אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שובו של הנקסוס: כך גוגל מנסה לחזור למגרש הסמארטפונים

שובו של הנקסוס: כך גוגל מנסה לחזור למגרש הסמארטפונים

לאחר הכישלון של נקסוס 1 בתחילת השנה, גוגל הולכת הפעם על מכשיר שמבוסס על גלקסי S - עם כמה יתרונות ייחודיים. פרשנות

08.12.2010, 10:59 | שי ענבל

לאחר שספגה מפלה עם מכשיר הנקסוס 1 מתוצרת HTC, אחד ממכשירי האנדרואיד הכושלים ביותר מבחינת מכירות, ולאחר שהצהירה שלא תשיק מכשיר נוסף בשיווק ישיר, הכריזה השבוע גוגל על הנקסוס S, שייוצר על ידי סמסונג. כדי להבין את הדרך שעשתה גוגל בשנה האחרונה בתחום שיווק המכשירים, צריך רק להשוות בין הדרך שבה הוצגו שני המכשירים על ידי גוגל: נקסוס 1 הוצג בינואר במסיבת עיתונאים מרשימה. הנקסוס S, לעומתו, נחשף בפוסט בבלוג החברה, שכלל שני סרטוני וידיאו.

גוגל לא עונה

כשנקסוס 1 הושק, אחד החידושים המרכזיים היה דווקא האתר שלצדו: חנות מקוונת שבה ניתן היה לרכוש את המכשיר ישירות מהחברה, ללא נעילת מפעיל (Sim Free) וללא צורך בתיווך של מפעילה סלולרית. נקסוס 1 הוצע למכירה ב־529 דולר, ובמחיר נמוך יותר - אם נקנה דרך רשת הסלולר טי־מובייל. גוגל הכריזה כי בקרוב ספקיות ומכשירים נוספים יצטרפו לחגיגה, וכי נקסוס שני עם מקלדת פיזית בדרך.

אבל חזון לחוד ומציאות לחוד. החנות המקוונת יצרה בעיות כמעט מהרגע הראשון: לקוחות שחוו קשיים בהזמנת הסמארטפון מהאתר או נתקלו בבעיות טכניות לא הצליחו לקבל שום תמיכה מגוגל - כיוון שהחברה לא מציעה כזו. רק חודש לאחר ההשקה פתחה גוגל מוקד תמיכה טלפונית. אולי כפועל יוצא, רק 25 אלף לקוחות בארה"ב רכשו את המכשיר בשבוע הראשון, מספר נמוך משמעותית מנתוני המכירות של סמארטפונים מתחרים.

נקסוס 1. כישלון מוחץ, צילום: אי פי אי נקסוס 1. כישלון מוחץ | צילום: אי פי אי נקסוס 1. כישלון מוחץ, צילום: אי פי אי

לא רק הלקוחות לא הגיעו: מפעילות סלולר בארה"ב ובאירופה, שתכננו להצטרף לחנות המקוונת ולתמוך בנקסוס 1, הדירו את רגליהן מהיוזמה של גוגל, שאיימה לפגוע בכוחן כמתווכות בין היצרן לצרכן. הצטרפות יצרניות ומכשירים נוספים לחנות נגנזה גם היא, וחצי שנה לאחר השקת הנקסוס 1 הודיעה גוגל על סגירת החנות המקוונת ומכירת המכשיר במודל המוכר - על ידי המפעילות בלבד.

מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, הצדיק את הגניזה בראיון ל"טלגרף": "הרעיון מאחורי הנקסוס 1 היה להצעיד את שוק הסמארטפונים, מבחינת חומרה, קדימה. זה בהחלט הצליח, עד כדי כך שהחלטנו לא להוציא מכשיר נוסף". אנדי רובין, סמנכ"ל פיתוח האנדרואיד בחברה, ראה את הדברים קצת אחרת. בראיון ל"וול סטריט ג'ורנל" השבוע הוא אמר על החנות המקוונת: "קפצנו מעל הפופיק", והטיל את האשמה על גוגל, שלא היתה ערוכה לספק שירות לקוחות ולחבר בין יצרנים למפעילות.

מכשיר עם מורשת
נקסוס S. ימחק את הזכרונות הרעים? נקסוס S. ימחק את הזכרונות הרעים? נקסוס S. ימחק את הזכרונות הרעים?

 

עם הנקסוס S, שיוצר על ידי סמסונג, גוגל ריאליסטית הרבה יותר. המכשיר לא יימכר דרכה כבעבר, אלא יהיה זמין ברשת בסט־ביי האמריקאית, בתוכנית נטולת התחייבות או עם תוכנית של טי־מובייל, ובחנויות ומפעילות נוספות ברחבי העולם. לחנות המקוונת אין זכר, והדגש הוא על החומרה, ועליה בלבד. אולם בכל זאת, עצם השקתו של הנקסוס S הוא תעלומה לא קטנה: לאחר כישלונו המסחרי של הגוגל־פון הקודם וגניזת הנקסוס 2, כלל לא ברור מדוע גוגל ממשיכה במסורת הנקסוס.

התשובה טמונה כנראה במכשיר עצמו. בניגוד לנקסוס 1, הנקסוס S הוא מכשיר עם מורשת. הוא מבוסס על הגלקסי S של סמסונג - אחד ממכשירי האנדרואיד המצליחים ביותר, שמכר 7 מיליון יחידות עד כה. הנקסוס S זהה לו כמעט לחלוטין, למעט כמה הבדלים - והם אלה שמייחדים אותו ואמורים להצעיד את שוק הסמארטפונים בכלל קדימה.

אחד ההבדלים העיקריים טמון בגרסת מערכת ההפעלה של אנדרואיד. הגרסה, שקרויה Gingerbread, כמיטב מסורת שמות הקינוחים של גוגל, מכילה שיפורים ניכרים במהירות מערכת ההפעלה, וכן תמיכה משופרת בפיתוח משחקים. תכונה זו אמורה להצעיד סוף סוף את אנדרואיד קדימה, ולקרב אותה אל הקהל הרחב, שבינתיים התרגל לראות באייפון פלטפורמה למשחקים. בנוסף, Gingerbread כוללת תמיכה במכשירים סלולריים עם ג'יירוסקופ - רכיב שקיים גם באייפון 4 ומאפשר פיתוח משחקים עם תכונות מתקדמות של תאוצה, כבידה וכיוון.

אבל הפיתוח שיתגלה אולי כמשמעותי ביותר בנקסוס S הוא שבב ה־NFC שלו, שנמצא לראשונה במכשיר אנדרואיד. NFC, ראשי תיבות של Near Field Communication -  שהיא טכנולוגיית שידור אותות לטווח קצר - יאפשר לנקסוס S לתקשר עם מכשירים קרובים בסביבתו התומכים בטכנולוגיה, ולשלוח מידע באופן מהיר ומיידי. כך יתאפשר לבצע באמצעות המכשיר מגוון פעולות כמו תשלום דרך הסלולר, "דחיפת" הוראות הגעה, כניסה מהירה על ידי סריקת קוד לאתרי אינטרנט ועוד.

שני האלמנטים האחרונים מעניינים מאוד את גוגל ואת מערכת הפרסום שלה. נראה שמעתה ואילך אנו עתידים לראות עוד ועוד מכשירי אנדרואיד שמשתמשים בטכנולוגיה המסקרנת, שנמצאת בשוק כבר כמה שנים. נראה שעם הטכנולוגיות החדשות, מרגישים בגוגל בטוחים מספיק כדי להחיות את המותג "נקסוס", ואולי להתגבר על הכישלון של הסיבוב הראשון.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
גיבוב של שטויות!!! הכתב ללא ספק אינו מבין בשוק המובייל
הנקסוס הראשון הינו מכשיר מעולה למרות שגוגל לא הצליחו לשנות את הרגלי קניית מכשירי הסלולר בעולם. הוא בעיקר הראה לכל היצרנים כמה חזק האנדרואיד והזניק את כולם לאמץ אותו וכיום הוא בועט במתחרים. אין גרף אחד של אנדרואיד שלא רואה את שאר המתחרים מלמעלה. הנקסוס השני נועד לעמוד בביקוש של אנשים שאהבו את המכשיר הראשון ולספק למפתחים מכשיר חדיש עם תכונות חדשות שהם יוכלו להרחיב אותו עם תוכנות. =
אורון , מרכז  |  08.12.10
2.
כמה חבל מההכרזות האלה על מכשיר שממש לא כושל
נקסוס 1 עוד לפני שנה ידע לשות את כל מה שאיפון 4 יודע לעשות היום. מכשיר מאוד איכותי וחזק.. וזה לא מדגישים כותבי הכתבה. הכישלון היה בדרך השיווק שלו ובתמיכה בלבד. גוגל עשו דבר טוב ומבורך, הבעיה הייתה שהשוק לא היה בשל למהפכות שכאלה. בתור אחד שהתנסה בנקסוס - מכשיר אדיר, גם היום, שנה אחרי. בעיה נוספת שהייתה - קניבליזציה. בזמן שאפל מוציא מכשיר אחד מסוגו בלבד, HTC לבדה הוציאה דגמים נוספים, חלקם עם חומרה חלשה יותר עם כי, ברמת מחיר זולה משמעותית. במקביל גם נמכרו מכשירים כמעט זהים (דוגמת דיזייר ודיימונד). ועוד לא דיברתי על מכשירי אנדרואיד של יצרנים אחרים (כמו מוטורולה וסמסונג) שווקו בדרך הרגילה עם סיבסוד חברות הסלולר... ככה שכישלון, זה מושג יחסי. המכשיר אכן לא מחר כמו אייפון, אבל אם מסתכלים על אנדרואיד כפלטפורמה - היא מובילה את העולם היום
GN , מודיעין  |  08.12.10
1.
פיספסתם חברים.
אם יש סבטקסט בכתה הזו, זה שבכלכליסט לא מבינים את האסטרטגיה של גוגל באופן גורף וקיצוני. אף אחד לא התכוון לייצר שיאי מכירות של הטלפון הזה, זו היא פלטפורמת מפתחים המיועדת ליצור בייסליין ליישומי אנדרואיד על כל קשת מכשיריו, כמו כן לבצע עליו את הניסויים, ההתאמות ותהליכי האינטגרציה ישירות על ידי גוגל ולא דרך ספקי משנה (מה שנקרא reference device). אותו כנ"ל לגבי ה-nexus s שבא עלינו לטובה.
מיקי , מרכז  |  08.12.10