אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": עמידר פועלת להיכנס כיזמית בתחום תמ"א 38

בלעדי ל"כלכליסט": עמידר פועלת להיכנס כיזמית בתחום תמ"א 38

החברה במו"מ לפעול כיזמית בפרויקט במתחם הנביאים בבת ים, ולפעול בצד היזמים בשני פרויקטים בתל אביב וברמת גן. מנכ"ל עמידר: "נשמש צינור אל משרד השיכון"

07.12.2010, 06:57 | דותן לוי

חברת עמידר במשא ומתן לכניסה לתחום חיזוק מבנים מפני רעידות אדמה בשלושה פרויקטים באזור המרכז, כך נודע ל"כלכליסט".

מדובר בפרויקטים הממוקמים בערים בת ים, תל אביב ורמת גן. בבת ים מדובר במתחם הנביאים, פרויקט עיבוי־בינוי (שיפור תנאי הדיור בסביבת המגורים) שיזמה העירייה שכולל עשרה בניינים ו־466 יחידות דיור.

לאחר יישום הפרויקט יוצעו למכירה 293 יחידות דיור חדשות שייבנו. בפרויקט זה מחזיקה עמידר בשני בניינים שבהם כ־60 דירות, כך שתוכל לבצע את הפרויקט בקלות יחסית מבחינת רישום הזכויות ויישום הבנייה. בפרויקטים האחרים בכוונת עמידר לפעול עם יזמים שאיתם היא מנהלת מגעים בימים אלה, ולקדם עבורם את הפרויקטים.

לחלץ פרויקט שנתקע

ההחלטה על כניסה לתחום התקבלה בעמידר כבר במהלך 2009, אלא שרק לאחרונה אישרה מועצת המנהלים של החברה הממשלתית להיכנס לתחום.

מנכ"ל עמידר יעקב ברוש אומר כי "בעבר היינו שותפים בארבעה פרויקטים בבניינים שבהם עמידר מחזיקה דירות בודדות בתל אביב ובבת ים. נכנסנו כשותפים, אבל מהר מאוד נהפכנו לגוף דומיננטי שמסייע בקידום הפרויקט".

מבנה שניזוק ברעידת אדמה, צילום: shutterstock מבנה שניזוק ברעידת אדמה | צילום: shutterstock מבנה שניזוק ברעידת אדמה, צילום: shutterstock

לדברי ברוש, שיטת הפעולה שבה החברה מתכוונת לפעול בעתיד תהיה כזו שבה היזם הוא זה ש"יביא" את הפרויקט, ישווק אותו לדיירים ויחתים אותם, ואילו עמידר תהיה זו שתקדם את הפרויקט מול הרשויות, תפעיל את קבלני הביצוע, תפקח עליהם ובהמשך תיתן ערבות חוק מכר לרוכשי הדירות.

ברוש הוסיף כי הקבלנים מעוניינים בקשר עם עמידר כגורם שיקדם את הפרויקט וגם ייקח על עצמו את האחריות. "לרוב ישתפו אותנו בבניינים שבהם תהליך החיזוק החל ונתקע כי היזמים לא הצליחו לקדם אותו. אנחנו יכולים להיות צינור אל משרד השיכון והרשויות", הוא אומר.

בשלב הראשון יבוצעו שלושה פרויקטים כפיילוט, ובהמשך בכוונת עמידר לבחון פרויקטים נוספים גם באזורים, שבהם הכדאיות הכלכלית נמוכה. 

הדיור הציבורי חוזר

ברוש מספר כי השר אטיאס ביקש ממנו לאחרונה להכין תוכנית לבניית דיור ציבורי, כפי שנהגה החברה לבצע בתחילת דרכה ועד שנות השבעים. לצורך כך דרש שר הבינוי והשיכון מהאוצר תקציב של 250 מיליון שקל לתוכנית רב־שנתית. "אנחנו מכינים מערך שיכלול הקמת חברה־בת שתתמקד בבנייה, וכבר נפגשנו עם כמה יזמים שיוכלו לעמוד בבנייה בלוחות זמנים קצרים", אמר ברוש.

תגיות