אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיווח: מערכת ההפעלה של גוגל תושק ב-7 בדצמבר צילום מסך

דיווח: מערכת ההפעלה של גוגל תושק ב-7 בדצמבר

החברה שלחה הזמנות לעיתונאים לגבי אירוע ביום שלישי, בו תוכרז ככל הנראה לא אחרת מ-Chrome OS. ככל הנראה, גם חנות היישומים לכרום תושק

04.12.2010, 15:41 | שי ענבל

חזון הענן של גוגל  מתקרב: החברה שלחה לעיתונאי הטכנולוגיה בארה"ב הזמנות למסיבת עיתונאים מיוחדת, בה יוצג לראשונה, לפי הדיווחים, הנטבוק הראשון שיריץ את מערכת ההפעלה מבוססת הענן Chrome OS. האירוע ייערך בסן פרנסיסקו, ובו החברה "תחלוק חדשות מרגשות" בנוגע לכרום. על ההזמנה חתום  הצוות בגוגל שאחראי על כרום - דפדפן החברה, אולם אחד מהמוצרים העתידיים המסקרנים ביותר של גוגל הוא כרום OS - מערכת הפעלה לנטבוקים שתורכז מדפדפן בלבד.

בלוג הטכנולוגיה Engadget, מדווח כי מה שייחשף באירוע הוא נטבוק שיריץ לראשונה את מערכת ההפעלה מבוססת הענן. לפי מקורות הבלוג, הנטבוק יחולק ל-65 אלף איש בלבד, שעיקרם הוא "חברים ומשפחה" של עובדי גוגל. הסיבה לההפצה המוגבלת טמונה בעיקר בכך שמערכת ההפעלה עצמה עדיין נמצאת בשלב בטא. פרטים אודות הנטבוק עצמו טרם ידועים, אולם ככל הנראה מדובר במכשיר מתוצרת חברת Acer או HP, יכיל מעבד מסוג Atom של אינטל ויכלול מקלדת ייעודית המיועבד לכרום OS.  אנגאדג'ט חשף תמונה של המקלדת המדוברת, בה המקש Caps Lock הוחלף במקש Search מיוחד, שככל הנראה ישמש קיצור דרך למנוע החיפוש עצמו, בדומה למכשירי האנדרואיד השונים. כמו כן, שורת מקשי ה-F (מ-1 עד 12) הוחלפה במקשים השולטים על בהירות המסך, עוצמת הקול וחיצי Back ו-Forward לדפדפן. לבד משינויים אלה, מדובר במקלדת QWERTY לכל דבר.

אתר All Things D מקבוצת הוול סטריט ג'ורנל מצטרף גם הוא לדיווחים על האירוע, וכותב כי ביום שלישי תוכרז גם ה-Chrome Web Store, חנות יישומי הרשת של גוגל. מדובר בשירות ה"מתלבש" על דפדפן כרום (ובאופן טבעי, גם בכרום OS),  שיאפשר להתקין משחקים,  קיצורי דרך לאתרים ושאר שירותים.

בחנות  מתוכננים להיות גם יישומים בתשלום, שהקניה עבורם תתבצע בשירות Google Checkout - המקבילה של החברה לפייפאל, שקיים גם באנדרואיד. גוגל החלה לשלוח  היום גם הודעות למפתחי תוספים לכרום שיתאימו את תוספיהם וערכות הנושא שלהם לחנות שהשקתה קרבה. הסיבה לכך היא שבווב סטור יופיעו, לצד יישומי הרשת, גם תוספים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ל-2 אני לומד עם סטודנטים וחצי מהזמן הם מתעסקים עם להעביר קבצים. אחסון ברשת פתרון מצויין כיום
ברור שצריך גם גיבוי על כונן קשיח נניח בבית (מה שווה גיבוי על כונן בנטבוק שמסתובב ויכול כל רגע להגנב/להעלם/להשבר). אבל מעבר לכך, צריך גם גיבוי בענן (ממזמן העברתי את כל התמונות לפיקסה פלוס כמובן גיבוי על דיסק קשיח שמור היטב). מצטער לתת דוגמה עדכנית לא נעימה, אבל מה היה עוזר הדיסק הקשיח בפני עצמו לאנשים בבתים שנשרפו? לא היה עוזר בכלום. מה היה עוזר הדיסק הקשיח בפני עצמו ל-25% בערך ממשתמשי הלפטופ/נטבוק שכל שנה מאבדים/נגנב/נהרס להם המחשב הנייד? לא היה עוזר, ואפילו מזיק כי יוצר אשליה של בטחון. לגבי גוגל דוקס - הוא לא רע, יש לו עוד מה להשתפר. אני משתמש באופן אופיס כבר די הרבה זמן ולא מצאתי שום דבר שחשוב לי שהוא לא יכול לעשות בצורה סבירה. והכי חשוב- כשאני מקבל מחשב חדש/מפרמט את הקיים/בא לחבר, בשתי דקות אני מתקין אותו מחדש בלי רשיונות ובלי חפירות.
אנחנו לא בשנות ה-90  |  05.12.10
4.
מישהו מבין ויכול להסביר למה גוגל לא משתמשת באנדרואיד ?
כרום OS מבוססת על שרותי ענן, וברור שהעולם עדיין לא בשל למערכת הפעלה כזו. מצד שני, יש להם מערכת הפעלה בשלה, מוכרת בשוק, עם המון אפליקציות שקוראים לה אנדרואיד. מה הבעיה לעשות לה התאמה לPC ? הרי כבר היום יש טאבלטים ולפטופים עם אנדרואיד, למה לא לדחוף אותה כאלטרנטיבה לחלונות ?
n  |  05.12.10
לכל התגובות