אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פועלים ודיסקונט לוו מהפד 3.8 מיליארד דולר צילום: בלומברג

פועלים ודיסקונט לוו מהפד 3.8 מיליארד דולר

לפי פרסום של הבנק המרכזי בארה"ב, הדבר נעשה במסגרת תוכנית החירום שהפעיל. הבנקים: "ניצלנו הזדמנות עסקית. לא היתה לשלוחות שלנו בעיית נזילות"

05.12.2010, 22:56 | תומר זלצר

השלוחות האמריקאיות של בנק הפועלים ובנק דיסקונט לוו כספים בסכום של 3.75 מיליארד דולר במסגרת תוכניות החירום שהפעיל הבנק המרכזי של ארה"ב (הפד) - כך עולה ממסמכים שפרסם הפד בשבוע שעבר.

החל מסוף 2007 הפעיל הפד שורה של תוכניות חירום כדי להתמודד עם המשבר הפיננסי ומחנק האשראי במדינה, שחלק מהן היו חסויות ומפורסמות במחקר לראשונה.

הפועלים ודיסקונט לוו את הכספים במסגרת תוכנית חירום בשם Term Auction Facility (או בקיצור TAF), שהוכרזה בדצמבר 2007 והופעלה עד מרץ 2010. מטרת התוכנית היתה לאפשר לבנקים לקבל הלוואות מבלי להשתמש רשמית בחלון החירום של הפד - צעד שהיה עלול להתפרש על ידי ציבור הלקוחות והמשקיעים כסימן למשבר נזילות. במסגרת תוכנית ה-TAF, העמיד הפד לבנקים הלוואות ל-28 ימים והחל מאוגוסט 2008 ל-84 ימים, שכנגדן הועמדו בטחונות נוחים.

בנק הפועלים ניו יורק השתמש בתוכנית עשר פעמים בחודשים ינואר־מאי 2008, כאשר כל הלוואה עמדה על 100–300 מיליון דולר. סך כל ההלוואות שקיבל בנק הפועלים ניו יורק מתוכנית ה־TAF עמד על 2.4 מיליארד דולר. בנק דיסקונט ניו יורק השתמש בתוכנית תשע פעמים בין החודשים מאי 2008 לספטמבר 2009, כאשר כל הלוואה עמדה על 50–200 מיליון דולר. סך כל ההלוואות שקיבל דיסקונט ניו יורק מתוכנית ה־TAF עמד על 1.35 מיליארד דולר.

מבנק הפועלים נמסר בתגובה כי "בתחילת 2008 הפד עודד את הבנקים להשתמש באשראי זול. הסניף בניו יורק החליט לנצל את ההזדמנות העסקית, כפי שעשו בנקים רבים, וזאת במנות קטנות ולתקופות קצרות למרות שלא היה זקוק לעודפי נזילות נוספים".

מבנק דיסקונט נמסר: "הפרסום האמור מתייחס להלוואות בתנאים מועדפים שהוצעו ביוזמת ממשלת ארה"ב לגופים הפועלים בארה"ב, ללא קשר למצבם הפיננסי. שלוחת הבנק בניו יורק החליטה לנצל אפשרות זו ולעשות שימוש במקורות זולים בהרבה ממה שהיה נהוג בעת ההיא. נדגיש כי החלטה זו נבעה משיקולים עסקיים של בחינת עלות המקורות ולא מאילוץ כלשהו. סכום ההלוואות הוחזר במלואו".

הפרטים הובאו לראשונה בבלוג של ערן פוליצר, לשעבר הכתב לענייני כלכלה של רשת ב'

תגיות