אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": iomega eGo - כונן קשיח חיצוני שעובד מהר

בדיקת "כלכליסט": iomega eGo - כונן קשיח חיצוני שעובד מהר

כונן ה-eGo החיצוני, הכולל חיבור USB 3.0, אינו מספק באמת מהירות גבוהה פי 10 מכונני ה-USB 2.0 הישנים. עם זאת הוא בהחלט עולה עליהם - ונמכר במחיר דומה

27.11.2010, 17:03 | אבנר קשתן

חיבור ה-USB הסטנדרטי נמצא איתנו כבר 15 שנה, והפך להיות חלק בלתי נפרד מעולם הגאדג'טים בעשור האחרון, כחיבור אוניברסלי לכוננים קשיחים, מצלמות, טלפונים ועוד. אבל בעוד שנפחי האחסון של כל המכשירים הללו זינקו מאז שנת 2000, נשארנו עם חיבורי ה-USB 2.0, שמספקים מהירות העברה של עד 60 מגה בשניה. אם פעם היינו יכולים להסתפק בו בשביל להעתיק את הקבצים שלנו לכונן חיצוני או נגן מוזיקה, הרי שעכשיו המצב השתנה, ואם נרצה להעביר אוסף של סרטים ב-HD או ספריית מוזיקה שלמה - ניאלץ לחכות הרבה זמן.

בדיוק בשביל זה הגיע ב-2008 תקן USB 3.0, שמציע קצבי העברה מהירים פי 10 מהתקן הקודם. האימוץ של USB 3.0 התעכב, לא מעט כיוון שאינטל נמנעה מלשלב אותו בלוחות האם שלה. רק בחודשים האחרונים אנחנו מתחילים לראות כוננים מבוססי USB 3.0 בשוק. אחד מהם הוא ה-eGo של iomega, שמציע מהירויות מכובדות במארז נוח וקליל במיוחד.

קטן וקליל

מבחינת גודלו הפיזי, ה-eGo דומה לכוננים חיצוניים ניידים אחרים בשוק, ומעט גדול יותר מה-WD MyPassport הפופולרי. הדגם בנפח 500 גיגה-בייט נכנס בקלות לכיס או לתיק, ושוקל 200 גרם בלבד. הכוננים בנפחים הגדולים יותר תופסים מעט יותר מקום, אך ההבדל במשקל עדיין אינו גדול.

הכונן אמנם בנוי מפלסטיק, אך איכות ההרכבה והחומרים טובה, והוא אינו מרגיש שברירי או עדין. בנוסף, המוצר מגיע עם רצועת סיליקון העוטפת את המכשיר בצורת X, וכך אמורה להגן עליו ממכות ונפילות מגובה של עד שני מטר. הכונן מגיע בצבעי כסף, אדום, כחול ושחור, אם כי לא בטוח שכולם יהיו זמינים בארץ.

iomega eGo. קל יחסית iomega eGo. קל יחסית iomega eGo. קל יחסית

מבחינת החיבורים, הכונן מינימליסטי: נורית חיווי אחת, וחיבור USB 3.0 מסוג Micro-B, חיבור חדש ומוזר במקצת, שנראה כמו חיבור Micro-USB רגיל, עם עוד שקע קטן בצידו. משמעות הדבר היא שניתן לחבר את הכונן לכבל Micro-USB סטנדרטי, כמו כזה שמתאים לרוב הטלפונים הסלולריים, אבל את המהירויות המלאות של הכונן אפשר יהיה לקבל רק עם כבל ה-USB 3.0 החדש והמצורף. התאימות-אחורה הזאת נוחה במיוחד למי שרוצה לקחת את הכונן איתו גם עם מחשב שלא תומך ב-USB 3.0, ורוצה לקחת רק כבל אחד, שיתאים גם לסלולרי וגם לכונן.

ועכשיו לעיקר - המהירות. תקן USB 3.0 מתגאה בקצבי תעבורה של עד 640 מגה-בייט לשניה, יותר מפי עשר מקצב ה-60 מגהבייט לשניה של USB 2.0. אבל הקצב הזה תלוי גם בהרבה גורמים אחרים, כגון מהירות הכונן שאנחנו מעתיקים ממנו, הקבצים המועברים (הרבה קבצים קטנים לרוב יועתקו לאט יותר ממעט קבצים גדולים), ומערכת ההפעלה.

בבדיקות שערכנו העתקנו מאות קבצים קטנים ובינוניים מכונן SSD מהיר על מחשב נייד, דרך חיבור USB 3.0 מכרטיס ExpressCard, וראינו ביצועים מהירים פי 3-2 מהמהירות המקסימלית של USB 2.0, כלומר כ-200-150 מגה-בייט לשניה. לא המהירות התיאורטית המקסימלית של החיבור, אבל מכובד לכל הדעות.

הכונן עצמו, יש לציין, מגיע רק עם כבלים, ולא עם כרטיס USB 3.0. ניתן לרכוש כרטיסי הרחבה כאלה למחשבים שולחניים (עם חיבור PCIe) וניידים (עם חיבור ExpressCard), אבל יש לוודא שיש לנו חיבור כזה אם נרצה לנצל את כל יכולות הכונן.

הכונן גם מגיע עם תוכנת הצפנה, המאפשרת לנעול את התוכן שנמצא עליו באמצעות סיסמה. אם מעוניינים בכך, כדאי להשתמש בהצפנה עם רכישת הכונן, מכיוון שהוספתה או הסרתה דורשת פירמוט מלא של הכונן. התוכנה עצמה פשוטה לשימוש, אך לעתים מלחיצה וכוללת הודעות כמו "לחיצה על כפתור זה תמחק את כל המידע שלך".

לא מגיע לקצב המקסימלי, אבל המהירויות גבוהות לא מגיע לקצב המקסימלי, אבל המהירויות גבוהות לא מגיע לקצב המקסימלי, אבל המהירויות גבוהות

הטוב

קומפקטי וקליל

תאימות אחורה ל-USB 2.0

הרע

רוב המחשבים ידרשו כרטיס USB 3.0 חיצוני

המסקנה

ככונן חיצוני, ה-eGo Portable מציע תמורה טובה למחיר. מי שמתעסק הרבה עם קבצים כבדים, כדאי שישקיע בכונן מהיר ובכרטיס מתאים. מי שלא, יכול לקנות את הכונן הזה בלב שקט, כי מחירו אינו גבוה יותר משל כונני ה-USB 2.0 המקבילים, ולחכות שיותר מחשבים יגיעו עם חיבור USB 3.0 באופן סטנדרטי.

מחיר

הכוננים זמינים בחנויות המחשבים השונות. כונן בנפח 500 ג'יגה-בייט עולה כ-400 שקלים, ובנפח 1 טרה-בייט כ-700 שקלים. בעתיד הקרוב יושק גם דגם בנפח 1.5 טרהבייט, שטרם תומחר.

תגיות