אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קבלנים: בנקים מדליפים נתוני ערבות של מכרזים צילום: ששון תירם

קבלנים: בנקים מדליפים נתוני ערבות של מכרזים

ארגון קבלני ירושלים פנה למינהל מקרקעי ישראל במכתב בטענה כי מידע על גובה הערבויות הנדרשות מיזמים במכרזי קרקעות דולף למתחרים. הבנקים: "שמירה על סודיות - עיקרון מרכזי"

08.12.2010, 21:10 | שי פאוזנר

"מידע על גובה הערבויות המוגשות במכרזים למכירת קרקע מדינה של מינהל מקרקעי ישראל זולג לקבלנים מתחרים. זליגת המידע מאפשרת למתחרים לחשב את גובה ההצעה של הקבלן המתחרה - דבר שפוגע קשות בעיקרון השוויון במכרז", כך טוען ארגון קבלני הבניין והתשתיות בירושלים והסביבה.

היועץ המשפטי של ארגון קבלני ירושלים, עו"ד ניר לוי, פנה בשבוע שעבר למנהל מינהל מקרקעי ישראל ירון ביבי, בבקשה לבצע רפורמה בהגשת הערבויות הבנקאיות הנדרשות להגשת המכרזים. בפנייתו מציע עו"ד לוי כי גובה הערבות הבנקאית יהיה אחיד לכל מכרז, ללא קשר לגובה הצעת הקבלן או היזם. ארגון קבלני הבניין והתשתיות בירושלים מייצג 200 קבלנים הפועלים במרחב הכולל את ירושלים, מעלה אדומים, ביתר עילית, בית שמש ומודיעין.

במכתב למנהל מינהל מקרקעי ישראל לא מאשים עו"ד לוי את המינהל עצמו באחריות לזליגת המידע, כי אם את הבנקים, אבל טוען שבכוחו של המינהל לפתור את העניין על ידי החלת גובה ערבות אחיד לכל הקבלנים בכל מכרז.

בתגובה לדברים, מסר ירון ביבי ל"כלכליסט" כי "בעבר אכן הורה המינהל לכל קבלן ויזם שרצה להשתתף במכרז על קרקע להציג ערבות של 10% בדיוק מהצעת המחיר שהגיש. אולם לפני כשנה וחצי שונה הנוהל, וכיום היזמים צריכים להציג ערבות שהנה עד לגובה של 10%, לכן אין אפשרות להעריך במדויק את גובה הצעת המחיר שהגיש יזם כלשהו במכרז".

בתגובה לדברים הללו מסר עו"ד לוי כי "ההוראה הזו לא נראית כמו מה שקורה בפועל. בשטח, אין סיכוי שיזם יזכה בקרקע אם יציג בהצעתו ערבות בנקאית של פחות מ־10% מגובה הצעת המחיר עצמה".

דובר איגוד הבנקים מסר בתגובה להאשמות הקבלנים כי "שמירה על סודיות בנקאית מהווה עיקרון מרכזי במערכת היחסים שבין בנק ללקוח, והבנקים מקפידים על כך הקפדה יתרה. לא שמענו על תלונות כלפי בנקים בנושא שמוזכר בפנייתכם".

תגיות