אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יין ישראלי על המפה

יין ישראלי על המפה

ספר חדש שסוקר יקבים בעולם מקדיש פרק מיוחד לישראל. זה הזמן לבדוק במבט מבחוץ, האם היין הישראלי באמת עלה ליגה כמו שנדמה לנו?

05.12.2010, 13:17 | עמית יריב

מקובל לומר שענף היין בישראל עשה ב־20 השנים האחרונות קפיצת מדרגה. בעשור האחרון, אנחנו רוצים להאמין, היינות הישראליים שייכים כבר לליגת־העל, והטובים שבהם יכולים להישיר מבט גם לענקיות היין העולמי - צרפת, איטליה וקליפורניה. אבל האם זה כך? האם הדימוי העצמי של תעשיית היין הישראלית מבוסס?

באוקטובר ראה אור הספר עב־הכרס "The Wine Opus", הסוקר כ־4,000 יקבים מכ־40 מדינות ברחבי העולם, ומקדיש גם שני עמודים שלמים לישראל. שבעה יקבים נסקרים בפרק הישראלי, ולצד "החשודים המיידיים" (יקבי רמת הגולן, יתיר, קסטל ומרגלית) אפשר למצוא גם את יקב רקנאטי ואת יקבי כרמל, וגם אזכור לתפקיד שמילא המנכ"ל, ישראל איבצן, בשדרוג היקב. זהו אחד הספרים היחידים שנכתב בו פרק על יין ישראלי בידי עיתונאי לא ישראלי, וזו הזדמנות טובה לבחון איך רואה את הענף מי שמשקיף עליו מבחוץ.

הספר. 4,000 יקבים, כריכת הספר הספר. 4,000 יקבים | כריכת הספר הספר. 4,000 יקבים, כריכת הספר

טארה תומס (Tara Q. Thomas), מחברת הפרק על יינות ישראל בספר, היא עיתונאית יין ותיקה ומוערכת ומבקרת המתמחה ביינות ים־תיכוניים. תומס מודה שהבחירה בין היקבים לא היתה פשוטה: "חיפשתי יינות שישקפו את המגוון הרחב שקיים ביינות הישראליים, את מגוון סוגי האקלים, הזנים והמודלים העסקיים הקיימים, והתמקדתי ביינות שאפשר להשיג בקלות יחסית" היא מסבירה בראיון מביתה בברוקלין.

האם היין הישראלי נתפס כיין ברמה בינלאומית? "היין הישראלי", שופכת תומס מים צוננים על השאיפות הגלובליות שלנו, "נכנס, לפחות בארה"ב, כמעט אוטומטית לקטגוריית היין הכשר, והיין הכשר עדיין סובל מתדמית בעייתית, הקשורה ליינות המבושלים. חבל, כי אין סיבה שהיינות הישראליים לא ייצאו מההסגר ויתפסו מקום של כבוד על מדפי היין הכלליים".

תומס סבורה שהאשמה, בחלקה לפחות, היא בשיווק: "היקבים הישראליים נוטים לשווק את היין לקהל בעל זיקה לישראליות, במקום לחשוף את נפלאות היין הישראלי לקהל חובבי היין כולו". ועוד חולשה של יינות ישראל: "אף שבישראל יש מסורת עתיקה של ייצור יין, ענף היין המודרני חדש יחסית, ועדיין נמצא בשלבי ההתבגרות. עד לא מזמן, כל יקב הרגיש שהוא מוכרח לייצר יינות מזני בורדו (קברנה סוביניון ומרלו - ע"י) ולפוצץ אותם בעץ. רק לאחרונה התחילו היקבים לפתח טביעת אצבע ייננית אישית, וזה סימן להתבגרות".

הכרם של יקב רקאנטי. על מפות העולם סומנה ארץ זבת חלב ויין הכרם של יקב רקאנטי. על מפות העולם סומנה ארץ זבת חלב ויין הכרם של יקב רקאנטי. על מפות העולם סומנה ארץ זבת חלב ויין

"המפתח להגדלת הנוכחות של היינות בשוק היין העולמי הוא, בעיניי, לפתוח את הראש של הצרכנים בעולם לאפשרות של יינות ישראליים, והדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא להכניס את היינות הישראליים לתפריטי היין של מסעדות אמריקאיות איכותיות וחשובות. אין תחליף לכוחם של אוצר יין (סומלייה) טוב ושל האווירה המתאימה לשכנע אדם לנסות משהו שבמצב אחר לא היה מנסה".

 

 

ג ג'ק 160 ג

 

בקבוק אחד לשבוע

 

 

ג'ק 160. המותג ג'ק דניאלס חוגג השנה 160 להולדתו של ג'ספר ניוטון דניאל, מייסד המזקקה. חברת מ. אקרמן, יבואנית ג'ק דניאלס, תשיק בקבוק מעוצב במהדורה מוגבלת. הוויסקי בבקבוק הג'ק 160 הוא זה שתמצאו בבקבוקי ה־Old no. 7: וויסקי טנסי מבוסס תירס, בעל מתקתקות בסיומת וארומות אגוזיות קלות. הוא נגיש מאוד, ומתאים גם למי שלא אוהב וויסקים "כבדים". ובקיצור 0-לא סתם הוא הפך לאחד המשקאות הפופולריים בעולם. המהדורה המוגבלת תימכר ב־320 שקל בחנויות האלכוהול המובחרות.

תגיות