אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

055-מפעיל חדש: אילו מספרי טלפון יספקו המפעילים הווירטואליים?

מי שיחייג 055-55 יגיע ללקוחות T2T, ומי שיקיש 055-66 - ללקוחות רמי לוי תקשורת. הגרלת המספרים נערכה לקראת כניסת החברות לשוק ב-2011

08.12.2010, 12:26 | גילעד נס

באירוע שהתקיים הבוקר (ד') במשרד התקשורת נבחרו, באמצעות הגרלה, טווחי המספרים שבהם יעשו המפעילים הווירטואליים שימוש בעת שיחלו את פעילותם, ככל הנראה באמצע השנה הבאה. הקידומת לכל המפעילים הווירטואליים תהיה 055, אך לקוחות העוברים למפעילים אלו מחברות הסלולר הקיימות יוכלו לנייד עימם את מספרם והקידומת שלפניו.

למפעילים הווירטואליים הוקצו 8 מיליון מספרים. בשלב הראשון יוכל כל מפעיל לשרת רק 100 אלף לקוחות בטווח מספרים מסויים, ולאחר מכן, אם טווח מספרים זה ינוצל לחלוטין, הוא יוכל לשרת 100 אלף נוספים בטווח צמוד. כך, למשל, אם המפעיל חילק ללקוחותיו מספרים המתחילים ב-91, לאחר 100 אלף הלקוחות הראשונים הוא יוכל לספק ללקוחות מספרים המתחילים ב-92. לאחר מכן הוא יוכל לספק טווח נוסף, אך לא בספרות עוקבות (93, במקרה הזה).

רמי לוי. 050-66, צילום: ענת זכאי טמיר רמי לוי. 050-66 | צילום: ענת זכאי טמיר רמי לוי. 050-66, צילום: ענת זכאי טמיר

אלו טווחי המספרים שיוקצו למפעילים הווירטואליים:

T2T - 055-55

איתוראן תקשורת סלולרית – 055-44

הום סלולר – 055-22

בינת סמך אאוטסורסינג – 055-77

פרי טלקום – 055-33

רמי לוי, שיווק השקמה תקשורת – 055-66

כאמור, כל מפעיל וירטואלי יקבל גם טווח מספרים עוקב (רמי לוי, למשל, יחזיק ב-055-66 וב-055-67).

"לתת ללקוח אפשרות בחירה גדולה יותר בשוק הסלולר"

דווקא נציגי טלקום 365, מקבוצת המשביר לצרכן, שהיתה החברה הראשונה שקיבלה רישיון מפעיל וירטואלי, לא שלחה נציגים לאירוע ולפיכך לא בחרה את טווח המספרים שישמש את לקוחותיה.

מהחברה נמסר כי "לאחר קבלת רשיונה היא ביקשה טווח מספרים מסויים, ומשלא קיבלה אותו החליטה כי אין לה העדפה לטווח מספרים כלשהו. נציגי החברה מתכוונים להיפגש עם נציגי משרד התקשורת בחודש הקרוב על מנת לדון בקידום התחרות בשוק".

אף על פי שהמפעילים הווירטואליים יוכלו להתחיל ולעשות שימוש בקידומת ובטווח המספרים שקיבלו רק כאשר הם יחלו לפעול מכוח הרישיון הוירטואלי, פרי טלקום תוכל לעשות זאת עוד קודם לכן. החברה מספקת שירות שיחות על גבי האינטרנט הסלולרי והאלחוטי, ופועלת כיום מכוח רישיון זמני, המאפשר לה לגייס עד 8,500 לקוחות בלבד.

עודד בירגר, מנכ"ל טלקום 365. לא באו להגרלה עודד בירגר, מנכ"ל טלקום 365. לא באו להגרלה עודד בירגר, מנכ"ל טלקום 365. לא באו להגרלה

אתמול פירסם משרד התקשורת שימוע המבקש להסדיר את נושא העברת השיחות על גבי האינטרנט הסלולרי והאלחוטי, ובסופו של השימוע יוכרע האם ספקיות שכאלו יעשו שימוש ברישיון של מפעיל וירטואלי, או ברישיון של מפעיל שיחות על גבי האינטרנט הנייח (שאותו מציעות כיום 012 סמייל, 013 נטויז'ן ו-014 בזק בינלאומי). לאחר שתקבל פרי טלקום רישיון קבוע, היא תוכל להיות החברה הראשונה המשתמשת בקידומת 055, עוד לפני שהמפעילים הווירטואליים האחרים מתחילים את פעילותם. כיום מספקת החברה שירות עם קידומת 078.

לדברי מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר טל, בחודשים הקרובים יוצעו טווחי מספרים נוספים, וכך יוכלו חברות נוספות שיקבלו רישיון בקרוב לבחור בטווחי המספרים הנוספים. בר טל אמר באירוע "התחייבנו ש-2011 תהיה שנת מפנה בתחום הסלולר, והיום עשינו צעד נוסף להגשמת המטרה הזו. החופש לבחור בין מספר ספקים הוא חשוב ביותר, ולטובתו הועברו מספר החלטות, כדוגמת ביטול קנסות יציאה, מתן האפשרות לעבור מחברה לחברה ללא חסימת מכשירים ופעולות נוספות להסרת חסמי המעבר בין החברות".

"עם זאת, אנחנו יודעים שזה לא מספיק, ולכן אנחנו מעודדים כניסה של מתחרים חדשים, וירטואליים ובעלי תשתית. אנחנו מצפים שבשנה הבאה הלקוח יחזור להיות במרכז, ותהיה לו אפשרות בחירה גדולה יותר בשוק הסלולר".

מנכ"ל T2T: "את המהלך הזה כבר אי אפשר לעצור"

 

בשבוע הבא יפוג המועד האחרון שניתן למפעילים הווירטואליים להגיע להסכמים עם חברות הסלולר באשר לתשלום על השימוש ברשתותיהן. לאחר מכן יכולים המפעילים הווירטואליים לבקש משר התקשורת לקבוע את התעריפים. שר התקשורת יבחן האם חברות הסלולר אכן הערימו קשיים בלתי סבירים על המפעילים, ובמידת הצורך יקבע את התעריפים.

נושא דמי הקישוריות, שעדיין נמצא בבחינת בג"ץ בעקבות עתירת הספקיות, הינו מהותי גם לקביעת התעריפים שישלמו המפעילים הוירטואליים. דמי הקישוריות מבטאים את עלות השימוש בחברות הסלולר בהעברת השיחות, ולפיכך גם התעריפים שיקבע השר אמורים להתחשב בעלויות אלו.

בהתייחס לאפשרות כי בג"צ יקבע כי דמי הקישוריות נדרשים לחישוב מחודש, אמר חגי אראל, מנכ"ל T2T, כי "את המהלך הזה כבר אי אפשר לעצור. אם לא בעוד חצי שנה אז יותר מאוחר, אבל יהיו בישראל מפעילים וירטואליים". יו"ר הום סנטר, אהרון מידן, היה פסימי יותר, וטען כי אלמלא יאשרר בג"צ את החלטת השר, והמפעילים יוכלו להגיע להסכמים אטרקטיביים מול חברות הסלולר, המפעילים הוירטואליים לא יוכלו להיכנס לשוק.

תגיות