אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דן כהן שוקל להגיש ערעור לבית הדין החוקתי של פרו

דן כהן שוקל להגיש ערעור לבית הדין החוקתי של פרו

לאחר שבית המשפט בפרו אישר ביום שני את הסגרתו לישראל, השופט לשעבר שמואשם בלקיחת שוחד של עשרות מיליוני שקלים מחברת סימנס ממשיך במאבק. בנוסף לערעור, כהן מפעיל לחץ על נשיא פרו כדי שלא יחתום על צו ההסגרה

09.12.2010, 07:04 | איתי הר אור

השופט לשעבר דן כהן שוקל לעתור לבית הדין החוקתי בפרו בניסיון אחרון למנוע את הסגרתו לישראל, כך נודע ל"כלכליסט". גורמים משפטיים העריכו אתמול כי כהן גם ינסה להפעיל את מלוא השפעתו על נשיא פרו אלן גרסיה ופקידי הממשל בבירה לימה כדי שאלה יעכבו את המשך הליכי הסגרתו, שכן חתימת הנשיא דרושה לצורך ביצוע ההסגרה בפועל.

כהן שוקל לפעול בדרכים אלה לאחר שבית משפט בלימה, בירת פרו, החליט לפני יומיים להכשיר את הליך הסגרתו לישראל לאחר שהתקבל רוב של שלושה שופטים פרואנים שהחליטו לקבל ערעור שהגישו שלטונות פרו נגד צו הביאס קורפוס שהוצא לטובתו של כהן לפני כשנה.

חשיפת כלכליסט החיים הטובים של סניור כהן "כלכליסט" חשף לראשונה את מקום מסתורו של השופט הנמלט דן כהן בפרו. אנו מביאים כאן את התחקיר אשר חשף את החיים הטובים שניהל כהן בעיר לימה שהיתה לעיר המקלט שלו עד שנעצר לבקשת ישראל אסף לוי , 7 תגובותלכתבה המלאה

ההתדיינות המשפטית המתישה והסבוכה החלה לאחר שבית המשפט העליון בלימה החליט להסגיר לישראל את השופט לשעבר, שנמלט מהארץ לפני שש שנים. אלא שכהן הגיש בקשה למתן צו הביאס קורפוס ("הביאו את הגופה") בטענת מעצר בלתי חוקי המונע את הסגרתו. בית משפט בערכאה נמוכה נעתר לבקשתו, הוציא את הצו ובכך נטרל את החלטת העליון להסגירו לישראל.

לאחר מכן, בהליך ייחודי בפרו, ערער בית המשפט העליון נגד הצו שמנע את ההסגרה, אך הכרעה לא נפלה שכן שניים מתוך שלושת השופטים שדנו בערעור דחו אותו, בעוד שלפי הדין בפרו, הכרעה בערעור על צו הביאס קורפוס צריכה להתקבל בתמיכת שלושה שופטים, לכאן או לכאן.

מחליטים לא להחליט

השופט שסרח החשד לשוחד מסימנס והבריחה לפרו דן כהן נעצר לאחר שנמלט מהארץ בעקבות חשד לקבלת שוחד מחברת סימנס בעת שהיה דירקטור בחברת החשמל איתי הר אורלכתבה המלאה

השלב הבא היה צירוף שופטת רביעית, שהיתה אמורה או להצטרף לשני השופטים שדחו את הערעור, או לקבלו, ואז היה נוצר מצב של שניים נגד שניים, ושופט חמישי היה מכריע. אלא שלפני כמה שבועות, בצעד שגרם להרמת גבה, החליטה השופטת הרביעית שלא להחליט והחזירה את התיק לשלושת שופטי הערעור המקוריים

.

ההתפתחות הבאה היתה מינויה של שופטת חמישית. זו בחנה את הערעור, החליטה לקבל אותו, קבעה כי ניתן לבטל את צו הביאס קורפוס וכי ניתן להסגיר את כהן לישראל. מבחינתה של ישראל דובר אז בהישג, אך התיק עדיין עומד במקומו, שכן נוצר מצב שלפיו ישנם שני שופטים שקיבלו את הערעור ושני שופטים שמתנגדים לו ועדיין אין רוב של שלושה. לאור מצב זה, מונתה שופטת שישית, שהיתה אמורה להחליט, אלא שזו, כמו הרביעית, החליטה שלא להחליט והחזירה את התיק. שופט שביעי שמונה בתיק החליט לקבל את הערעור, לבטל את צו הביאס קורפוס, והכשיר את הדרך להסגרתו של כהן.

דן כהן דן כהן דן כהן

על פי הדין בפרו הטיפול בתיק חוזר כעת למשרד המשפטים הפרואני, ומשם יועבר להחלטת הדרג המדיני בפרו המוסמך לחתום על צווי הסגרה. בהליכים אלה מתכוון כהן לרכז מאמץ וכן לעתור לבית המשפט לחוקה במדינה כדי לבטל את ההחלטה שביטלה את הצו שהגן עליו.

הפרקליטות: "החלטה חשובה"

במחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה הביעו אתמול שביעות רצון מההחלטה להסגיר את כהן לישראל. "מדובר בהחלטה חשובה", ציינו גורמים בפרקליטות. לכהן מצדו יש כל הסיבות להמשיך ולהילחם באפשרות ההסגרה, שכן אם יוסגר לישראל מצבו המשפטי יהיה חמור.

מאז הוגש נגד כהן כתב האישום הספיקה המדינה לחתום על הסכם עד מדינה עם מנכ"ל סימנס לשעבר אורן אהרונסון בפרשת השוחד החמורה שבה מואשם השופט לשעבר (ראו מסגרת). על הסכם עד המדינה היה מוטל בתחילה צו איסור פרסום, אך הוא הוסר לאחר שהשופט חאלד כבוב מבית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי במקרה זה זכות הציבור לדעת גוברת. "העובדה שמדובר בפרשה שחשיפתה גורמת מבוכה לעד עצמו ולחברות בישראל ובחו"ל, אין בה להצדיק ביטול של זכות הציבור לדעת ופומביות הדיון", כתב כבוב.

תגיות