אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"וול סטריט ג'ורנל": פריימסנס בין עשר המבטיחות באירופה צילום: אוראל כהן

"וול סטריט ג'ורנל": פריימסנס בין עשר המבטיחות באירופה

החברה הישראלית שנכנסה לרשימה המכובדת עומדת מאחורי פיתוח השבב שבבסיס הקינקט, בקר התנועה החדש של מיקרוסופט

09.12.2010, 13:22 | אסף גלעד

חברת פריימסנס הישראלית נכנסה לרשימת עשרת הסטארט-אפים המבטיחים באירופה. מדובר בחברה הישראלית היחידה שנכנסה לרשימה, הכוללת מלבדה חמש חברות בריטיות, חברה שוויצרית, גרמנית, צרפתית ואסטונית.

פריימסנס פיתחה את השבב המרכזי שבבסיס בקר התנועה החדש של מיקרוסופט לקונסולת האקסבוקס, הקינקט. המוצר זכה להצלחה מרשימה, כשמאז השקתו לפני כחודש מכרה מיקרוסופט 2.5 מיליון יחידות ברחבי העולם, מהן מיליון בעשרת הימים הראשונים לאחר ההשקה. כיום מפתחת פריימסנס פלטפורמת תוכנה שתאפשר למפתחים חיצוניים ליצור יישומים משלימים על בסיס יכולת זיהוי התנועה שלה.

מייסד פריימסנס אביעד מייזלס (מימין), ומנכ"ל החברה ינון ברכה, צילום: אוראל כהן מייסד פריימסנס אביעד מייזלס (מימין), ומנכ"ל החברה ינון ברכה | צילום: אוראל כהן מייסד פריימסנס אביעד מייזלס (מימין), ומנכ"ל החברה ינון ברכה, צילום: אוראל כהן

ה"וול סטריט ג'ורנל" שופך מעט אור על תהליך הבחירה, כאשר חלק מהחברות הן בוגרות תוכנית "ביז-ספארק" לתמיכה בסטארטאפים של מיקרוסופט, וחלקן בוגרות Seedcamp, זרוע הפרה-סיד של קרן ההון סיכון הבריטית אינדקס, הממוקמת בלונדון ומתרכזת בהשקעות באירופה.

זוכה מעניינת נוספת ברשימה היא Crane.tv השוויצרית, חברת סטארט-אפ המייצרת עיתון דיגיטלי, שהוקמה רק לפני חודשיים. העיתון הדיגיטלי מתמקד בנושאי תרבות פופולרית, אמנות וסגנון חיים, ומגיש את תכניו באמצעות ממשק מתוחכם, הכולל שכבות אינטרקטיביות וסרטוני וידיאו. החברה מעסיקה צוות של יוצרי וידיאו עצמאיים, המפיקים סרטונים בעלי אופי ייחודי.

עוד ברשימה: Criteo הצרפתית, שהפכה למתחרה ישירה מול סטארטאפים ישראלים כגון דאפר ודוטומי, ומתמחה בהצגת פרסומות המכוונות לטעמו ואישיותו של הגולש; Epply האסטונית, שזכתה לכינוי "הסקייפ של העסקים" ומפתחת תוכנה חינמית לניהול מלאי ולקוחות; Huddle הבריטית שפיתחה תוכנה מקוונת לניהול פרויקטים ואחסון מידע; חברת Mind Candy שיצרה את הרשת החברתית לילדים Moshi, וחברת SoundCloud שיצרה מערכת לשיתוף קובצי קול לנגנים ואמנים.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
שאני אתפנה לרגע מעסקי אינטרנט אני אטפל גם באלה שמצולמים אם בלונים צבעוניים כמו גוגל
מצלמה אלקטרונית מהירה המספקת זמן אמת ותרגום תמונה לפיקסלים שהם למעשה פקטים של ביטים בינארים המובנים למחשב זה אולד ניוז. אבל מנוע בינה מלאכותית המפרש שינויים בפיקסלים מסוימים באזור מסויים כתנועה של גפיים של גוף, זאת המצאה מאוחרת. אבל בכל זאת שימוש במנוע בינה מלאכותית זה גם אולד ניוז .בתור דעתו האישית של אדם שפיתח מנוע בינה מלאכותית של שחמט אדם נגד מחשב בהצלחה מרובה ורק תוך חודש וחצי בתנאים לא תנאים, ואחד שפיתח את מנוע הבינה המלאכותית של האלמנה השחורה המלקטת אינפורמציה מהאינטרנט במהירות כזאת שכבר 5 שנים אף מומחה או גאון מחשבים בשכר לא מצליח לפענח .אז אני אומר שעצם זה שפיתחו שבב לניתוח תנועה שהוא למעשה פרוססור נוסף זה מעיד על חוסר יעילות האלגוריתים של החברה הנ"ל .וכל ההבדל בין אלה בתמונה שגם מגלגלים להם כדורים צבעוניים כמו גוגל לביני הוא שהם זכו לצאנס ואני עדיין לא. קיצר כל מה שאני רוצה למסור הוא שאני מוצא אלגוריתים זה מרתק ביותר אחרי האלגוריתים של האלמנה השחורה וביחד אם קבוצת מומחים לניתוח קבצי תמונות אני אפצח את האלגוריתים של החברה הנ"ל אני מעריך לא יותר מחודש עד חודש וחצי וגם בלי צורך להזדקק לפרוססור נוסף בשביל זה.
spider(black widow algorithm , curpetino  |  11.12.10