אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - רכישה מסתמנת בשוק החשמל: ראלקו על הכוונת של אלקטרה צילום: יריב כץ

בלעדי ל"כלכליסט" - רכישה מסתמנת בשוק החשמל: ראלקו על הכוונת של אלקטרה

לאחר שהונפקה לפי שווי של כמיליארד שקל בשבוע שעבר וגייסה 100 מיליון שקל, אלקטרה מוצרי צריכה שבשליטת משפחת זלקינד נמצאת במשא ומתן לרכישת ראלקו, יבואנית המותגים שארפ וזאנוסי, תמורת כ־80 מיליון שקל

06.12.2010, 11:48 | גולן חזני

אחרי שמשכה את הצעתה לרכישת השליטה בחברת מיני־ליין בשל דרישות הממונה על הגבלים עסקיים, יוצאת אלקטרה מוצרי צריכה לכיוון חדש. ל"כלכליסט" נודע כי החברה שבשליטת משפחת זלקינד מנהלת מגעים לרכישת הפעילות של חברת ראלקו הבורסאית, יבואנית המותגים שארפ וזאנוסי. היקף העסקה מוערך ב־80 מיליון שקל, אולם ייתכן שתיסגר במחיר נמוך יותר. אלקטרה צריכה הונפקה רק בשבוע שעבר כשגייסה 100 מיליון שקל לפי שווי של 1.01 מיליארד שקל. החברה מעוניינת להשתמש בכספי ההנפקה לצורך התרחבות והגדלת פעילותה בשוק מוצרי החשמל - שוק שנחשב תחרותי במיוחד.

אלקטרה היא כיום השחקנית הגדולה בענף החשמל. החברה מעסיקה כ־1,900 עובדים ומחזיקה ביותר מ־60 חנויות של רשתות לשיווק מוצרי חשמל ואלקטרוניקה, ובהן מחסני חשמל, שקם אלקטריק וסנסור.

ראלקו היא חברה קטנה בהרבה, הנסחרת לפי שווי של 39 מיליון שקל כולל התחייבויות של 73 מיליון שקל. ראלקו ניסתה בעבר לייבא גם מזגנים, אולם הפסיקה פעילות זו, ועיקר הכנסותיה הן ממכירת מסכים ומקררים מתוצרת שארפ. כיום ראלקו משמשת כספק לחנויות הקמעונאיות של אלקטרה צריכה. החברה רווחית, ובתשעת החודשים הראשונים של 2009 רשמה הכנסות של כ־140 מיליון שקל, ורווח נקי של כ־6.5 מיליון שקל.

הרווח הנקי גבוה מהרווח ב־2009 כולה, שעמד על 5.8 מיליון שקל. בעל השליטה בחברה הנו ירון רוזיאק שמחזיק ב־53.3% מהמניות. אלקטרה מוצרי צריכה הונפקה בשבוע שעבר, לאחר שנמחקה מהמסחר בידי אלקו בסוף 2007, במסגרת הצעת רכש לפי שווי של כ־800 מיליון שקל. לאחר המחיקה פוצלה הפעילות הרווחית של החברה, שיווק מוצרי צריכה בישראל, מפעילות הייצור והמכירה של מזגנים שהסבה לה הפסדים במשך שנים ארוכות.

את המחצית הראשונה של 2010 סיכמה אלקטרה עם הכנסות של 1.14 מיליארד שקל, לעומת הכנסות של 1.18 מיליארד שקל בחציון המקביל ב־2009. אלקטרה רשמה רווח נקי של 50 מיליון שקל בחציון הראשון, בהשוואה לרווח נקי של 60 מיליון שקל בחציון המקביל ב־2009. בחודש יוני 2010 הודיעה אלקטרה צריכה על הסכם שבו תרכוש 83% ממניות מיני־ליין, שעוסקת ביבוא ובמתן שירות למוצרי חשמל ביתיים ואלקטרוניקה בידורית, בתמורה ל־195 מיליון שקל. בין המותגים הבלעדיים שהיא מייבאת נמצאים Electrolux, Frigidaire ו־King. כניסתו של ההסכם לתוקף נדחתה כמה פעמים בשל בדיקות שערכה הממונה על הגבלים, בשל חשש לפגיעה בתחרות בענף החשמל.

בסופו של דבר הודיעה מיני־ליין בסוף נובמבר כי כיוון שהתנאים לעסקה לא צפויים להתקיים, סיכמו שתי החברות על ביטולה. על פי ההערכות, העסקה התבטלה בשל דרישת הממונה על ההגבלים לסגירת סניפים של אלקטרה, א.ל.מ או מחסני חשמל, במתחמים שבהם הם פועלים בסמיכות. מאלקטרה נמסר כי "ראלקו היא ספקית מכובדת של אלקטרה מוצרי צריכה ובשל כך מתקיימים מגעים עסקיים שוטפים איתה".

תגיות