אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
EER בדרך לוול סטריט: גרינסטון חתמה עם הסכם לרכישת RVB של אביב צידון צילום: איה בן עזרי

EER בדרך לוול סטריט: גרינסטון חתמה עם הסכם לרכישת RVB של אביב צידון

לפי ההסכם, תרכוש גרינסטון 65% מ-RVB תמורת 23 מיליון דולר, זאת אחרי שנסיונות החברה להנפיק בת"א כשלו בשל מחלוקת עם רשות ני"ע

12.12.2010, 15:27 | סיון איזסקו
אחרי חודשים ארוכים של דיונים מול רשות ני"ע בניסיונות שווא להשיג היתר לפרסום תשקיף לחברת EER, חברת גרינסטון, בעלת השליטה בEER, הציגה היום (א') תוכנית חדשה שתאפשר ל-EER לגייס הון, הפעם בארה"ב. EER עוסקת בפיתוח טכנולוגיה לטיפול בפסולת ביתית מוצקה באמצעות התכתה והפיכתה לאבן.

על פי התוכנית, גרינסטון תרכוש עד 65% ממניות השלד הבורסאי RVB הנסחר מעבר לדלפק (OTC) בוול סטריט (שבקופתו כ-31.5 מיליון דולר) בתמורה של עד 23 מיליון דולר. בשלב השני צפויה RVB לרכוש מגרינסטון את אחזקותיה (22%) ב-EER ובהמשך צפויה RVB לרכוש גם את חלקם של יתר בעלי המניות ב-EER (בין אם בהצעת רכש חליפין או בדרך אחרת) כך ש-RVB תחזיק מלוא מניותיה של EER. מהלך שכזה צפוי לזכות להענות מצד בעלי המניות הקיימים של EER שכן אם כיום אם מחזיקים במניה בחברה פרטית לא סחירה הרי שבתום המהלך יוכלו לממש את המניות בצורה קלה יותר במהלך המסחר בבורסה (בהתאם לביקושים בשוק כמובן). כמו כן המסגרת של השלד הבורסאי במסגרתה תפעל EER תאפשר ל-EER נגישות גדולה יותר להון.

מבחינת גרינסטון מדובר גם במהלך שיאפשר לה להקטין את החשיפה שלה לפעילות המדממת של EER שהפסידה כבר 101 מיליון שקל מתחילת שנת 2007.

"מדובר בשלב ראשון ביישומה של אסטרטגייה עסקית להרחבת בסיס פעילותה של חברת לידר החזקות" אמר היום יו"ר לידר החזקות צחי אפלויג. לדבריו, לידר החזקות בוחנת כיום אפשרויות השקעה שונות הן במישרין ובעיקר באמצעות חברת הבת גרינסטון.

אפלויג הוסיף כי גרינסטון בודקת מספר השקעות אפשריות והחליטה להשקיע ב-RVB בין היתר מתוך בחינת האפשרות לשלב את פעילותה של EER בחברה. אפלויג הוסיף כי השילוב של EER עם שלד בורסאי הנסחר בארצות הברית הינו משמעותי עבור EER וימקם אותה בשווקי היעד שלה – בעיקר ארה"ב. לדבריו, המהלך, יהפוך את EER לחברה ציבורית ושקופה עבור קהלי היעד שלה עם חשיפה מיטבית למשקיעים פוטנציאליים ויאפשר ל-EER לגייס כספים לצורך מימון פעילותה בצורה קלה ורחבה יותר".

יש לציין כי בדוחות הכספיים האחרונים של EER ציינו רו"ח את הצורך של החברה בהמשך הזרמת המזומנים מצד גרינסטון על מנת להמשיך ולהפעיל את החברה. במשך תקופה ארוכה מקיימים חילופי דברים בין החברה לבין רשות ני"ע בניסיון להשיג היתר לפרסום תשקיף להנפקת החברה בת"א.

הסיבה שרשות ני"ע סירבה להעניק ל-EER היתר לפרסום תשקיף נובע מהטיפול החשבונאי שבוצע בדוחות. הרשות התמקדה בסעיף נכסים בלתי מוחשיים (נטו) שנרשם בדו"חות לפי שווי של 17.5 מיליון שקל - 20% מסך המאזן. הסעיף כולל את השקעות החברה ברכישת הידע של פעילות התכת האשפה, ולדעת רשות ני"ע, יש לטפל בו חשבונאית באופן שונה, מה שעשוי להוריד את שווי הנכס הרשום במאזן.

לדברי צחי אפלויג מהסכם ההשקעה האחרון שבוצע בגרינסטון בחודש יוני נגזר לפעילות EER שווי של כ-40 מיליון דולר.

רכישת השלד RVB תתבצע בשלבים. כאשר בשלב הראשון מעמידה גרינסטון הלוואה בסך 12.5 מליון דולר לאביב צידון ומקבלת ממנו אופציה הניתנת למימוש במשך 3 חודשים לרכישת עד 65% מ-RVB תמורת סכום שיכול להגיע לסך של כ- 23 מליון דולר. מהלך זה הינו המהלך המשמעותי הראשון של מאז נרכשה השליטה בגרינסטון על ידי דן דוד.

תגיות