אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אמא באה לבקר צילום: אלה סברדלוב קרן

אמא באה לבקר

התבשילים הביתיים בגואטה ברמת החייל הם לא מה שהיינו מצפים למצוא בצלחת של עובדי ההייטק, אבל אין ספק שהם בדיוק מה שהיה חסר במגוון המסעדות הקיים

29.11.2010, 10:18 | גלי וולוצקי

התבשילים הביתיים המוגשים בסניף החדש של מסעדת גואטה ברמת החייל הם לא מה שהיינו מצפים למצוא בצלחת של עובדי ההייטק, אבל אין ספק שהמפרום והבלקרעה הטריפוליטאיים הם בדיוק מה שהיה חסר במגוון המסעדות הקיים

לפעמים, כל מה שמתחשק באמצע היום הוא לאכול אצל אמא, ועדיף שתהיה טריפוליטאית. לשבת מול השולחן הנקי, לשמוע אותה שואלת אם למזוג את האוכל, ולקבל מנה ענקית שקשה לגמור אבל משתדלים, גם כי טעים וגם כי היא מסתכלת.

זו בדיוק החוויה שמנסה לשחזר הסניף השני של גואטה - המסעדה הטריפוליטאית הוותיקה מיפו, שנפתח החודש ברמת החייל בתל אביב. לכאורה, הכי לא מתאים למתחם ההייטק הענייני. למעשה, השלמה נחוצה מאין כמותה להיצע המסעדות הקיים.

בצהרי יום חול המסעדה מלאה למחצה, ואפשר לבחור בניחותא בין ישיבה בחוץ לבין החלל הפנימי המרווח בסגנון חדר אוכל. העיצוב של המקום קצת מחופף - טפטים מוזהבים מצד אחד וגימורים בעייתיים בכל מיני פינות מצד שני, אבל ריח התבשילים שבסירים מכה בנחיריים ומבשר טובות. העסקית של גואטה מציעה מנה עיקרית ושתי תוספות, שני סלטים, לחם ומים מינרליים או סודה במחיר 40 שקל.

המלצרית הנעימה מיהרה להניח על השולחן רבע כיכר לחם לבן פשוט, צ'ירשי (ממרח טריפוליטאי עשוי דלעת) טעים אבל קצת דל בשמן לעומת המקור, חמוצים וכרוב; פתיחה קצת אנמית, אבל מספקת תעסוקה לידיים בדקות הספורות שלוקח לעיקריות להגיע.

תבשיל בלקרעה (בשר בקר עם גרגרי חומוס ודלעת), שהוגש על קוסקוס וירקות של קוסקוס, היה מנה מושלמת. הבשר הרך מהבישול הארוך טבל ברוטב שהיה מעט מתקתק מהדלעת, הקוסקוס הביתי היה זהוב ואוורירי, והירקות ממרק הקוסקוס היו טעימים.

מתובל באגרסיביות, אבל מצויין. מפרום עם אורז לבן ברוטב בלכמון, צילום: אלה סברדלוב קרן מתובל באגרסיביות, אבל מצויין. מפרום עם אורז לבן ברוטב בלכמון | צילום: אלה סברדלוב קרן מתובל באגרסיביות, אבל מצויין. מפרום עם אורז לבן ברוטב בלכמון, צילום: אלה סברדלוב קרן

המנה הנוספת הלכה צעד נוסף לכיוון ההארד קור הטריפוליטאי. מפרום מתפוח אדמה ובשר ברוטב אדום סמיך ושמנוני כראוי היה מצוין. הוא הוגש עם אורז לבן שעליו רוטב תבשיל בלכמון - בשר שבושל שעות עם שעועית לבנה, עגבניות והרבה, הרבה מאוד כמון. החריפות של הרוטב היתה מדויקת, אך כמות הכמון תתחבב רק על מי שאוהב תיבול אגרסיבי באמת.

עוד ניגוב אחרון לצלחת עם הלחם הלבן, ולמרות שקשה מאוד לזוז אחרי ארוחה כזאת אין ברירה. בגואטה לא קיבלנו לחם שאור ולא מלח ים אטלנטי, ונדמה לנו שהיתה באוכל, שומו שמים, אפילו אבקת מרק. אבל וואו, כמה שזה היה טעים.

שם: גואטה

ז'אנר: מסעדה טריפוליטאית

מיקום: הברזל 8 תל אביב

טלפון: 03-6470040

התחככות: עובדי המתחם, מכל העדות

חניה: בחניונים השונים, בתשלום

מחיר העסקית: 40 שקל. א'־ה', 16:00–12:00

שירות: נעים

נגישות נכים: כרגע חסומה, בגלל שיפוצים בבניין

כשרות: כשר, בשרי

שורה תחתונה: טעם מעורר געגוע של בית באמצע יום העבודה

תגיות