אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סגן נשיא בכיר במיקרוסופט ל"כלכליסט": "הקינקט יגיע גם לסמארטפונים ולמחשבים" צילום: יאיר שגיא

סגן נשיא בכיר במיקרוסופט ל"כלכליסט": "הקינקט יגיע גם לסמארטפונים ולמחשבים"

מנהל פלטפורמת הפיתוח במיקרוסופט העולמית, ג'ייסון זנדר, מבטיח שבקר התנועה יהפוך לחלק מחוויית המחשוב השוטפת, ומסביר מה יש בווינדוז פון 7 שהאייפון לא יכול להציע

29.11.2010, 14:31 | עומר כביר

"בקר התנועה קינקט לא יהיה רק אמצעי שליטה במשחקי אקסבוקס, אלא עתיד לשמש גם כאמצעי קלט במחשבים ובסמארטפונים", כך אומר ל"כלכליסט" ג'ייסון זנדר, סגן נשיא בכיר ומנהל פלטפורמת הפיתוח במיקרוסופט העולמית. זנדר הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס TechED של מיקרוסופט, שנפתח אתמול באילת ויימשך שלושה ימים. מאז השקתה, מוקדם יותר החודש, זכתה מערכת הקינקט לשבחים רבים.

לדברי זנדר, בשלב זה עובדת מיקרוסופט עם מפתחי המשחקים הגדולים, על מנת ליצור משחקים לקינקט ולאקסבוקס, אבל לטכנולוגיה יש גם שימושים בתחומי מחשוב אחרים. "האם במשך הזמן הקינטקט תיהפך לחלק מחוויית המחשוב השוטפת? כן, אני סבור שכן. אנחנו עושים מחקרים רבים ובודקים את השימושים הטובים ביותר לטכנולוגיה, ובטוחים שיש לה שימוש מעבר למשחקי מחשב. בתור מנגנון קלט, הקינקט זו מערכת מבטיחה מאוד".

השקת הקינקט התבצעה בסמוך להשקת מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט לסמארטפונים, ווינדוז פון 7, שבאמצעותה מקווה החברה לשפר את מצבה הקשה בתחום הסלולר ולהציב סוף סוף תחרות אמיתית לאייפון ולאנדרואיד. לדברי זנדר, בשלב זה פועלת מיקרוסופט כדי לשכנע מפתחים להתחיל ולפתח אפליקציות עבור מערכת ההפעלה החדשה. "כל האפליקציות המרכזיות, בהן פייסבוק וטוויטר, כבר נבנו", הוא אומר. "הפלטפורמה מבוססת על כלי הפיתוח של מיקרוסופט, המוכרים כבר לחלק גדול מהמפתחים. מדובר במערכת פיתוח אפליקציות שקל מאוד להתחיל לעבוד איתה".

משחקים עם קינקט בכנס מיקרוסופט באילת. "יהיו לו עוד שימושים", צילום: יאיר שגיא משחקים עם קינקט בכנס מיקרוסופט באילת. "יהיו לו עוד שימושים" | צילום: יאיר שגיא משחקים עם קינקט בכנס מיקרוסופט באילת. "יהיו לו עוד שימושים", צילום: יאיר שגיא

תפיסה שונה מהאייפון

 

נכון להיום יש בחנות האפליקציות של מיקרוסופט מעט מאוד אפליקציות. זה חיסרון משמעותי.

"אני לא יודע אם התעשייה תתפתח כך שמספר האפליקציות יהיה הדבר המשמעותי ביותר. כשאתה מגיע לנקודה שבה יש מאות אלפי אפליקציות, אנשים לא משתמשים בכולן ויש רק כמה מאוד פופולריות. אז כשבוחנים את הפלטפורמה, השאלה הראשונה היא האם יש את כל היישומים שחשובים לי. פייסבוק וטוויטר הן שתי דוגמאות ברורות. בנוסף יש לספק אפליקציות ידידותיות לאימייל, שתורמות לחוויית גלישה וכדומה, וגם משחקים מצליחים. כשיש חנות אפליקציות מבוססת, מפתחים מגיעים אליה. אגב, אני עדיין לא יודע אם ומתי יגיע Angry Birds, אך אנחנו נמצאים בקשר עם כל המפתחים החשובים בתעשייה".

מפתחים בכלל ירצו לעבוד על מערכת הפעלה צעירה שעוד לא הוכיחה את עצמה?

"ווינדוז פון 7 הושקה עם יותר מאלף אפליקציות, מספר גדול יותר משהיה לאנדרואיד עם השקתו. אני מאמין שאנשים רואים את כל הדיבור החיובי סביב הפלטפורמה, וזה מה שיביא לבסוף את המפתחים. בסך הכל, קהל גדול הוא הוא גורם המשיכה הראשוני עבור יוצרי האפליקציות".

מה ווינדוז פון מציעה למפתחים שהם לא יכולים לקבל באייפון ובאנדרואיד?

"יש שתי קטגוריות עיקריות של אפליקציות. הראשונה כוללת אפליקציות המתחברות לאינטרנט, שואבות מידע ומציגות אותו באופן מעניין. הקטגוריה השנייה היא של משחקים, ושתיהן קיימות אצלנו. בווינדוס פון 7 הצגנו ממשק משתמש חדשני המבוסס על אריחים (ווידג'טים במסך הבית המציגים עדכונים באופן ישיר). זה משהו חדש שלא נראה בפלטפורמות אחרות, ומפתחים יכולים לנצל את זה בהתאם לתפיסה שלנו: אפליקציות המאפשרות למשתמשים לראות את כל המידע החשוב במסך הבית, בלי צורך ללחוץ על שום דבר.

"ווינדז  פון 7 מאפשרת גם מצבי צפייה מיוחדים יותר. באפליקציית פייסבוק יש מצב צפייה פנורמי, המאפשר לדפדף בין עמודי מידע שונים בדומה לדפדוף במגזין. זו חוויה שמספקת גישה מהירה יותר למידע ומפתחים אוהבים לנצל אותה. גם בגלל זה, היינו מאוד רוצים שמפתחי אייפון ואנדרואיד יעבירו את היישומים שלהם אלינו".

ג ג'ייסון זונדר. "מאמין שאנשים רואים את הדיבור החיובי סביב ווינדוז פון 7" | צילום: יאיר שגיא ג

לא מתרגש מגוגל TV

 

מיקרוסופט דווקא לא מייעדת את ווינדוז פון לתחום הטאבלטים, ומעדיפה דווקא לקדם את חלונות 7 כמערכת הפעלה למחשבים הקטנים עם מסך המגע. זאת בניגוד לאפל שבחרה לאייפד את מערכת ההפעלה של האייפון, ובניגוד לאנדרואיד של גוגל, שרצה גם על טאבלטים נוסף על הסמארטפונים. "טאבלט יכול לשמש גם לעבודה אמיתית", מסביר זנדר את ההחלטה יוצאת הדופן. "מחשבי המגע יכולים להריץ גם חבילת אופיס וזה משהו שיכול למשוך אנשים".

חלונות 7 זו מערכת הפעלה נהדרת למחשב נייד. אבל במכשיר שכולל רק מסך מגע היא הרבה פחות אינטואטיבית.

"הכול קשור לשימושים שאותם אתה מייעד לטאבלט. אם אתה רוצה רק להריץ כמה יישומים פשוטים ומשחקים, אני מבין את נקודת המבט הטוענת שחלונות 7 פחות אינטואיטיבית. אם אתה רואה בטאבלט כלי לעבודה אמיתית, אז אין ספק שתיעזר מאוד בגרסת האופיס המלאה - שאותה יכולה רק חלונות 7 להציע".

אז בתחום הטאבלטים, מיקרוסופט מנסה בעצם לפנות לנתח השוק של המשתמשים המקצועיים יותר?

"מה שנהדר בחלונות 7 זה שהיא מאפשרת לעשות את שני הדברים. אני יכול לשחק משחקים ומיד לאחר מכן ללכת לפגישה, כשהמחשב מספק לי גישה לכל האימייל שלי, ולכלי אופיס. יש לנו מערכת הפעלה טובה שיכולה לעמוד בשתי המשימות".

ווינדוז פון זו התשובה של מיקרוסופט לאייפון ולאנדרואיד. מה תהיה התשובה שלכם לגוגל TV?

"למיקרוסופט יש מוצרים שתומכים בחיבור הטלוויזיה לרשת כבר כמה שנים. קונסולת אקסבוקס מאפשרת סטרימינג של וידיאו ויש גם מחשבים עם חלונות ותוכנת מדיה סנטר, שמאפשרים להקליט ולנגן וידיאו. אם המשתמש רוצה להזרים ולהקליט תוכן מקוון - לנו כבר יש הטכנולוגיות המתאימות".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות