אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"רשימת האנשים שמבקרים את ה-IFRS עולה על רשימת המברכים" צילום: shutterstock

"רשימת האנשים שמבקרים את ה-IFRS עולה על רשימת המברכים"

יוסי פילוס, ראש קבוצת הייעוץ ב-PwC Israel: "להערכתי ארה"ב לא תאמץ את שיטת ה-IFRS ב-10 השנים הקרובות, ולכן משרדי רו"ח נידונים לחיות במדיניות דו ראשית של GAAP אמריקאי וכללי IFRS"

29.11.2010, 13:18 | הדר קנה

“יש הרגשה שרשימת האנשים שמבקרים את ה-IFRS עולה על רשימת המברכים. עוד לא מצאתי אדם אחד שיגן על השיטה באופן גורף. התחושה היא שאנו נמצאים על רכבת שדים מלאת הפתעות שעוד לא אמרה את המילה האחרונה". כך אמר יוסי פילוס, ראש קבוצת הייעוץ ב-PwC, בכנס השנתי של ה-IFRS שערכה היום (ב') פירמת רואי החשבון PwC – קסלמן וקסלמן.

לדברי פילוס, "ב-2011 קנדה תצטרף לדיווח על פי ה-IFRS, סין ויפן יאמצו את השיטה ב-2012. ארה"ב אמורה לאמץ את השיטה ב-2016, אך להערכתי זה לא יקרה בעשר השנים הבאות. המשמעות היא שמשרדי רואי החשבון נידונים לחיות במדיניות דו ראשית של GAAP אמריקאי וכללי "IFRS”.

   

משה פרץ, שותף בכיר וראש המחלקה המקצועית, ויעל ג'רסי, שותפה במחלקה המקצועית ב-PwC Israel, אמרו כי "אנחנו נמצאים רגע לפני מהפך משמעותי נוסף של שינויים מג'וריים בעקרונות ויסודות בסיסיים של הדיווח הכספי, הן בהצגת הדו"חות הכספיים, הן בדיווח על הכנסות והכרה בהכנסה, הן בתחום המכשירים הפיננסים, חכירות ועוד". לדבריהם, "לתומנו חשבנו כי אחרי המאמץ הניכר של אימוץ ולימוד התקינה הבינלאומית ב-2008, הגענו למנוחה ולנחלה, וכעת אנו די מופתעים, כשבפתחינו נמצא שינוי ומהפך נוסף כה מהותי".

IFRS היא מערכת כלים בינלאומית אחידה האמורה להקל על יכולת ההשוואה בין ביצועי חברות בארצות השונות. ה-IFRS יושם לראשונה באירופה בשנת 2005. המוסד הישראלי לתקינה אימץ את התקן ביולי 2006, אך חובת הדיווח לפיו חלה על חברות ציבוריות בלבד החל מינואר 2008 .

תגיות