הפנים המקוונות שלה, עם ציון נגישות של 35.6 בלבד. רק אתר רשות המסים קיבל ציון נמוך יותר - 22.2. גם למשרד הרווחה, שכחלק מתפקידו משרת אוכלוסיות בעלות מוגבלות, אין במה להתגאות, עם ציון של 42.2 המביא אותו למקום ה-38 במדד הנגישות (מתוך 42).

13 אתרים נוספים קיבלו ציון בינוני שנע בין 61 ל-70, ורק 9 אתרים קיבלו ציון הגבוה מ-70. בולט לטובה אתר המוסד לביטוח לאומי, החשוב לאוכלוסיות רבות ומחזיק במקום הראשון במדד הנגישות, עם ציון 82.2. לאחריו ניתן למצוא האתר של המרכז למיפוי, עם 80.

שירותי הממשלה בטוויטר. לרוב משרדי הממשלה אין חשבון, צילום מסך: twitter.com שירותי הממשלה בטוויטר. לרוב משרדי הממשלה אין חשבון | צילום מסך: twitter.com שירותי הממשלה בטוויטר. לרוב משרדי הממשלה אין חשבון, צילום מסך: twitter.com

עידן הפייסבוק עוד לא הגיע למשרדי הממשלה

 

מהנתונים עולה כי האתר הפופולרי ביותר מבין משרדי הממשלה הוא אתר משרד החינוך, עם כ-24 מיליון כניסות בממוצע בשנה, שרבות מהן מגיעות ככל הנראה מתלמידים שרוצים לבדוק את ציוני הבגרות שלהם. אחריו ניתן למצוא את אתר משרד האוצר, המשמש לחישוב ולתשלום מיסים, ואת אתר רכבת ישראל, שם ניתן לבדוק את לוח זמני הרכבות.

האתר הכי פחות פופולרי הוא אתר החברה הלאומית לבטיחות בדרכים, עם 7,550 כניסות בלבד. אתר פיקוד העורף (20 אלף כניסות בחודש), למרבה ההפתעה, נמצא באחד המקומות האחרונים בדירוג, והאזרחים נכנסים אליו פחות מאשר לאתר רשות העתיקות (21.5 אלף), לאתר לשכת נשיא המדינה (25 אלף) ולמשרד לשירותי דת (39 אלף). החישוב התבצע על בסיס כמות ה-Visitors הממוצעת בחודש: נתון זה, בשונה מיוניקים, בוחן את כמות הכניסות, וגולש המבקר מספר פעמים ביום ייספר בכל פעם. בניגוד ל-Hits, הנתון מאחד את הכניסות לכל דפי האתר ולא סופר כל אחת מהן בנפרד.

לפי הדו"ח, כל הרשויות ומשרדי הממשלה מאפשרים ליצור איתם קשר באמצעות כתובת דואר אלקטרוני המפורטת באתר האינטרנט שלהם. עם זאת, רק ל-7 משרדים ורשויות מתוך 42 חשבון טוויטר, ול-9 משרדים בלבד חשבון פייסבוק. כמעט בכל האתרים מופיע פירוט מלא של הכתובות והטלפונים. בולט לטובה משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה, שעונה על כל דרישות הדו"ח. בולטים לרעה האתרים של כנסת ישראל ונציבות שירות המדינה, שאינם כוללים טוויטר ופייסבוק, ואף לא רשימת דיוור ו-RSS.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
ל- 1 ו - 2
ערבית היא שפה רשמית בישראל וכל עוד זה המצב יש לתרגם לשפה זו. כמו כן, מדינת ישראל היא מדינה קולטת עליה ומנסה לעודד יהודים להגיע לכאן. מבוגרים עולים כנראה לעולם לא יוכלו לקרוא עברית ברמה מספיק גבוהה ולכן יש הגיון לתרגם אתרים חשובים לשפות מהן יש קבוצות עולים גדולות (בעיקר רוסית). אני מקווה שנצטרך לתרגם לצרפתית, לאנגלית, לספרדית ואולי לעוד שפה ושכל יהודי העולם יעלו בהקדם - בעוד דור כבר לא נצטרך לתרגם כלום :)
אלון  |  24.11.10
לכל התגובות