אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": האוצר הציע הקלה בחלוקת דיבידנד - תע"א סירבה

בלעדי ל"כלכליסט": האוצר הציע הקלה בחלוקת דיבידנד - תע"א סירבה

החברות הביטחוניות ובראשן התעשייה האווירית ורפאל נאבקות בכוונת האוצר להחריג אותן ממסגרת החוק לעידוד השקעות הון, ואינן מסתפקות בהנחה או פטור זמני בחלוקת דיבידנד למדינה. חברי ועדת הכספים צפויים לצדד בהן

06.12.2010, 06:56 | נעמה סיקולר

משרד האוצר הציע לחברות הממשלתיות הנחה משמעותית מתשלום דיבידנדים למדינה בתמורה להחרגתן מהחוק לעידוד השקעות הון, אולם בחברות הממשלתיות ובמיוחד בחברות הביטחוניות מתנגדים להצעה, כך נודע ל"כלכליסט".

נציגי האוצר הציעו לרפאל ולתעשייה האווירית הנחה משמעותית בתשלום דיבידנדים למדינה, ואותתו כי יהיו מוכנים לשקול אפילו פטור מוחלט לתקופה קצובה. אולם החברות, שמשלמות היום מחצית מהרווח הנקי שלהן כדיבידנד למדינה, מסרבות ומתכוונות להמשיך במאבקן נגד החרגתן מהחוק.

במכתב ששיגר בשבוע שעבר יו"ר התעשייה האווירית יאיר שמיר לשר האוצר, הוא ציין כי התעשיות הביטחוניות עומדות על עמדתן כי יש להחזיר אותן אל החוק. החברות מסרבות להצעות האוצר, מכיוון שלטענתן פטור מוגבל בזמן מדיבידנד - אין די בו כדי לפצות אותן על הפגיעה כתוצאה מיציאתן מהחוק.

דורון כהן, מנהל רשות החברות, צילום: גיא אסייג דורון כהן, מנהל רשות החברות | צילום: גיא אסייג דורון כהן, מנהל רשות החברות, צילום: גיא אסייג

החוק לעידוד השקעות הון, שמצוי כיום בהליכי חקיקה בכנסת, מוציא מתחולתו שני סוגים של חברות שלא יוכלו לקבל הטבות מס - חברות ממשלתיות וחברות כרייה ומחצבים. הטבת המס המדוברת היא תשלום מס חברות מופחת של 12% במרכז הארץ ו־8% בפריפריה. הרציונל להחרגתן מהחוק, לפי מנסחיו, הוא העובדה שחברות אלה תלויות במדינת ישראל ואינן יכולות להוציא את פעילותן ממנה, ועל כן אינן זקוקות לתמריצים כדי להישאר בישראל.

החברות הממשלתיות מתנגדות למהלך, ואף רתמו למאבקן את יו"ר הכנסת וכמה ח"כים בוועדת הכספים. החברות, ובראשן רפאל והתעשייה האווירית, טוענות שהתיקון יגרע עשרות מיליוני שקלים מהרווח הנקי שלהן (ובמצטבר כ־100 מיליון שקל מהרווח הנקי של שתי החברות), וכן טוענות שהוא מפלה את מצבן ביחס לחברות פרטיות המתחרות עמן, בעיקר אלביט מערכות.

ביום חמישי האחרון קיימה ועדת הכספים דיון אחרון בנושא לפני הצבעה על החוק, וחברי הוועדה הבהירו לנציגי האוצר כי אין בכוונתם לאשר את החוק במתכונתו הנוכחית, ולכן הפצירו בהם להתפשר עם החברות הממשלתיות ועם חברות המחצבים, ועם הנפגעת העיקרית ביניהן - כיל.

ביום חמישי שעבר אמר יו"ר הוועדה, משה גפני, לאוצר: "אם לא תגיעו לפשרה עם כיל ועם התעשיות הביטחוניות החוק ייפול, וחבל. זה חוק טוב". בדיון של הוועדה הודיעו חברי הכנסת לנציגי האוצר כי הם תומכים בפשרה עם כיל, וכי יש למצוא דרך להקטין את הפגיעה בחברה, שבשליטת משפחת עופר. עם זאת, מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, אמר כי הוא תומך בביטול ההטבות לכיל. לדבריו, "הנכסים של כיל שייכים למדינה".

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

לכל התגובות