אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק מתחילה להפיץ את שירות ההודעות - ואיתו מגיע גם הספאם צילום מסך: valleywag.gawker.com

פייסבוק מתחילה להפיץ את שירות ההודעות - ואיתו מגיע גם הספאם

השירות שאמור להחליף את הדואר האלקטרוני הופץ בקרב מספר מצומצם של משתמשים, בבלוג Valleywag התלוננו שהמנגנון שלו אינו מצליח לחסום הונאות דוגמת "העוקץ הניגרי". משאל ה"וול סטריט ג'ורנל": רוב המשתמשים לא יעבירו את המייל שלהם לשירות

29.11.2010, 11:03 | יוסי גורביץ

פייסבוק, שהשיקה לאחרונה את מערכת ההודעות החדשה שלה, החלה בימים האחרונים להפיץ את השירות בקרב מספר מצומצם של משתמשים. אחד מהם היה מאט רסוף מהבלוג Valleywag, שדיווח שבינתיים החברה מתקשה להתמודד מול מזימות מייל ותיקות, כמו "העוקץ הניגרי".

העוקץ הניגרי הוא תרגיל שהחל עוד לפני כ-30 שנה, והפך לנפוץ במיוחד עם העלייה בשימוש בפקס, ולאחר מכן בדואר אלקטרוני. השיטה פועלת כך שלתיבת הדואר של הגולש נשלחת הודעה, שלפיה הוא יכול לקבל סכום כסף גדול אם רק יפקיד "מקדמה" בחשבון בנק מסוים. הסכום הגדול, כמובן, אינו מועבר לעולם, וגם הכסף ששלח הגולש התמים אינו מוחזר לו.

חברות מובילות בתחום המייל, מיאהו ועד גוגל, כבר למדו כיצד לסנן אוטומטית מיילים כאלה ולהעביר אותם ישירות לתיקיית הספאם. פייסבוק, ששירות התקשורת שלה מתיימר להחליף את הדואר האלקטרוני, עדיין לא הצליחה בכך.

העוקץ הניגרי בפייסבוק מייל, צילום מסך: valleywag.gawker.com העוקץ הניגרי בפייסבוק מייל | צילום מסך: valleywag.gawker.com העוקץ הניגרי בפייסבוק מייל, צילום מסך: valleywag.gawker.com

לטענת Valleywag, משתמשים חשופים יותר להונאות בפייסבוק משום שהם לא מצפים למצוא שם כאלה, אלא רק תקשורת עם אנשים שהם מכירים או אישרו כ"חברים". אחת הבעיות הנפוצות בפייסבוק היא פישינג - ניסיון לשכנע משתמשים למסור את פרטיהם, במיוחד מידע פיננסי, כדי לנצל אותו אחר כך.

בעיה נפוצה נוספת היא השתלת קישורים לתוכנות זדוניות בזרם החדשות של המשתמש. הפופולריות הרבה של הרשת החברתית, שלפי ההערכות מתקרבת ל-600 מיליון משתמשים, גורמת לכך שלחלק ניכר מגולשיה שלה אין מידע בסיסי על התגוננות מפני הונאות ברשת.

בתוך כך מפרסם ה"וול סטריט ג'ורנל" משאל מקוון שבו נשאלים הגולשים האם הם ישתמשו בשירות ההודעות של פייסבוק כשירות הדואר האלקטרוני המרכזי שלהם. משקלול תשובותיהם של כ-3,700 איש עולה כי יותר מ-60% מהם השיבו בשלילה, ורק 17% בחיוב.

תגיות